If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А дали Гърция ще прибегне до мораториум?? След цялата тази вербална интревенция на лидерите на ЕС, ми се струва малко вероятно!
Ами тя е само вербална, поне засега. Ако Гърция не успее да предложи работещ модел, може и да си остане вербална. А като няма пари и не могат да продават дълг, на гърците ще им остане само един изход - мораториум или МВФ.
Има обаче "малък" проблем с МВФ и това го знаят гърчулята и спекулират. Ако МВФ влезе в Гърция, то той ще може да има доста широк поглед върху финансите в Еврозоната. На това германците и французите не гледат благосклонно.
Сложен е казусът.
защо ли нещо не им съчуствам на византииците... да фалирват та да можем да си купим по някоя готина вила на Халкидики и Петричките тарикати да започнат да си правят шивашки цехове около Солун...
ех мечти мечти
малаките квото можаха се из.раха ..сега покрай тях за нас Еврозоната съвсем в мираж ще се превърне...
приятна почивка на всички
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Според Bank for International Settlements най-големи държатели на дълг на Гърция са:
- Франция: 75.4 billion USD
- Швейцария: 64 billion USD
- Германия: 43.2 billion USD
Източник: http://dealbook.blogs.nytimes.com/20...y-helped-hide/
BTW, Sovereign Bonds and Risk с източник Reuters EcoWinс
изход от кабела -- 15240 + 120 пипа и паунд иена 1.3555 / там е почти нищо като пипиве спрямо спреда ....
Кои Британски банки са в кюпа с Гръцкия дълг , пуснете инфо
че са в Дубайския вече има потвърждение
Обичайните заподозрени - Royal Bank of Scotland и HSBC.
Говори се, че и Сити може да изгорят.
Royal Bank of Scotland е собственост на LLoyds TSB / която пък е държавна , практически от 1 година / което означава че БОЕ ще печатят малко в повече паунди
Алистър , преди 2 дена по ББС се изказа ,че няма Британски банки в кюпа с Гърция -- за това ми стана интересно , може и да лъже .
А дали Гърция ще прибегне до мораториум?? След цялата тази вербална интревенция на лидерите на ЕС, ми се струва малко вероятно!
Ами тя е само вербална, поне засега. Ако Гърция не успее да предложи работещ модел, може и да си остане вербална. А като няма пари и не могат да продават дълг, на гърците ще им остане само един изход - мораториум или МВФ.
Има обаче "малък" проблем с МВФ и това го знаят гърчулята и спекулират. Ако МВФ влезе в Гърция, то той ще може да има доста широк поглед върху финансите в Еврозоната. На това германците и французите не гледат благосклонно.
Сложен е казусът.
Ако МВФ влезне в гръция
на маляките ще им изсъхнат дебелите гъзове !!!
Некоя Мак'Гърч като подхване малииииии
--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
За германците, еврото си е все едно марката. Ще ме прощава модератора, но направо все едно им бърка в дупките обезценката му....
Наздраве и следете нивата.
Сложен е казусът.
Големи хедж фондове атакуват еврото с тежки залози
26.02.2010 20:37
Големи хедж фондове в САЩ са направили тежки залози срещу еврото в очакване единната валута да се обезцени до равенство с щатския долар заради фискалната криза в Гърция, предаде Market Watch.
Мениджъри на някои от най-големите хедж фондове в САЩ, са провели среща в Ню Йорк през тази седмица, посветена на бъдещето на единната валута. Сред тях е имало представители на SAC Capital Advisors и Soros Fund Management.
Това са разкрили през Wall Street Journal източници, които обаче са пожелали да запазят анонимност. Те са уточнили, че според някои от валутните стратези курсът на еврото, което се търгува срещу 1,36 долара днес, може да падне до 1 долар за евро.
=========
Смеххурници хахаха
Еввтино евро добре за Европа, зле за политиката, зле за USA. Две зле-та срещу едно хубаво
Айде на трамплина и Сорос да лега зимен сън хихихи
Не им върви на англичаните!!!!
Дубайския горещ картоф пак те го държаха...Сега пък напрежение с Гърция! Не е лесно да си с имперски амбиции но пък с празни джобове и банки на глинени крака!
Но все пак ми се стори прекалена разпродажбата на паунди срещу всияко! Е, аз съм пристрастен, щото пак съм в грешната посока! Ама... за урок ми е (поредния)
Ще чакам корекция и ще бягам...
Аз мисля, че споменаването на QE е по-основна причина. Това застрашава кредитния им рейтинг. Инвеститорите може би правят следната връзка - BoE говори за QE, последният път спасяваха с QE банките, значи има предстоящ проблем с банките, значи може би в Гърция ще има мораториум на плащанията по външния дълг.
Може и да не е така в действителност. Поне се опитвам да мисля.
Така изказано - наистина звучи много страшно!! Полазиха ме тръпки! Серизоно!
Но пък, от друга страна - цялото това говорене е един добър трамплин към подобен ход! Опитвам се да не стоя с розови очила!
евтино евро е добре дошло за ЕС сега, но пък политическата щета ще е твърде голяма за съюза!
Кредитните агенции, дали биха имали смелост да изстрелят такъв голям снаряд с кредитния рейтинг на Великобритания. Не че нямат основание, разбира се!!!
Но това ще породи старите страхове дори за САЩ... сривове на всички финансоваи пазари...
Иска ми се да мисля, че чадърът над кредитните агеннции не е заинтересован от подобна легенда! Че засега само се дърпат ушите на най-палавите деца - като Гърция, Португалия... И се клати заплашително пръста към големите батковци!
Още повече, че МВФ засега има добър бизнес, и кто че ли няма нужда да го разширява...
Ново понижение на кредитния рейтинг на четири гръцки банки последва тази седмица. Оценката на дългосрочната кредитоспособност на EFG Eurobank, Алфа Банк, Пирея и Националната банка на Гърция спадна от ВВВ+ на ВВВ с отрицателни перспективи за бъдеще. ВВВ е най-ниският рейтинг, при който се препоръчват инвестиции. От агенцията за кредитна оценка Fitch съобщиха, че понижаването на рейтинга на банките е в пряка зависимост с вече подкопаната рентабилност на гръцките капитали като цяло. И четирите гръцки банки са активни на българския пазар. EFG Eurobank е собственик на Пощенска банка, Националната банка на Гърция на Обединената Българска Банка, а Алфа и Пиреос имат стотици клонове в България.
================================================== =
И за нас не е добре
--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Не им върви на англичаните!!!!
Дубайския горещ картоф пак те го държаха...Сега пък напрежение с Гърция! Не е лесно да си с имперски амбиции но пък с празни джобове и банки на глинени крака!
Но все пак ми се стори прекалена разпродажбата на паунди срещу всияко! Е, аз съм пристрастен, щото пак съм в грешната посока! Ама... за урок ми е (поредния)
Ще чакам корекция и ще бягам...
Аз мисля, че споменаването на QE е по-основна причина. Това застрашава кредитния им рейтинг. Инвеститорите може би правят следната връзка - BoE говори за QE, последният път спасяваха с QE банките, значи има предстоящ проблем с банките, значи може би в Гърция ще има мораториум на плащанията по външния дълг.
Може и да не е така в действителност. Поне се опитвам да мисля.
Коментар