Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениепо време на голямата депресия правят една врътка 'честна' която пообира хората само с 75% променят фиксинга на долара към златото
реално от този момент до 1971 доларът (гущера) си е = злато и реално трупането на тенеке не е наложително от обикновените граждани...
след като франсетата, се усещат края на 60-те години , че доларът нещо е доста повече от златото във форт нокс започват да им пращат доларите и да си прибират равностойността в злато
ония се усещат, че ще останат без злато и развалят бретон удската система....това е края на честните пари според мен.....всички ги следват и започва едно печатане....
рейгън е единствения президент, който се е опитал да обуздае печатарите
останалите са ....леш...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеНе знам какво правим тогава, но помисли върху това. Светът е минал през голямата депресия и Втората световна война. И как е вървяло златото тогава? След първоначален пик в началото на 30те г. златото тръгва надолу и пада, пада, пада, че чак световната война не успява да обърне тредна...
реално от този момент до 1971 доларът (гущера) си е = злато и реално трупането на тенеке не е наложително от обикновените граждани...
след като франсетата, се усещат края на 60-те години , че доларът нещо е доста повече от златото във форт нокс започват да им пращат доларите и да си прибират равностойността в злато
ония се усещат, че ще останат без злато и развалят бретон удската система....това е края на честните пари според мен.....всички ги следват и започва едно печатане....
рейгън е единствения президент, който се е опитал да обуздае печатарите
останалите са ....леш...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от cactusa Разгледай мнениеВ учебника по химия пише МЕТАЛ! Измерва се в грамове!Това с хартията е ролетка!
Виж и учебника по английски - какво е commodity.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениехартиеното злато в даден момент ще изгърми брутално, но ми е интересно какви колебания в цената на физическото може да се получат, когато се окаже, че хартиеното на практика не съществува....
в момента физическото си е вързано към спота...но ако спода пропадне, защото никой не иска хартиено злато...тогава кво праим?
Коментар
-
Не е имало интернет!
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеНе знам какво правим тогава, но помисли върху това. Светът е минал през голямата депресия и Втората световна война. И как е вървяло златото тогава? След първоначален пик в началото на 30те г. златото тръгва надолу и пада, пада, пада, че чак световната война не успява да обърне тредна...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениехартиеното злато в даден момент ще изгърми брутално, но ми е интересно какви колебания в цената на физическото може да се получат, когато се окаже, че хартиеното на практика не съществува....
в момента физическото си е вързано към спота...но ако спода пропадне, защото никой не иска хартиено злато...тогава кво праим?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеКомодитис, значиСуровините ги слагаш под юргана
Зависи колко купиш обаче. В повечето случаи златото също е хартия
в момента физическото си е вързано към спота...но ако спода пропадне, защото никой не иска хартиено злато...тогава кво праим?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от cactusa Разгледай мнениеСуровините ги слагаш под юргана
Зависи колко купиш обаче. В повечето случаи златото също е хартия
Коментар
-
Златото е метал а не хартия!
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеМоментума се отнася и за комодитис, т.е. и за златото.
А дали да се инвестира в даден клас активи зависи от възвращаемостта съотнесена спрямо възвращаемостта на останалите класове активи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cactusa Разгледай мнениеТемата е Злато а не борсови трейдове!Много ви моля не разводнявайте!
А дали да се инвестира в даден клас активи зависи от възвращаемостта съотнесена спрямо възвращаемостта на останалите класове активи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениенъц.
Това което имаш предвид е по-скоро "This strategy relies more on SHORT-TERM MOVEMENTS in price ..."
Краткосрочните влизания са за търсачи на силни усещания!
Имам предвид "trend following", което значи идентифициране на тренд, намиране на подходящи входове и постепенно изгрждане на позиция с допълване към печелившите входове.
Risk/reward - highly skewed towards REWARD.
Why Newton was wrong
Since the 1980s academic studies have repeatedly shown that, on average, shares that have performed well in the recent past continue to do so for some time. Longer-term studies have confirmed that this “momentum” effect has been observable for much of the past century. Nor is the phenomenon confined to the stockmarket. Commodity prices and currencies are remarkably persistent, rising or falling for long periods.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениенъц.
Това което имаш предвид е по-скоро "This strategy relies more on SHORT-TERM MOVEMENTS in price ..."
Краткосрочните влизания са за търсачи на силни усещания!
Имам предвид "trend following", което значи идентифициране на тренд, намиране на подходящи входове и постепенно изгрждане на позиция с допълване към печелившите входове.
Risk/reward - highly skewed towards REWARD.
Коментар
Коментар