IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=mos70;1059512599]
    Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
    Защото това е задачата, а и това е предназначението на гредата- да носи товар!
    Сега - гредата пак си носи товар - собственото си тегло - така, че сори ама този аргумент не върви.

Казах ти, че не формулираш коректно задачата: къде в условието ти се съдържа задължителното условие товара да бъде на гредата???
    Ако сега го формулираш това задължително условие без да уточняваш трябва ли да издържи товара гредата - отговора ми е: задачата има безброй много решения и всяка конфигурация на товара върху гредата е вярно решение но не единствено. Аз ще разположа товара така, че да ми струва най-малко усилие и ресурси.

И извинявай ама наистина не виждам в решението на тази задача причинно-следствената връзка с цената на златото

Коментар

• Не че искам да обидя някого, ама разглеждащите златото като дългосрочна инвестиция са пълни идиоти. Само златен талибан може да е готов да загуби 80% от парите си само че да държи някакъв скапан метал.

Коментар

• тео88 извинявай отговора беше за задалия го

Коментар

• [QUOTE=mos70;1059512599]
          а като отидеш навън и печелиш по 5000 евро примерно си моряк защо не си мислиш че това разтоварва системата,както и че продавачката тука взема 400 лева ,а в германия примерно 2000 евро.работата е една и съща цените са равни---------ето така се разтоварва системата на парите ----------осигурява се стандарт в дадени държави за сметка на други--------тези пари не се складират в бункери

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
            и какво визираш с този пример че нещо не мога да те разбера относно лихвите.все едно да те питам примерно съгласно физичните закони ако кубрат пулев не изтряска нощес андрея каква марка червило ще си сложи на другия ден при условие че има 10 вида червила.примера ти е неудачен
            Отговори ми и ще разбереш!

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
              Не съм никак убеден, че реалността не е точно наопаки! Убеден ли си, че схемата с лихвата, вземаща пари от едните, и даваща ги на другите, може да продължава вечно и безкрайно...и то чисто физически? Аз твърдя, че това вечно не може да продължава!
              И се отговори сам на въпроса: защо?
              що се касае до "книгите", не чета никакви книги от "вашите", черпя познание от реалността и разсъждавам логично, изхождайки от логиката на "обикновеният човек"...а това е логиката до която всеки, в крайна сметка, се връща!

Ще ти го обясня простичко, защо не си прав за червеният текст, защото от физичните закони никой не може да избяга:
              Представи си една греда, която в двата си края е подпряна. Имаме, да речем 10 сандъка, всеки с тегло по 1 тон, които трябва да ги разположим върху гредата. Как ще ги разположиш върху гредата? Чакам отговор....след което ще продължа!
              и какво визираш с този пример че нещо не мога да те разбера относно лихвите.все едно да те питам примерно съгласно физичните закони ако кубрат пулев не изтряска нощес андрея каква марка червило ще си сложи на другия ден при условие че има 10 вида червила.примера ти е неудачен

Коментар

• [QUOTE=Teo88;1059512593]
                Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
                Защо да хабя усилия и ресурси ги да местя

Коментар

• [QUOTE=mos70;1059512590]

Ти решаваш как! Няма условия...имаш 10 санъдъка и ти решаваш как да ги разположиш, като обясниш защо ги разполагаш така.
                  Ще ги оставя така както са си. Защо да хабя усилия и ресурси ги да местя

Коментар

• [QUOTE=Teo88;1059512584]
                    Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
                    И все пак- отговори ми (ако имаш капацитета, разбира се), как ще разположиш 10-те сандъка, върху гредата! Защо бягаш от този отговор?

Извинявай но задачата ти не е коректно формулирано. Какъвто и отговор да се даде той ще бъде колкото верен и толкова неверен. Коректно е да уточниш и каква е целта на решението и критериите за неговото изпълнение - дали целта е да се разпредели така товара, че гредата ДА СЕ счупи или да разпределиш така товара, че ДА НЕ счупиш гредата.
                    Ти решаваш как! Няма условия...имаш 10 санъдъка и ти решаваш как да ги разположиш, като обясниш защо ги разполагаш така.

Коментар

• [QUOTE=mos70;1059512577]
                      И все пак- отговори ми (ако имаш капацитета, разбира се), как ще разположиш 10-те сандъка, върху гредата! Защо бягаш от този отговор?

Извинявай но задачата ти не е коректно формулирано. Какъвто и отговор да се даде той ще бъде колкото верен и толкова неверен. Коректно е да уточниш и каква е целта на решението и критериите за неговото изпълнение - дали целта е да се разпредели така товара, че гредата ДА СЕ счупи или да разпределиш така товара, че ДА НЕ счупиш гредата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                        Гледай си там инженерските работи и не се занимавай с това от което и идея си нямаш.
                        Лошо говори за теб това, че отхвърляш с лека ръка физичните закони, защото те са валидни със страшна сила във всяка една сфера на живота...да не говорим пък за икономиката!

п.п. Аз имам представа много повече от икономика, отколкото ти от физични закони!

Коментар

Ами няма метафора - какво да схвана?!
                          Има малоумни хипотези...
                          Почнаха вече и обидите и нападките...което показва, че съм прав!

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
                            лихвата е тази която коригира финансовите потоци от една система към друга,но те не се губят.едни стават по бедни ----други по богати.но развитието не спира. не чети книгите дето пишат какво ли не но не и цялата истина
                            Не съм никак убеден, че реалността не е точно наопаки! Убеден ли си, че схемата с лихвата, вземаща пари от едните, и даваща ги на другите, може да продължава вечно и безкрайно...и то чисто физически? Аз твърдя, че това вечно не може да продължава!
                            И се отговори сам на въпроса: защо?
                            що се касае до "книгите", не чета никакви книги от "вашите", черпя познание от реалността и разсъждавам логично, изхождайки от логиката на "обикновеният човек"...а това е логиката до която всеки, в крайна сметка, се връща!

Ще ти го обясня простичко, защо не си прав за червеният текст, защото от физичните закони никой не може да избяга:
                            Представи си една греда, която в двата си края е подпряна. Имаме, да речем 10 сандъка, всеки с тегло по 1 тон, които трябва да ги разположим върху гредата. Как ще ги разположиш върху гредата? Чакам отговор....след което ще продължа!

Коментар

Твоят прагматизъм е, че някой се озовава в ситуация на глад.... и няма пари.... но незнайно защо си има "луксозна стока" и ей така на шега на майтап, точно на нея разчита да я продаде за хляб
                              Жалко, че не можеш да схванеш метафората...което показва, че ти липсва и прагматизма при реалната оценка на нещата. Мислиш, както и повечето с белите якички, прекалено "инвестиционно"...а виждаш, че този тип мислене, доведе до тоталният колапс....
                              Last edited by mos70; 04.10.2013, 12:10.

Коментар

Само един въпрос имам към теб;
                                Ти с какво се занимаваш?
                                натиска бутона

Коментар

Working...
                                X