IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутният борд?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от azzzz Разгледай мнение
    Просто - Идеалист
    Господ се грижи за идеалистите, дори и когато "мислят"
    Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Просто - Идеалист
      Иска ме си БоЙко - аз съм си платил!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от azzzz Разгледай мнение
        Защо се базикате с човека - тоси Лорд не е като другия (Свинаря)

Я бегом да сменяте и Вие левовете в Еуро
        Ти да нямаш чейндж-бюро, или се напъваш с "идеална" цел ?

Коментар

• Искаш да кажеш в Ойро.
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Защо се базикате с човека - тоси Лорд не е като другия (Свинаря)

Я бегом да сменяте и Вие левовете в Еуро

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
              Е малко ли са?
              Ами аз като гледам са му много... щом се "грижи" за тях ... чак във форума!

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                Ама ти си имал само 200лв бе

- като ти гледам курса
                Е малко ли са?
                Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                  Току що обърнах всичко на курс 1,958 и съм спокоен за борда.Не съм свинаря.
                  Ама ти си имал само 200лв бе

- като ти гледам курса

- няма да ти мине номера с 200лв да обърнеш борда!... във форума
                  Last edited by iivanoff; 25.02.2013, 14:40.

Коментар

• Евала Лордче - вързал си си гащите.
                    Дали е знак за нещо?

Коментар

• няма страшно

Току що обърнах всичко на курс 1,958 и съм спокоен за борда.Не съм свинаря.

Коментар

• lordrad - ти да не си Свинаря с нов ник?

Коментар

• [QUOTE=lordrad;1059401135]Борда си остава и никой не може да го мръдне, още по малко 200000 лумпена протестиращи в страната и незнаещи защо го правят.QUOTE]

Много ценно за първо мнение Виждам бъдещето - няма да надхвърлиш 3 бр.
                          Кой искаше пояснения (Урок 1):
                          http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%...91%D0%BE%D1%82
                          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Поредния малоумен Лорд - нямало поводи за притеснение

Ти само гледай да не те набарат лумпените - затова седи тук и успокоявай хорицата

Коментар

• няма поводи за притеснение

Борда си остава и никой не може да го мръдне, още по малко 200000 лумпена протестиращи в страната и незнаещи защо го правят.Вярно има разни платени клакьори, които се опитват да настроят страх срещу банките, но да не забравяме, че сме в НАТО и ЕС и никой няма да позволи простотията да се шири.БНБ има 15млрд. евро в кеш и ще парира всякакъв опит за дестабилизиране още повече не е проблем да се вземат назаем от ЕЦБ примерно още 10млрд. евра при нулева лихва които след успокоение на пазара ще се върнат обратно в ЕЦБ.Хората с пари в банките не са с големите депозити които да разклатят системата а и банките нямат интерес от покачване на напрежението, че овцете гледат само да се скатават и да не си плащат кредитите.Е няма как ще се плащат колкото и да не им се иска.Да внимават с популизма, че да не ядат много бой.

Коментар

• Прочети внимателно какво съм написал в предишен пост и тогава коментирай пак за валутния борд.

Първоначално изпратено от lozkhris Разгледай мнение
                                Бордът трябва да се отмени.Знам,че сега ще се надигнат вълни от възмущения срещу мението ми,но така или иначе вече не само няма смисъл от него, а даже е и пагубен. Валутен борд е необходим в среда на хиперинфлация и неработеща пазарна икономика. Точно такава беше обстановката у нас през 1997 година. Жан Виденов реши,че може да обезцени лева контролирано и да привлече инвестиции,но това нямаше как да стане в доминирана от държавна собственост икономика,неработеща, корумпирана и партийна - спомнете си схемата завод-партиен лидер/началник-партийно куфарче. Продукцията беше некачествена и непродаваема. В такава ситуация бордът и приватизацията бяха единственото решение. Точно това направи и Иван Костов,но за съжаление приватизацията стана по схема на БСП, а левът беше вързан за дойчмарката заради натиск от страна на Германия. Ако беще вързал лева тогава за долара сега нещата щяха да са различни.
                                Проблемът в момента е,че силното евро е истински бич за икономиката, не само в Бг, но изобщо в Европа. Само Германия иска силно евро защото купува суровини евтино/деноминирани са в долари/, а продава готов продукт скъпо и прескъпо. В такава среда у нас са облагодетелствани само вносителите в Бг. И понеже са монополисти / всички са в кръг около политици и мутри/, печалбите им са големи.
                                Отвързването на лева в момента би смъкнало цената му спрямо еврото около 20-30% - т.е. вместо 2 лв, еврото ще струва 2.40-2.60. Нито е страшно, нито е бедствено. Придружено с политика на ценообразуване в левове, улеснено стартиране на бизнес, мерки за стимулиране на средния бизнес,производството и потреблението, ще донесе доста бърз подем на икономиката, увеличаване на заетостта и всички последващи благинки.
                                От хиперинфлация в момента няма никаква опасност защото икономиката работи, макар и едва-едва. Разбиването на монополите, привличане на инвестиции и разумна кредитна политика е отговорът срещу валутния борд. БНБ трябва да поеме мандат за опазване на ценова стабилност, а лихвената политика да следва инфлацията.
                                В никакъв случай не трябва да се имитира ФЕД !!!!!!!
                                Нито ЕЦБ!!!
                                Разумият избор е точно по средата им - стоп на принтерите, ограничаване на кредитните за крайните потребители, а увеличаване и улесняване за бизнеса.

Път и начин има - лошото е, че на властимащите не им е изгоден...
                                Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Working...
                                X