Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЗа имотите си прав, но защо противопоставяте имотите срещу златото?! И двете са активи, вярно имота слаболиквиден, но носещ текущ доход, златото силно ликвидно, но неносещо текущ доход и трудно за опазване. Важното е че и двете запазват стойност в дългосрочен план за разлика от парите, които при всички случаи и във всякакъв план губят стойност. Говоря за хартиените пари, които отдавна не се обезпечават с истинска стойност /или истински пари както казва Мастъра/ каквото е златото.
Иновациите са ясни, те винаги в началото добавят голяма стойност, но кои сме ние в света на иновациите- на върха на опашката! Следователно трябва да мислим за други трайни активи, леснодостъпни и постижими за средния българин. Кои са те ? Това е големия въпрос за мен във форума! Говоря за диверсификация щото при мен почти всичко е имоти, а при Мастъра предполагам всичко е злато и депозити.
Акциите са добър предмет за обсъждане, но вижте какви изненади направи Мекома напоследъкОще от времето на Хранков и Лекс имам трайно предубеждение към акциите. Иначе като погледнеш днешния Софикс, те сърби за инвестиране.
Не подценявай никого, включително и българите, защото политическата, икономическа и по принцип историята ще оказват все по-слабо влияние в бъдещето на народите
Не се знае кога, къде и от кого би се "родило" нещо ново и еволюционно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеАми, с дълъг имот, който се е хванал, бая повече от злато е изкарал..
С иновации да не говорим!
Златото трябва да се сравнява с неговата си таргет група, най-обикновенни суровини и материали (в случая и малко фетиш за вкус)
Иновациите са ясни, те винаги в началото добавят голяма стойност, но кои сме ние в света на иновациите- на върха на опашката! Следователно трябва да мислим за други трайни активи, леснодостъпни и постижими за средния българин. Кои са те ? Това е големия въпрос за мен във форума! Говоря за диверсификация щото при мен почти всичко е имоти, а при Мастъра предполагам всичко е злато и депозити.
Акциите са добър предмет за обсъждане, но вижте какви изненади направи Мекома напоследъкОще от времето на Хранков и Лекс имам трайно предубеждение към акциите. Иначе като погледнеш днешния Софикс, те сърби за инвестиране.
Коментар
-
ако вложа капитала си в двойно по-евтин имот след време може да се окаже непродаваем и със скъпа поддръжка и понеже е недвижим, значи е неликвиден, но ако купя двойно по-скъпо злато не само че няма да имам проблемите с неликвидност и поддръжка(защото то няма да ръждяса) но и времето и инфлацията ще работят винаги за мен
Коментар
-
имоти, акций, валути....това е минало, когато финансовата система е била стабилна, сега е време за оцеляване на капитала, защото крахът е неизбежен и е съвсем близко както никога до сега а не се сещам за нищо по-мобилно, ликвидно и непоклатимо стабилно от златото поне до като не видя нов финансов ред, който да заличи всичко досегашно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеЗлатото трябва да се сравнява с неговата си таргет група, най-обикновенни суровини и материалиСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеАми, с дълъг имот, който се е хванал, бая повече от злато е изкарал..
Златото трябва да се сравнява с неговата си таргет група, най-обикновенни суровини и материали (в случая и малко фетиш за вкус)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lucifer Разгледай мнениеи с какво ще замениш дългото злато???...с дълъг долар ли????...или с нещо още по-дълго????...дъъъъълги илюзиииииййййй.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Neo23 Разгледай мнениекойто печелил до сега от дълго злато печелил, от сега нататък в близкото десетилетие 90% от дългите позиции са обречени на неуспех, освен ако не хващате дъна ама това е малко вероятно.
Коментар
-
--------------------------------------------------------------------------------
За последно променено от qna92 : Днес в 18:42 Причина: Линк към друг сайт.
Хаха не се стърпях. Доскоро триехте за "линк към конкурентен сайт". Откога Тавекса са ви конкурентен сайт? То и Блумберг ви е конкурентен май. Ставате смешни.
Коментар
-
За съжаление дори и тази българска новина очаквам да подпре златото на борсите, защото Израел и техният васал Чичо Сам едва ли ще оставят нещата така:
аре и тук яхнаха метлата, явно Мосад има дълга ръка........ ставаше въпрос за атентата на Сарафово.
Last edited by sel4o; 18.07.2012, 21:02.
Коментар
-
Вероятно за доста хора ще е интересно да изгледат клиповете от тези семинари:
http://www.youtube.com/watch?v=dEwqk...feature=relmfu
вижте и линковете в дясно, защото мода удари метлата на предния линк
Да видим сега дали и ютуб-а е "конкурентен сайт"
Разбира се препоръчвам да се гледат задължително с едно на ум, понеже са организирани с комерсиална цел, но доста изводи могат да се извлекат, всъщност доста повече отколкото от тази на моменти леко смешна темичка.Last edited by sel4o; 18.07.2012, 20:57.
Коментар
Коментар