IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Английският паунд - ще пада ли още?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• СУР

http://www.ft.com/home/uk

Коментар

• Първоначално изпратено от Coininvest Разгледай мнение
      Днес паундът бележи сериозен спад. Някой има ли инфо къде може да се погледне, какви количества се печатат нова валута от АЦБ, ако изобщо може да се види?
      Може да ми е глупав въпросът, но ми е интересно за да си направя някои сметки, дали спадът е обоснован (по-точно докъде ще е реален спад).
      Обезценяват си яко паунда.
      BOE MPC Minutes showed 6-3 vote on more QE with King voting for additional $2.3 bln
      MPC considered a rate cut, needs additional measures to stimulate demand
      MPC considered cutting rates
      Possible that further moneatry stimulus alone is insufficent
      Should consider other measures
      More targetted intervention needed to boost demand

All in all this confirms the recent comments by King and Weale which makes it clear that they want a weaker Pound in order to increase demand

Also suggests they’re running out of ideas

Коментар

• Днес паундът бележи сериозен спад. Някой има ли инфо къде може да се погледне, какви количества се печатат нова валута от АЦБ, ако изобщо може да се види?
        Може да ми е глупав въпросът, но ми е интересно за да си направя някои сметки, дали спадът е обоснован (по-точно докъде ще е реален спад).

Коментар

• Първоначално изпратено от sisiko Разгледай мнение
          Мисля, че ще видим паритет при евро/паунд още към края на тази година. След това зависи от много процеси по света. Обаче , не е ясно бъдещето както на еврото, така и на нашия валутен борд след оставката на Вдянков в близките 1-2 год.
          Прозорлива мисъл

Коментар

Имам намерение да купя две чанти английски лири (кеш), в момент който е подходящ, но не знам дали това ще е на 2.25, или 2.15 и т. н. (ако изобщо падне толкова).
            Какво е вашето мнение за движението на паунда, на какъв курс бихте купили по-солидно количество ако беше в дългосрочен план (12-18 месеца). Говоря за отношението му спрямо Лева. Последно купувах на 2.10, но беше доста отдавна и ме съмнява дали ще има такъв курс скоро. Според вас?
            Съгласен съм за политиката ти към паунда .....добро ориентиране .....добър праг ...иде ли на 2.15 - 2.10 .......пълни !! Това ще направя и аз ! Ноооо, не подценявай GOLD - а ........... Падне ли паунда на 2.1- 2.15 , половината си кеш бих вкарал в него , а другата половина бих разделил м/у злато и долар (1/N) .

Коментар

• Въпросат ти е елемнарен уотсън. Централната банка на Англия печати пари с хиляди тонове ежедневно, паунда се обезценява спрямо валутите които се печатят по-малко.
              Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Мисля, че ще видим паритет при евро/паунд още към края на тази година. След това зависи от много процеси по света. Обаче , не е ясно бъдещето както на еврото, така и на нашия валутен борд след оставката на Вдянков в близките 1-2 год.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                  Логичен е въпросът спрямо кое дали ще пада? Единственият правилен отговор е спрямо златото. Според мен паундът е следващата валута след йената, в която златото ще отбележи исторически връх. Хоризонт от 18 месеца е достатъчен това да се случи. Не е препоръка.
                  Извинявам се, става дума за очакванията спрямо лева или еврото. Сега редактирах първия пост за да бъде ясно че става дума за курса "паунд/лев". Златото не ме интересува.

Коментар

Имам намерение да купя две чанти английски лири (кеш), в момент който е подходящ, но не знам дали това ще е на 2.25, или 2.15 и т. н. (ако изобщо падне толкова).
                    Какво е вашето мнение за движението на паунда, на какъв курс бихте купили по-солидно количество ако беше в дългосрочен план (12-18 месеца). Последно купувах на 2.10, но беше доста отдавна и ме съмнява дали ще има такъв курс скоро. Според вас?
                    Логичен е въпросът спрямо кое дали ще пада? Единственият правилен отговор е спрямо златото. Според мен паундът е следващата валута след йената, в която златото ще отбележи исторически връх. Хоризонт от 18 месеца е достатъчен това да се случи. Не е препоръка.

Коментар

• Английският паунд - ще пада ли още?

Какво е вашето мнение за движението на паунда, на какъв курс бихте купили по-солидно количество ако беше в дългосрочен план (12-18 месеца). Говоря за отношението му спрямо Лева. Последно купувах на 2.10, но беше доста отдавна и ме съмнява дали ще има такъв курс скоро. Според вас?
                      Last edited by Coininvest; 18.02.2013, 19:37.
                    Working...
                    X