If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В България Костов беше силен лидер , но сгреши като се обиди и мълча една година и така загуби голяма част от привържениците си ! Президента Стоянов също беше харизматичен и добър оратор , но и той се подведе и допусна грешки ! Царя е най-силният и полезен лидер - никакви излишни приказки , много работа и авторитет по цял свят ! Но точно липсата на комуникация с медиите му изигра лоша шега - пуснаха доста измислени интриги срещу него , той като Цар не се зае да опровергава и загуби много ,......но си изигра ролята - създаде Борисов ! Подсъзнателно подусещам , че мозъчните тръстове още не знаят дали да пробват Борисов за втори мандат ....ще се чудят до последно , ....но вече трескаво подготвят следващият лидер ,....за разнообразие жена - Кунева !
Костов никога не е бил лидер камо ли силен.Питай чичо си Доган и Тренчев как се е скрил под бюрото когато е трябвало да се кандидатира за министър-председател.После стана командир и фелдфебел.Костов не може да работи със силни характери а само с мижитурки.Царя е шушумига тарикат,по скоро тарикат маскирал се на шушумига.А бат Петю е недоразумение.Голямо недоразумение долнопробен адвокат незнайно как докаран и от къде.През моя живот България не е управлявана от истински политици.
Според мен съвременната финансова система е сравнително справедлива, от гледна точка на това, че историята познава доста по-несправедливи.
Общо взето се пази известен баланс между бедни и богати, защото богатите лобират, но бедните избират и политиците в развития свят гледат да не се лашкат между крайности. Например банките манипулират Либор, плащат някой друг милиард глоба, затваря им се вратичката, пласкат ги през ръцете, някоя и друга регулация, но не до там, че им секнат бизнеса. Малко груб пример, но демонстрира идеята.
И ако съм кадърен, мога да си бия камшика и да се хвана на работа в дадена корпорация на тлъста заплата и да си гледам кефа, да си пренасочвам приходите към офшорни зони и т.н. Драма няма.
Просто е много важно да не се залита в крайности и нещата ще си вървят полека лека.
Това, което трябва да се направи според мен е:
- да се регулират дериватите;
- да се въведат съвсем малко по-високи данъци за топ 10%, като се затворят някои данъчни вратички
- да се стимулира иновацията под всякаква форма (освен финансовата иновация, която се оказа рискова ).
- да се слуша госпожа Меркел докато тя плаща. Испания и Гърция като отидат на нивото на Германия, тогава да говорят за growth vs. austerity.
Що пишете глупости? "Царят" е най-успешният премиер на БГ след 89. Факт е, че по негово време бизнесът беше най-свободен, а личното ми благосъстояние нарастваше най-бързо. Говорете и с други хора от бизнеса, и често ще чуете същото. Нищо друго не ме интересува.
Успешен- друг път. Хвана инерцията от сините.
А точно по време на НДСВ започна да се подготвя сегашния батак. никиту василев взе да лигави администрацията чрез семинари по хотели спа-та.Роенена агенции и агенцийки.
Един университет не получи акредитация щото ректорът му отказа да рададе имотите му из Златни и Банско....а друг пък университет ги даде, ама не получи нищо.
Струвалот ти се е, че нещата хвърчат защото доларът беше достигнал 2 лв и 30 ст.
Ako беше проговорил какво щепе да се случи? Ами..същото.
Десните дойдоха на власт защото на мнозинството им бе бръкнато в джоба- ама ..така- съвсем доректно, не както сега- чрез монополи.
А изборът на "царя" просто само потвърди, че много малко хора имат здрав разум.
Що пишете глупости? "Царят" е най-успешният премиер на БГ след 89. Факт е, че по негово време бизнесът беше най-свободен, а личното ми благосъстояние нарастваше най-бързо. Говорете и с други хора от бизнеса, и често ще чуете същото. Нищо друго не ме интересува.
Например, Борисов си е избрал кауза "магистрали"
Добра стъпка, когато преди теб темата е била достатъчно популяризирана и после наказана със спиране, заради корупция.
Идва Батман и прокарва Пътя
Слабото му място е, че гладната кокошка ще спре да сънува просото, а ще тръгне да си го търси )
В България Костов беше силен лидер , но сгреши като се обиди и мълча една година и така загуби голяма част от привържениците си ! Президента Стоянов също беше харизматичен и добър оратор , но и той се подведе и допусна грешки ! Царя е най-силният и полезен лидер - никакви излишни приказки , много работа и авторитет по цял свят ! Но точно липсата на комуникация с медиите му изигра лоша шега - пуснаха доста измислени интриги срещу него , той като Цар не се зае да опровергава и загуби много ,......но си изигра ролята - създаде Борисов ! Подсъзнателно подусещам , че мозъчните тръстове още не знаят дали да пробват Борисов за втори мандат ....ще се чудят до последно , ....но вече трескаво подготвят следващият лидер ,....за разнообразие жена - Кунева !
Ako беше проговорил какво щепе да се случи? Ами..същото.
Десните дойдоха на власт защото на мнозинството им бе бръкнато в джоба- ама ..така- съвсем доректно, не както сега- чрез монополи.
А изборът на "царя" просто само потвърди, че много малко хора имат здрав разум.
Меркел и Германия нямат ясна позиция от самото начало на кризата.
Люшкат се между частните и общите интереси и по-скоро спомогнаха за задълбочяването й.
Аз съм убеден че те всъщност създадоха от една малка, локална криза, относително лесна за контрол и евтина за преодоляване, глобален проблем, чието решаване до намесата на ЕЦБ бе невъзможно скъпо. И след като така оплескаха нещата и оставиха Драги да ги вади от ла..ната, успя за пет месеца отново да я изостри след като ЕЦБ пак застанаха на резервната скамейка.
Добра стъпка, когато преди теб темата е била достатъчно популяризирана и после наказана със спиране, заради корупция.
Слабото му място е, че гладната кокошка ще спре да сънува просото, а ще тръгне да си го търси )
Борисов си е избра "магистсрали" защото се издъни във всичките си други обещания.
Слабото му място е че разчиташе само на една харизма. Има в световната история некомпетентни лидери които са издържали във властта дълго време, но то е било само защото са се обграждали с наистина умни хора и не са им казвали какво да правят, а са ги оставяли да си вършат работата. като Рейгън например. Но Борисов назначава само калинки, дето ако почнат да правят каквото смятат че трябва да правят и ще ни пратят да си правим компания със Зимбабве по икономически резултати. Можеше да вземе пример от Рейгън но той си избра примера на онзи шут Берлускони, с леки примеси на милиционерщината на Путин шоу, издънки, надуване като пуяк по телевизията и контрол върху медиите. И уйде коня у ряката.
Меркел и Германия нямат ясна позиция от самото начало на кризата.
Люшкат се между частните и общите интереси и по-скоро спомогнаха за задълбочяването й.
Напротив, Лидерите са тези, които с каузата увличат масите.
Кауза достатъчно важна за голяма част от обществото и обоснована в перспектива.
Противници винаги ще има, най-малкото заради методите, които ще бъдат използвани за постигането на целите. Но те са необходими и като коректив за да има баланс, иначе са възможни твърде крайни залитания.
За каква позиция на Меркел говориш?
Че аз не се сещам по-неуверен и нерешителен водач на голяма сила от последните години...
може да гледам цинично, но в нормално време каузите увличащи масите са булшит в скъпа опаковка. Ако предишния лидер не е бил някой олигофрен оплескал всичко то и целите в повечето случай са някакви пълни глупости.
В общи линии не ми харесват лидери, които парадират с това че са лидери. Още повече не харесвам харизматични лидери - смятам че има твърде голяма вероятност или да са въздух под налягане или пълни социопати. най-добрия политик за мен е такъв дето не му знам името, но работата върви гладко и не чувствам и никакво желание да му знам името.
За позицията на меркел по отношение на начина на излизане на европа от кризата
Напротив, Лидерите са тези, които с каузата увличат масите.
Кауза достатъчно важна за голяма част от обществото и обоснована в перспектива.
Противници винаги ще има, най-малкото заради методите, които ще бъдат използвани за постигането на целите. Но те са необходими и като коректив за да има баланс, иначе са възможни твърде крайни залитания.
За каква позиция на Меркел говориш?
Че аз не се сещам по-неуверен и нерешителен водач на голяма сила от последните години...
Това е проблемът на днешна Европа - липсата на силни и изявени лидери - хора с ясна позиция и воля.
Няма лидери като Де Гол, Митеран, М.Тачър, Кол, В.Хавел...
Ако говориш за партийни водачи, логиката е такава, но и в политиката, и в бизнеса без позиция и решителност да я провежда няма как да бъде Лидер
Позиция и решителност е едно, яснота за масите за причините за тази позиция обаче ще е контрапродуктивно отвякъде, защото те веднага ще започнат да оспорват причините, след това следствията от тези причини и най-накрая лидера.
Ето в момента има един лидер с европа с ясна позиция и прилична решителност. Меркел - но можеш ли да кажеш разумна причина защо точно това и е позицията. Нейните доводи да защитава тази позиция са просто смешни. И САЩ и Великобритания съвсем ясно показват че в сегашната ситуация намесата на централна банка на първичен пазар не довежда до инфлация. Та какви са причините за ясната позиция на Меркел тогава. нещо разумно ли е, или просто гледа да си запази коалицията с еврофобите, или пък се надява на тъпите немски бургери дето не виждат по-далеч от носа си да я харесат, или пък може би иска да натиска колкото може еврото за да печелят германските износители. Или пък иска да създава хаос в европа за да финансира всъщност доста високия немски дълг с ниски лихви. Или пък може би е просто тъпа патка която е решила да остане в историята като лидера разбир европа от твърдоглавие и инат. А може би просто някой южноевропеец я е отхвърлил на младини и тя сега си отмъщава.
Мислиш ли че ще може да си защитава търдата и ясна позиция ако посочи рационални причини да подържа точно тази позиция.
Коментар