IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
    1579 $ !!!

Каква е тази скъпотия!!!

Пукккккккккккккк!!!
    Пак ли .................
    remember remember the fifth of november

Коментар

• 1579 $ !!!

Каква е тази скъпотия!!!

Пукккккккккккккк!!!
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        За имотите си прав, но защо противопоставяте имотите срещу златото?! И двете са активи, вярно имота слаболиквиден, но носещ текущ доход, златото силно ликвидно, но неносещо текущ доход и трудно за опазване. Важното е че и двете запазват стойност в дългосрочен план за разлика от парите, които при всички случаи и във всякакъв план губят стойност. Говоря за хартиените пари, които отдавна не се обезпечават с истинска стойност /или истински пари както казва Мастъра/ каквото е златото.
        Иновациите са ясни, те винаги в началото добавят голяма стойност, но кои сме ние в света на иновациите- на върха на опашката! Следователно трябва да мислим за други трайни активи, леснодостъпни и постижими за средния българин. Кои са те ? Това е големия въпрос за мен във форума! Говоря за диверсификация щото при мен почти всичко е имоти, а при Мастъра предполагам всичко е злато и депозити.
        Акциите са добър предмет за обсъждане, но вижте какви изненади направи Мекома напоследък Още от времето на Хранков и Лекс имам трайно предубеждение към акциите. Иначе като погледнеш днешния Софикс, те сърби за инвестиране.
        Е те с това болднатото не бих се съгласил! На база на какво направи този извод, на миналото и историята ли!? Ако е така просто не е логично, всъщност логично е, но именно там може да се крие уловката - ако винаги мислим според логиката, която не е нищо друго освен история и минал опит, сме обречени винаги да сме там където сме били Не подценявай никого, включително и българите, защото политическата, икономическа и по принцип историята ще оказват все по-слабо влияние в бъдещето на народите Не се знае кога, къде и от кого би се "родило" нещо ново и еволюционно...

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
          Ами, с дълъг имот, който се е хванал, бая повече от злато е изкарал..

С иновации да не говорим!

Златото трябва да се сравнява с неговата си таргет група, най-обикновенни суровини и материали (в случая и малко фетиш за вкус)
          За имотите си прав, но защо противопоставяте имотите срещу златото?! И двете са активи, вярно имота слаболиквиден, но носещ текущ доход, златото силно ликвидно, но неносещо текущ доход и трудно за опазване. Важното е че и двете запазват стойност в дългосрочен план за разлика от парите, които при всички случаи и във всякакъв план губят стойност. Говоря за хартиените пари, които отдавна не се обезпечават с истинска стойност /или истински пари както казва Мастъра/ каквото е златото.
          Иновациите са ясни, те винаги в началото добавят голяма стойност, но кои сме ние в света на иновациите- на върха на опашката! Следователно трябва да мислим за други трайни активи, леснодостъпни и постижими за средния българин. Кои са те ? Това е големия въпрос за мен във форума! Говоря за диверсификация щото при мен почти всичко е имоти, а при Мастъра предполагам всичко е злато и депозити.
          Акциите са добър предмет за обсъждане, но вижте какви изненади направи Мекома напоследък Още от времето на Хранков и Лекс имам трайно предубеждение към акциите. Иначе като погледнеш днешния Софикс, те сърби за инвестиране.

Коментар

• ако вложа капитала си в двойно по-евтин имот след време може да се окаже непродаваем и със скъпа поддръжка и понеже е недвижим, значи е неликвиден, но ако купя двойно по-скъпо злато не само че няма да имам проблемите с неликвидност и поддръжка(защото то няма да ръждяса) но и времето и инфлацията ще работят винаги за мен

Коментар

• имоти, акций, валути....това е минало, когато финансовата система е била стабилна, сега е време за оцеляване на капитала, защото крахът е неизбежен и е съвсем близко както никога до сега а не се сещам за нищо по-мобилно, ликвидно и непоклатимо стабилно от златото поне до като не видя нов финансов ред, който да заличи всичко досегашно.

Коментар

Златото трябва да се сравнява с неговата си таргет група, най-обикновенни суровини и материали
                Златото е пари, продка. Какви суровини кви 5 лева? Ако искаш да продадеш нещо срещу пари трябва да го продадеш срещу злато а не да заменяш една инвестиция срещу друга. Ето например аз имах левове и този актив го продадах срещу злато. Сега имам истински пари. Не завися ни от правителство, ни от банки, ни от гявол. Свободен човек съм и истински недависим!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Златото трябва да се сравнява с неговата си таргет група, най-обикновенни суровини и материали (в случая и малко фетиш за вкус)
                  и имоти е добре, но всички яйца в една кошница не е на добре. Нужна е диверсификация. Но за момента валутите /парите/ и акциите ми се струват прекалено рискови.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lucifer Разгледай мнение
                    и с какво ще замениш дългото злато???...с дълъг долар ли????...или с нещо още по-дълго????...дъъъъълги илюзиииииййййй.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Neo23 Разгледай мнение
                      който печелил до сега от дълго злато печелил, от сега нататък в близкото десетилетие 90% от дългите позиции са обречени на неуспех, освен ако не хващате дъна ама това е малко вероятно.
                      и с какво ще замениш дългото злато???...с дълъг долар ли????...или с нещо още по-дълго????...дъъъъълги илюзиииииййййй.....

Коментар

• Пуснах нов линк към Ютуб в поста си, дано не "замърсява" форума и той

Коментар

• --------------------------------------------------------------------------------
                          За последно променено от qna92 : Днес в 18:42 Причина: Линк към друг сайт.

Хаха не се стърпях. Доскоро триехте за "линк към конкурентен сайт". Откога Тавекса са ви конкурентен сайт? То и Блумберг ви е конкурентен май. Ставате смешни.

Коментар

• който печелил до сега от дълго злато печелил, от сега нататък в близкото десетилетие 90% от дългите позиции са обречени на неуспех, освен ако не хващате дъна ама това е малко вероятно.

Коментар

• За съжаление дори и тази българска новина очаквам да подпре златото на борсите, защото Израел и техният васал Чичо Сам едва ли ще оставят нещата така:
                              аре и тук яхнаха метлата, явно Мосад има дълга ръка........ ставаше въпрос за атентата на Сарафово.
                              Last edited by sel4o; 18.07.2012, 21:02.

Коментар

• Вероятно за доста хора ще е интересно да изгледат клиповете от тези семинари:
                                http://www.youtube.com/watch?v=dEwqk...feature=relmfu
                                вижте и линковете в дясно, защото мода удари метлата на предния линк
                                Да видим сега дали и ютуб-а е "конкурентен сайт"

Разбира се препоръчвам да се гледат задължително с едно на ум, понеже са организирани с комерсиална цел, но доста изводи могат да се извлекат, всъщност доста повече отколкото от тази на моменти леко смешна темичка.
                                Last edited by sel4o; 18.07.2012, 20:57.

Коментар

Working...
                                X