IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Реализиране на печалба от форекс от данъчна гледна точка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stoil2 Разгледай мнение
    Мдаа, сложна работа, имам отворени позиции в края на годината, тегления, довансяния, позиции от 2011 затворени през 2012 и т.н.
    Направих един зверски ексел и си сметнах всичко в левове както трябва да се декларира.
    И на мен ми се струва логично да се декларират когато е реализирана печалбата, а не когато са изтелгени - поне така е в САЩ. Въпроса е ако ги декларирам за 2012, а изтегля през 2013 да не ми направят някакъв проблем данъчните - те вероятно гледат изплатени суми а не стейтмънти.
    Другия въпрос че съм на плюс и от суап (понеже имах доста EURCHF а там суапа е положителен) - доколкото чета закона май този доход си остава необлагаем, понеже не участва в продажна минус покупна цена. Във всеки случй няма къде да се декларира.
    И третия въпрос е за позиции отворени през 2011 и затворени през 2012 - от тях съм на загуба и мисля че трябва да се включат за 2012 - така с нетирането ще се отразят доста добре.
    А стейтмънти не мисля да прикачам - никъде не пише че трябва, само ще се замотат ако тръгнат да ги четат. Ако направят проверка ще им дам ексела да се чудят и маят.

Купуваш си консерви, примерно "русенско варено" по 2.50 лв. имат трайност Х години. След време поскъпват на 4.50 лв. - Бягай на гишетата да си платиш печалбата. Нищо, че скоро им изтича гаранцията или вече е изтекла, или пък не си успял да ги консумираш.
    Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

Мдаа, сложна работа, имам отворени позиции в края на годината, тегления, довансяния, позиции от 2011 затворени през 2012 и т.н.
      Направих един зверски ексел и си сметнах всичко в левове както трябва да се декларира.
      И на мен ми се струва логично да се декларират когато е реализирана печалбата, а не когато са изтелгени - поне така е в САЩ. Въпроса е ако ги декларирам за 2012, а изтегля през 2013 да не ми направят някакъв проблем данъчните - те вероятно гледат изплатени суми а не стейтмънти.
      Другия въпрос че съм на плюс и от суап (понеже имах доста EURCHF а там суапа е положителен) - доколкото чета закона май този доход си остава необлагаем, понеже не участва в продажна минус покупна цена. Във всеки случй няма къде да се декларира.
      И третия въпрос е за позиции отворени през 2011 и затворени през 2012 - от тях съм на загуба и мисля че трябва да се включат за 2012 - така с нетирането ще се отразят доста добре.
      А стейтмънти не мисля да прикачам - никъде не пише че трябва, само ще се замотат ако тръгнат да ги четат. Ако направят проверка ще им дам ексела да се чудят и маят.
      Абе да те питам нещо без да сърдиш.
      Луд ли си или се побъркваш?
      Кви данъчни кви 5лв, живеи си живота и да не ти пука.

А да забравих, АНАТЕМА на такива въпроси повече.

Коментар

• Мдаа, сложна работа, имам отворени позиции в края на годината, тегления, довансяния, позиции от 2011 затворени през 2012 и т.н.

Коментар

Имам сметки при няколко български брокера и за щастие тази година при всичките съм на (малка) печалба. Съответно обадих им се на всичките и поисках да ми издадат бележка с реализираните печалби за данбъчни цели )понеже мисля да си ги декларирам и платя данък като пич). Повечето ми издадоха но един от тях каза че не би трябвало да деклраирам печалбата си за 2012, защото не съм я изтеглил, а се декларирал само реализирана и изтеглена печалба. Някой да знае нещо повече за това, примерно по кой член е така (не е така)?
          Стоиле, Бравос че си на плюс навсякъде!!! Плати си данъците и дерзай! В общия случай, може да имаш повече проблеми декларирайки ги, но и това го има в зара. Много ще ти е лесно декларирането всяка година, ако между 30 декември и 1 януари си изцяло в кеш. Тогава е лесно - край-начало=финансов резултат. Прилагаш стейтмънт и си готов. Проблемите настъпват ако прескочиш годината с отворени позиции
          Гадното е че в БГ не се разсрочват загуби. Но все пак трябва да сме доволни, че направиха нетиране все пак.... Щото до преди 5-6 години, можеше да си на загуба по сметката, а да ти се наложи да платиш данък.
          Иначе, този с изтеглянето на парите те е излъгал. Те са си твои пари при брокер. Друг е проблемът, че стават видими за данъчните само при теглене или при проверка на брокера.

Коментар

• Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнение
            По никой член няма да го видиш точно, но след тълкуване това следва. Реално ти печалба нямаш, докато не ти влезе в джоба. В момента парите са в сметката на брокера, не в твоята.
            Реално парите са по негова сметка при брокера
            Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Имам сметки при няколко български брокера и за щастие тази година при всичките съм на (малка) печалба. Съответно обадих им се на всичките и поисках да ми издадат бележка с реализираните печалби за данбъчни цели )понеже мисля да си ги декларирам и платя данък като пич). Повечето ми издадоха но един от тях каза че не би трябвало да деклраирам печалбата си за 2012, защото не съм я изтеглил, а се декларирал само реализирана и изтеглена печалба. Някой да знае нещо повече за това, примерно по кой член е така (не е така)?
              Дa, пратили сме помощ .......
              Attached Files

Коментар

По никой член няма да го видиш точно, но след тълкуване това следва. Реално ти печалба нямаш, докато не ти влезе в джоба. В момента парите са в сметката на брокера, не в твоята.

Коментар

• Реализиране на печалба от форекс от данъчна гледна точка

Working...
                X