IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    по време на голямата депресия правят една врътка 'честна' която пообира хората само с 75% променят фиксинга на долара към златото

реално от този момент до 1971 доларът (гущера) си е = злато и реално трупането на тенеке не е наложително от обикновените граждани...

след като франсетата, се усещат края на 60-те години , че доларът нещо е доста повече от златото във форт нокс започват да им пращат доларите и да си прибират равностойността в злато

ония се усещат, че ще останат без злато и развалят бретон удската система....това е края на честните пари според мен.....всички ги следват и започва едно печатане....

рейгън е единствения президент, който се е опитал да обуздае печатарите

останалите са ....леш...
    Същата работа и в Англия, която е била центъра на световната финансова система и стожер на златния стандарт до първата световна война.

Коментар

по време на голямата депресия правят една врътка 'честна' която пообира хората само с 75% променят фиксинга на долара към златото

реално от този момент до 1971 доларът (гущера) си е = злато и реално трупането на тенеке не е наложително от обикновените граждани...

след като франсетата, се усещат края на 60-те години , че доларът нещо е доста повече от златото във форт нокс започват да им пращат доларите и да си прибират равностойността в злато

ония се усещат, че ще останат без злато и развалят бретон удската система....това е края на честните пари според мен.....всички ги следват и започва едно печатане....

останалите са ....леш...
      Доларовите депозити винаги са били поне 10 пъти повече от наличното злато в банките и клиъринговите къщи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Не знам какво правим тогава, но помисли върху това. Светът е минал през голямата депресия и Втората световна война. И как е вървяло златото тогава? След първоначален пик в началото на 30те г. златото тръгва надолу и пада, пада, пада, че чак световната война не успява да обърне тредна...

останалите са ....леш...
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от cactusa Разгледай мнение
          В учебника по химия пише МЕТАЛ! Измерва се в грамове!Това с хартията е ролетка!
          Суровина?

Виж и учебника по английски - какво е commodity.

Коментар

хартиеното злато в даден момент ще изгърми брутално, но ми е интересно какви колебания в цената на физическото може да се получат, когато се окаже, че хартиеното на практика не съществува....

в момента физическото си е вързано към спота...но ако спода пропадне, защото никой не иска хартиено злато...тогава кво праим?
            Много просто, ще вземат субстанционалното злато и ще пробутат идеално такова, че да не тежи на хората и да не го ближат както говедата ближат буца сол. Много хора още си пазят купоните от облигационните заеми на Народната република. С тях ще си останат. На кой му излязъл тиража - излязъл. На кого върнат някой ден тежкото злато, върнат. Нека му тежи. Да се изкили, ако ще.

Коментар

• Не е имало интернет!

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              Не знам какво правим тогава, но помисли върху това. Светът е минал през голямата депресия и Втората световна война. И как е вървяло златото тогава? След първоначален пик в началото на 30те г. златото тръгва надолу и пада, пада, пада, че чак световната война не успява да обърне тредна...

Коментар

хартиеното злато в даден момент ще изгърми брутално, но ми е интересно какви колебания в цената на физическото може да се получат, когато се окаже, че хартиеното на практика не съществува....

в момента физическото си е вързано към спота...но ако спода пропадне, защото никой не иска хартиено злато...тогава кво праим?

Коментар

• За някой е хартия като нямат метал!

В учебника по химия пише МЕТАЛ! Измерва се в грамове!Това с хартията е ролетка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Комодитис, значи Суровините ги слагаш под юргана

Зависи колко купиш обаче. В повечето случаи златото също е хартия

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Комодитис, значи Суровините ги слагаш под юргана

Зависи колко купиш обаче. В повечето случаи златото също е хартия

Коментар

• Златото е метал а не хартия!

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                        Моментума се отнася и за комодитис, т.е. и за златото.

А дали да се инвестира в даден клас активи зависи от възвращаемостта съотнесена спрямо възвращаемостта на останалите класове активи.

Коментар

Темата е Злато а не борсови трейдове!Много ви моля не разводнявайте!
                          Моментума се отнася и за комодитис, т.е. и за златото.

А дали да се инвестира в даден клас активи зависи от възвращаемостта съотнесена спрямо възвращаемостта на останалите класове активи.

Коментар

• ДРЪН-ДРЪН

Темата е Злато а не борсови трейдове!Много ви моля не разводнявайте!

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                              нъц.
                              Това което имаш предвид е по-скоро "This strategy relies more on SHORT-TERM MOVEMENTS in price ..."

Краткосрочните влизания са за търсачи на силни усещания!

Имам предвид "trend following", което значи идентифициране на тренд, намиране на подходящи входове и постепенно изгрждане на позиция с допълване към печелившите входове.
                              Risk/reward - highly skewed towards REWARD.
                              Това ми напомня за тази статия в Икономист. Тогава в далечната 2011г. все още само четях за това как се правят инвестиции.

Why Newton was wrong

Since the 1980s academic studies have repeatedly shown that, on average, shares that have performed well in the recent past continue to do so for some time. Longer-term studies have confirmed that this “momentum” effect has been observable for much of the past century. Nor is the phenomenon confined to the stockmarket. Commodity prices and currencies are remarkably persistent, rising or falling for long periods.
                              http://www.economist.com/node/17848665

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                                нъц.
                                Това което имаш предвид е по-скоро "This strategy relies more on SHORT-TERM MOVEMENTS in price ..."

Краткосрочните влизания са за търсачи на силни усещания!

Имам предвид "trend following", което значи идентифициране на тренд, намиране на подходящи входове и постепенно изгрждане на позиция с допълване към печелившите входове.
                                Risk/reward - highly skewed towards REWARD.
                                Щом го можеш - прави го! Аз си знам, че не го мога

Коментар

Working...
                                X