IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврото без Гърция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от zepter Разгледай мнение
    Гърция е абсолютния диамант на Европа и скоро всички ще го видят това...
    Как? Като разреже Европа като стъкло на две части - северна и южна ли? Европейските политици никога няма да им простят това на гърците. Вече са обречени на мизерия, в каквато живееха и преди 50г, въпрос на време е.

    Коментар


    • Гърция е абсолютния диамант на Европа и скоро всички ще го видят това...

      Коментар


      • Гърция няма излезе нито драхмата ще се върне. Никой никъде няма да ходи. Прекалено скъпо излезе всичко дотук, за да има връщане. Съвременните технологии и комуникации дотолкова размиха суверенните граници, че е въпрос на време да се махнат. На време - не на избор.
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнение
          Точно това се прави в момента - издига се стена , за да не се разтече настрани.
          Когато замажат хубаво - тогава .
          И какъв ще е ефекта за Гърция , като напуснат? Ще могат да печатат на воля ли? Жан Виденов 2? Нали всичките им дългове са обезпечени с имущество на държавата. Ще плащат докато са живи и внуците им и файда от драхмата няма да видят.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
            Все още ли мислите че Гърция...ще остави еврото и евро зоната? Това няма как дасе случи.....защото ще бъде тотален колапс за целият свят.
            Точно това се прави в момента - издига се стена , за да не се разтече настрани.
            Когато замажат хубаво - тогава .

            Коментар


            • Все още ли мислите че Гърция...ще остави еврото и евро зоната? Това няма как дасе случи.....защото ще бъде тотален колапс за целият свят.
              Животът е огледало.....усмихвай се

              Коментар


              • Може да се очаква понижение на Е - така ще реагират борсите , като по учебник.
                Не би трябвало да реагират значимо , но те ще използват всеки момент за спекула.

                Коментар


                • Това би било полезно за ЕС! В момента от членския внос, който плаща всяка страна членка, в частност и България, се подпомага Гърция! Защо ние с нашите мизерни доходи да помагаме на Гърците да имат толкова висок стандарт на живот?!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                    Тежестта на гръцките проблеми отдавна са калкулиране в курса на еврото, не случайно то поевтиня толкова спрямо долара, въпреки печатането на долари в несвяст! Така че аз лично не очаквам някакво сътресение, ако Гърция остави еврото и върне драхмата! И не знам защо толкова са се вторачили всички в това да остане Гърция в еврозоната?! Обяснението е едно единствено, за имидж и за да могат изобщо нещо да си върнат от стотиците милиарди! А за самата Гърция е много по-добре да върне драхмата, мъките и ще са за много по-кратко!
                    Уф,аман от папагали!Сравни балансите на ЕЦБ и ФЕД и виж кой е по-голям.
                    Фибо-мибо-грънци....

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Супертрейдър, това е възможен сценарий, но при такова развитие - къде ще бъдат участниците - тълпата ще ги измете всичките.
                      Или казваш и това е част от режисурата
                      Явно е възможен, щом дори Агенцията за социални грижи на САЩ закупи преди няколко дни няколкостотин хиляди кухи куршума, доколкото разбирам с предназначение за борба с масови безредици! Това е същата служба, която се грижи за над 40% от пенсионерите на щатите. Цялата пратка е разпределена и вече разпратена по всичките и филиали из страната. Очакват ги големи социални грижи явно
                      Last edited by sel4o; 25.08.2012, 14:45.

                      Коментар


                      • Супертрейдър, това е възможен сценарий, но при такова развитие - къде ще бъдат участниците - тълпата ще ги измете всичките.
                        Или казваш и това е част от режисурата

                        Коментар


                        • Дон Карлос

                          Излизането на Гърция или дори на Финландия , няма как да не придизвика колапс на еврото и ЕЗ. Според мен това е по лесния вариант да свърши икономическата депресия. Проблема не е в Гърция или Испания и другите задлъжняли. Големия дълг е банковия , за една Германия той е 12 трилиона евро. Ако се провокира хиперинфлация , за която вината да се хвърли на периферните в мътната вода Германия , Белгия и другите "силни" икономики , ще се измъкнат без да стане ясно че проблема е в тези дългове , които са огромни и банките никога няма да ги изплатят..т.е. не могат да ги платят по никакъв друг начин освен чрез обезценка на парите.
                          Това е номера - да се задържи сиуацията максимално и да се изкриви, за да бъде отпушването от раз за дни или седмица и никой няма да им търси сметка или пък да се замисли. Те ще си изчистят тези огромни дългове и ще продължи да се смята, че са стабилни икономики, които не излъчват проблеми.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                            Това е нормалната цена на евро/долар, в диапазона 0.82 - 1.12. Всичко останало са спекулативни балони и материален израз на грандоманщината на "бащите" на еврото и на г-жа Меркел и компания.
                            Пропускаш от вниманието си 2 операции по вливане на ликвидност от ФЕД за над трилион долара и вече пазарите започнаха да калкулират трета, няколко операции Туист и само Бог знае още колко вкарани от нищото милиарди $ в световната икономика, докато през това време Европа почти винаги спазваше финансовата дисциплина.

                            Коментар


                            • THE TRADER

                              [QUOTE=THE TRADER;1059303019]Тежестта на гръцките проблеми отдавна са калкулиране в курса на еврото, не случайно то поевтиня толкова спрямо долара, въпреки печатането на долари в несвяст! Така че аз лично не очаквам някакво сътресение, ако Гърция остави еврото и върне драхмата! И не знам защо толкова са се вторачили всички в това да остане Гърция в еврозоната?! Обяснението е едно единствено, за имидж и за да могат изобщо нещо да си върнат от стотиците милиарди! А за самата Гърция е много по-добре да върне драхмата, мъките и ще са за много по-кратко![/QUOTE

                              Колега, извинявай, обикновено не се бъркам в подобни разговори, но този път наистина не можах да се стърпя. Искам да те попитам къде го виждаш това поевтиняване, при това "толкова", на еврото спрямо долара?! Напротив, то поскъпна драстично и крайно необосновано. Нали не си забравил, че курсът му при въвеждането му беше около 1.12 спрямо долара? Нали не си забравил също така, че няколко години след въвеждането му цената спрямо долара спадна до малко над 0.80? Това е нормалната цена на евро/долар, в диапазона 0.82 - 1.12. Всичко останало са спекулативни балони и материален израз на грандоманщината на "бащите" на еврото и на г-жа Меркел и компания.

                              Коментар


                              • Проблема бе, че при евентуален фалит и ще се гърне немската фин. система. Те и затова от 2010 я донуркат и отписват редица дългове. Мисля че банките от центъра са успели да разкаратили провизират част от боклука, при изход съм 100% сигурен че ще се налее ликвидност в системата директно към банките, проблема е че там са с голям ливърдиж и от там проблем. Вместо да отписват дълговете на гърция и ги преструктурират тези пари да ги бяха наляли в техните банки и да оставят фалита, но и нямаше тогава много правни лостове за принудително изхвърляне. Основния проблем ще да е доверието една малка Гърция не спасиха какво ще стане Испания и Италия, но там е ясна бъдеща интеграция. Смятам, че в момента в който разкарат Гърция ще имат големите оръжия, а и един фалит има силно дисциплиниращ характер за непослушните страни. Всички страхове ще се прехвърлят към Испания, ако не успее ЕЦБ и ЕСМ и компания да помогне на спад на лихвите вече чао на ЕЗ такава каквото я знаем. Мисля си че Гърция ще е махнат доста скоро, виж как Меркел днес резна Самарас, доклада на тройката сигурно ще е кофти ако се базираме на последните, да не забравим и изборите догодина Меркел няма как пита бундестага дайде да дадем пак едни милярди нови и отстъпки, като цяло горе са разиграли сценариите - въпроса не е Гърция, а Испания.

                                С Гърция без Гърция еврото ще го има, е друг е въпроса, че ще е по евтино ама няма как
                                Last edited by needtoknowmore; 24.08.2012, 22:30.
                                Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

                                Коментар

                                Working...
                                X