Между другото възнамерявам като спра да търгувам с валути да си набия парите в американски акции, та ако някой знае читвао броки което спестява данъците или схема по която не се облагат дивидентите, да свирка.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данъчно облагане на печалби от сделки с акции на борси в ЕС
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЧе как може данъкът да зависи от посредникът?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЧе как може данъкът да зависи от посредникът?
Предполагам, че можеш и сам да си я свършиш работата, но не знам подробности.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВярно 30% ни клатят мръсниците краварски, проклетидаса... Сега сметнах това.
При ПИБ, Saxo и IB (през Карол) е 10%. Сигурно има и други.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеUSA
Der reguläre Quellensteuersatz auf Dividenden beträgt in den Vereinigten Staaten 30 Prozent.
http://www.finanzen.net/nachricht/pr...en-ist-4365169
Нещо подмолно няма.30% в Щатите!
Макар, според което разбирам:
"Редовното процент на данък при източника върху дивидентите е в САЩ 30 процента . От които 15 на сто ще бъдат кредитирани до германския плоския данък - останалите 15 процента може да бъде тежък за извличане чрез да подадете данъчна декларация, САЩ" - май е 15%. Ще видя в платформата - дивидентите ми постъпват в зеленички - не знам защо по мейлът ми ги пишат в евраци.
Полезна статия си линкнал - жалко, че гугълският преводач превежда на хъхрешки и не може съвсем точно всичко да се разбере.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДали наистина: необлагаем? - Пише: разходи 0, но като гледам - примерно Ябълчичката - 0.57 зелени дивидент - на мен в мейлът ми пише: 0.4 еврака. Е, аз зеленото на 1.37 не го помня от ного време вече.
Предният ми дивидент от Ford бе 0.42 еврака, като официално на акция бе колкото и сега: 0.15 зелени.
Някакво подмолно чесане ли, що ли? Какъв е вашият опит с дивиденти от Щатско?
Der reguläre Quellensteuersatz auf Dividenden beträgt in den Vereinigten Staaten 30 Prozent.
http://www.finanzen.net/nachricht/pr...en-ist-4365169
Нещо подмолно няма.30% в Щатите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеТочно щях да те питам дали някога си получавал дивидент от щатите - необлагаем , както си написал в предния пост ...
Предният ми дивидент от Ford бе 0.42 еврака, като официално на акция бе колкото и сега: 0.15 зелени.
Някакво подмолно чесане ли, що ли? Какъв е вашият опит с дивиденти от Щатско?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХльъх.
Някой има ли акции на Ford, освен мен? Днес са ми превели дивидент - но 3 евроцента от 4 акции, при положение, че дивидентът на акция е 15 цента. Това не е хубаво - хем пише: разходи 0. Дали е грешка - някой наблюдения има ли?За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Хльъх.
Някой има ли акции на Ford, освен мен? Днес са ми превели дивидент - но 3 евроцента от 4 акции, при положение, че дивидентът на акция е 15 цента. Това не е хубаво - хем пише: разходи 0. Дали е грешка - някой наблюдения има ли?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнениеЗа съжаление е така. Иначе нестле е една много добра компания и бих инвестирал с кеф в нейни акции, но уви тея данъци са меко казано наглост. Освен тях има и някакъв данък солидарност. Това с данъците върху дивидентите немога да го разбера. Значи ти притежавайки една акция в дадена компания си собственик на някаква част от бизнеса. Компанията не е ли платила данък печалба преди да осчетоводи колко са дивидентите?
И не е ли това дойно облагане на печалбата?
И аз Нестле ного пъти гледал.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар