да,сигурно е така.грешно съм съм се изразил.С това 1.5640-60 визирах максимума който мисля че ще достигне (ако е тази 4 та вълна за която мисля корекцията),тези нива който съм дал с около 40-70 пипса разминаване, се опитах да съпоставя фибо корекции от различни рангове (1.67+)-1.4780 и от по -ниския 1.6457 и като прибавим и ХОР(скрити нива на Динаполи)мисля че там ще е итересно да видим какво ще направи пазара в рамките на 1.5530-1.56
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Злато и кеш" - спиращ дъха анализ от Ивайло Груев
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от whiskyИзвинявам се за лошото качество на снимките нещо имам проблем с фотоапарата,а за уйскито не питай.......шшшшшшшшшшшт
MT4/5 има една опция на десен клик върх чарта- сейв пикчър или имидж+ желаната резолюция и формат.
Или това.
Иначе за стерлинга зависи към кой ранг я причисляваш тая корекция. Ако е от ниския трябва да остане под 53-5350, на високия до 1.57. Трябва ти и нотация по-другите фреймове, така не става ясно това АБЦ от кой фрейм мислиш че е.
За перфектна вълнова разбивка най-добре питай Караиванов, той е известен с най-прецизните каунтове на север от Екватора. Особено в кабел.
Коментар
-
http://www.prikachi.com/images.php?files/1436218x.jpg
http://www.prikachi.com/images.php?files/1436219Q.jpg
какво мислите за лирата вълна С до къде би могла да възтанови негатиният тренд и за австралиският долар милите ли че вълна 3 от дневна графика е започнала?
Извинявам се за лошото качество на снимките нещо имам проблем с фотоапарата,а за уйскито не питай.......шшшшшшшшшшшт
Коментар
-
Re: "ЗЛАТО И КЕШ" - спиращ дъха анализ от Ивайло Г
Първоначално изпратено от edlundПървоначално изпратено от Петър КараивановПърво,там няма фигури като "глава с рамене" които всички "виздат" само защото я търсят. Нещата са обяснени просто и разбираемо,как се търгува в 1ва вълна или в "В" както и доста за психологията на пазара и участниците в него.
Коментар
-
Re: Има ли хора дето четат все още този форум
Първоначално изпратено от whiskyкак мога да пратя 1 графика и да си дадете мнението[/img]
после пейстни линка който е посочен от този сайт и го маркирай, а накрая му дай Img
а какво е уискито ? ---------------- ако е нещо хубаво ми сипи 50 грамаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от edlund[
Едно нещо, чието предлагане не расте значително, е златото. Затова анализът на Ивайло Груев "Злато и кеш", който прогнозира сриване на златото спрямо долара, ми спря дъха...))
Коментар
-
edlund,
Изчетох другата тема... Там спорът е малко безсмислен. Първо да се върна на това, което пуснах. Тук хората не "изчисляват" вероятности. А провеждат емпиричен експеримент и публикуват резултата. Малко се бъркат двете неща. Например, ако хвърляхме монета и при определен спин, въртенето побеждаваше гравитацията, монетата щеше понякога да остава във въздуха. Но на практика и теория, въртенето на монета във въздуха не може да победи гравитацията. Затова започваме теоретичното смятане на вероятности, като изключваме трета възможност и доказваме математически, че е 50 на 50. За нас.
Не искам въобще да навлизам в подробности от материята, тъй като тя няма отношение към търговията.
Относно изследването, което съм дал - това е емпиричен опит и на база на него мога да изчисля какъв спред ми е необходим за да съм бил печеливш по време на опита. Това ще ми даде ли 100% сигурност, че и занапред ще е така? НЕ! Но и не е необходимо.
Последно: в този пример са изследвани формации. Но не графични, а на волата.
Поздрави и Весели празници!
Коментар
-
Първоначално изпратено от systrayИмах още един материал за изследване на формации, но не мога да го намеря... (Ето го: http://www.forexmt4.com/_MT4_Systems...e%20Action.pdf )
when EURUSD moves 10 pips up or down on the 60 minute interval, the probability that it will continue to +80 (+70 net) is 32.4%.
Аз въобще не бих нарекъл това "вероятност", но както и да го наречем, то не ни дава полезна информация, с която да предвиждаме бъдещите движения на цените.
По темата: според мен има само една причинно следствена връзка, която може да се използва в търговията, а именно
1. Следствие - цената пада.
2. Причина - предлагането е надвишило търсеното.
Пазарът не може да се прогнозира. Нито с ТА, нито с ФА, нито с шамански "способности".
Знае се, че когато една държава сама определя колко пари да напечата, винаги има интерес да печата. Когато към това добавим огромен натрупан дълг и изказаните публично уверения на председателя на централната банка, че за да не допусне дефлация е готов да пуска пари с хеликоптери, имаме всички основания да предположим, че предлагането на парите на тази държава ще расте, а цената им ще пада спрямо други неща, чието предлагане не расте толкова. Едно нещо, чието предлагане не расте значително, е златото. Затова анализът на Ивайло Груев "Злато и кеш", който прогнозира сриване на златото спрямо долара, ми спря дъха...
Коментар
-
Първоначално изпратено от systray1. Следствие - цената пада от ниво ХХХ.ХХХ.
2. Причина - предлагането е надвишило търсеното.
4. Очакваме предлагането отново да надвиши търсенето.
Изключително елементарен пример, но нещо подобно се търси в "играта" FOREX.
Коментар
Коментар