IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутният борд?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнение

Не върху лихвите , а върху целия депозит
    Това няма как да стане лесно.
    Но да видим

Тази експроприация не може да не противоречи на някои основни закони. Все пак върху тези спестявания вече са платени данъци...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнение
      Въпреки опасността да започне масово теглене на пари от банките, бе решено спестителите да платят до 10% еднократен данък върху депозитите им,

Но да видим
      Това е новината от Кипър.... марш оттук византиецо - не ни трябват твоите драхми
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Въпреки опасността да започне масово теглене на пари от банките, бе решено спестителите да платят до 10% еднократен данък върху депозитите им,

Но да видим

Коментар

• http://www.glasove.com/marin-raykov-...QoiO4.facebook

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/sviat/2013/03/..._danuci_za_da/

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
              Понеже спомена ЗУТ, нека да си кажа мнението:

В повечето случаи промяната в предназначението няма общо с националната сигурност. Да ама аз не искам поредния селянин, на който са му "върнали земята" да си променя предназначението на земята и утре да ми вдигнат пред прозорците поредната офис сграда или жилищен блок на мутри!. Много си е хубав разрешителния режим по ЗУТ! Я виж на какво направиха черноморието, планинските курорти и кварталите на София! И това при наличие на разрешителен режим! Представи си какво ще стане при регистрационен режим. Сега поне на такива като теб им се отваря парашута само ако всичко е законно или ако платят дебел рушвет. Ако махнат разрешителния режим всяка дребна мутра ще си строи където си поиска, сега поне само платежоспособните мутри се уреждат!

АМАН ОТ БЕТОНДЖИИ!

Така че, баце, ще тичаш по институциите и ще плащаш!
              Явно си от тези дето бачкат на заплата и никога нищо не са правили със собствени усилия, щом не вдяваш какво имам впредвид.Пък може и да поработваш в институциика.
              Лицензионен режим за започване на дейност не трябва да има, каквато и да е , без засягащите националната сигурност-като телекомуникации и енергетика например.Дава възможност за лобистки закони, злоупотреби, ограничаване на икономическата свобода.Има много такива закони.Особено където има съсловни организации.
              Колкото за ЗУТ-имам впредвид например имаш офис или търговско помещение, искаш да го правиш кафене-от нежилищно в нежилищно помещение, отговаря си на изискванията.Ноооо, някъде не пише изрично, че е кафене.Чок проблем, аркадаш!Нищо не пипаш в помещението, но на хартия-вадене на виза, разрешително за строеж, стройтелен надзор,съгласуване с Пожарна , Енерго и Вик, разрешение за ползване и много тичане.Кому е нужно, помага ли за нещо?Пари, който вместо да влязат в икономиката и да подпомогнат реалния сектор чрез потребление, влизат в държава и общини и се разхищават.
              Един познат го тормозиха от БАБХ при превръщане на кафене в бистро.Същатa схема.Около 6 месеца.
              Oще по -зле е ннапример със зъболекарски или ветеринарен кабинет-от търговско помещение в лечебна дейност-пак нищо не правиш реално, но мнооооого търчане и нерви и излишни разходи.Тук вече влиза и РИОКОС.А някъде дори не могат да ти посочат по коя точка от съответния закон за издаването на лиценз на кабинета ти искат промяна и определен статут на помещението.И избора е да промениш срещу няколко хилядарки и месеца предназначението или да се съдиш 1-2 години заради отказа.Още по-смешно е , че в един град или окръг те тормозят до дупка, а в друг-никой нищо не ти иска.Уж закона е един и същ.
              Това имах впредвид, когато писах по рано, че тази прогнила съдебна система и лицензионни (разрешителни) режими убиват бизнеса, от там и спомагат за стагфлацията у нас .
              И последен реален пример- завод за плоско и домакинско стъкло, за 100 милиона.Решават и втори да правят-за автомобилни стъкла. Но междувременно всички институции почват да ги тормозят, хаос и непредвидимост с цената на газта, на данъчната и осигурителната политика, поличтическа несигурност,надценен курс лев-евро, и завода лека полека първо аутсорснаха логистиката , а сега втория завод за автомобилните стъкла ще е в Румъния.
              И полека ще закрият и първия, докато изтече експлоатационния период на инсталациите..А работят основно за износ, дават над 1000 лв средна заплата, за специалистите-между 2-3 бона.И вкараха в страната веднъж милиони като инвестиции, после и печалбата от износа на продукция с висока добавена стойност.
              Това не е единствения пример.И хем ще расте безработицата, хем ще се напряга борда поради липса на свежи валути постъления, щото и емигрантите вече си раждат и гледат децата в чужбина, а родителите им измират.Докато някое звено се пропука първо, и повлече и останалите-банки, държавен бюджет или популистко правителство след поредица от избори попромени борда под натиска на тълпата.
              Анадънму?
              Ако горното ти звучи абсурдно, грешката не е в главата ти.
              Правил съм бизнес и в друга страна, изцяло регистрационни режими, за 1 седмица почнах дейност, тук- за 7 месеца.И двете страни в ЕС, но не съвсем едната.Познай коя?
              Last edited by drakobg; 16.03.2013, 11:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                Много си е хубав разрешителния режим по ЗУТ! Я виж на какво направиха черноморието, планинските курорти и кварталите на София!
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от drakobg Разгледай мнение
                  Добра си ни е бизнес средата, 15 % от инвестицията ми отидоха за лицензи, rазрешителни, промени на предназначение по ЗУТ и т.н.И 6 месеца търчане по шиВани институции.
                  Докато разрешителните режими не се заменят с регистрационни за всички дейности , които не влияят на националната сигурност, няма място за оптимизъм,мъка ще е.
                  Плюс 60% съкращение в администрацията.Ама дори Министъра на е-правителството
                  казва, че нямало да се съкращават хора в администрацията.
                  WTF???
                  Понеже спомена ЗУТ, нека да си кажа мнението:

В повечето случаи промяната в предназначението няма общо с националната сигурност. Да ама аз не искам поредния селянин, на който са му "върнали земята" да си променя предназначението на земята и утре да ми вдигнат пред прозорците поредната офис сграда или жилищен блок на мутри!. Много си е хубав разрешителния режим по ЗУТ! Я виж на какво направиха черноморието, планинските курорти и кварталите на София! И това при наличие на разрешителен режим! Представи си какво ще стане при регистрационен режим. Сега поне на такива като теб им се отваря парашута само ако всичко е законно или ако платят дебел рушвет. Ако махнат разрешителния режим всяка дребна мутра ще си строи където си поиска, сега поне само платежоспособните мутри се уреждат!

АМАН ОТ БЕТОНДЖИИ!

Така че, баце, ще тичаш по институциите и ще плащаш!
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                    За съжаление бавно се преструктурира икономиката, а и инвестициите хич ги няма.
                    Затова е важно да има добра бизнес среда, иначе няма от къде да дойдат тези работни места.
                    п. п. Сега погледнах, за последните 10 години е бил положителен само в 1 месец през 2011...
                    Добра си ни е бизнес средата, 15 % от инвестицията ми отидоха за лицензи, rазрешителни, промени на предназначение по ЗУТ и т.н.И 6 месеца търчане по шиВани институции.
                    Докато разрешителните режими не се заменят с регистрационни за всички дейности , които не влияят на националната сигурност, няма място за оптимизъм,мъка ще е.
                    Плюс 60% съкращение в администрацията.Ама дори Министъра на е-правителството
                    казва, че нямало да се съкращават хора в администрацията.
                    WTF???

Коментар

• Първоначално изпратено от drakobg Разгледай мнение
                      Мдааа, нема пари за БМВ-та, за плазми, че дори и за машини за производство.
                      Крайната степен на бедност е било дори да не можеш да заборчляваш повече.
                      От друга страна малка част от икономиката се е преструктурирала успешно и почва все пак нещо да изнася, основно за т.нар.Трети страни.
                      Но по-голямата не е.Затова все казвам да се следи кога ще почне да пада безработицата.Ама нема начин да е скоро, още копаем дъното надолу.
                      За съжаление бавно се преструктурира икономиката, а и инвестициите хич ги няма.
                      Затова е важно да има добра бизнес среда, иначе няма от къде да дойдат тези работни места.
                      п. п. Сега погледнах, за последните 10 години е бил положителен само в 1 месец през 2011...

Коментар

• Опалянакаааааа....
                        http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...godina,148318/
                        Ма лош човек е Мариян

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                          е па това беше очаквано при плащането на близо 1 млрд. евро по облигациите, а като другия месец влязат 1 млрд евро от ЕС за зем. субсидии какво ще пише?

чакай че не мога да се сетя какво е обратното на дупка

п. п. Направи ми впечатление, че търговския баланс почти се е занулил, което не се е случвало мисля от много години..
                          Мдааа, нема пари за БМВ-та, за плазми, че дори и за машини за производство.
                          Крайната степен на бедност е било дори да не можеш да заборчляваш повече.
                          От друга страна малка част от икономиката се е преструктурирала успешно и почва все пак нещо да изнася, основно за т.нар.Трети страни.
                          Но по-голямата не е.Затова все казвам да се следи кога ще почне да пада безработицата.Ама нема начин да е скоро, още копаем дъното надолу.

Коментар

• е па това беше очаквано при плащането на близо 1 млрд. евро по облигациите, а като другия месец влязат 1 млрд евро от ЕС за зем. субсидии какво ще пише?

чакай че не мога да се сетя какво е обратното на дупка

п. п. Направи ми впечатление, че търговския баланс почти се е занулил, което не се е случвало мисля от много години..
                            Last edited by dex; 15.03.2013, 18:20.

Коментар

• Дупка от 1.3 млрд. евро зейна в платежния баланс на България
                              DarikFinance.bg, 15.03.2013 15:13

Дупка от 1312.2 млн. евро или 3.2% от брутния вътрешен продукт зейна в платежния баланс на страната през януари, показват данните на БНБ. За сравнение през същия месец на миналата година дефицитът е възлизал на 489.7 млн. евро.
                              За януари 2013 г. текущата и капиталова сметка е отрицателна в размер на 2.3 млн. евро. Дефицитът по текущата сметка от 10.9 млн. евро се дължи на отрицателните салда по статия доход (63.3 ) млн. евро и по търговския баланс (29.5 млн. евро). Но спрямо януари 2012 г. търговският дефицит е намалял с 248.8 млн. евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОРЕУРОДА Разгледай мнение
                                Благодаря, разсмя ме, а тъкмо бях изгонил третия просяк от офиса за днес и се бях изнервил УЕКО.
                                А за борда ми не пука, немам кредити, париците са ми е HSBC, и наем не плащам.50 кинта да вържа днес, за мен са си.Пък и фактури ми пращат доставчиците ако изрично помоля.

Коментар

Working...
                                X