IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Принципно има моментум (momentum) трейдъри, но това е много по-трудна стратегия, отколкото си представяш.
    нъц.
    Това което имаш предвид е по-скоро "This strategy relies more on SHORT-TERM MOVEMENTS in price ..."

Краткосрочните влизания са за търсачи на силни усещания!

Имам предвид "trend following", което значи идентифициране на тренд, намиране на подходящи входове и постепенно изгрждане на позиция с допълване към печелившите входове.
    Risk/reward - highly skewed towards REWARD.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
      Аз мисля че не греши
      Може и да излезе прав, но това е много несигурен бет.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
        Безмислено е да ти давам съвети, т.к егото ТИ ще задейства защитния механизъм да си търси оправдания и аргументи за позицията която заемаш!!!

Но все пак ако наистина искаш да имаш инвестиции (печеливши) след 20 години е добре да си отвориш очите, докато е време.

Ако действително хоризонта ти е от 5 нагоре години значи си голям оптимист. Не го приемай като заяждане, но влизаш в графата лузъри, които хранят акулите (Бъфет, Сорос, П.Т. Джоунс и други знайни и незнайни ….). Основната ти дългосрочна цел трябва да бъде запазване на капитала и постепенно увеличаване в подходящи периоди (в момента не сме в такъв). Пазаруването на т.н падащи звезди е всичко друго но не и value investing към каквото явно имаш афинитет. Примера с $DB е типичен – 2008г 110 $, в момента 17$. След някоя и друга година може изобщо да ги няма – примери като тях колкото щеш!!! Иначе са от имперските, могъщи компании 

Купуваш актив с тенденция за покачване, продаваш такъв с тенденция за намаляване!

Филмите, в които се вкарват „инвеститорите“ защо пазара трябвало да върви нагоре или надолу са алабалистика, която подхранва любопитството и желанието да се намери разумен отговор на всяка ситуация. А истината е че когато дойде истинската причина за спада или ралито те вече ще са към края си!

Добрата новина е че не трябва да знаеш каква е причината защо даден актив пада или се качва. Просто трябва да си в посоката на движението, а в случая с пазарите в момента надолу. До кога ще падат, дали ще има дълбока рецесия или ще се възстановят няма кой да отговори със сигурност.

Всеки да си чупи главата както иска
        Принципно има моментум (momentum) трейдъри, но това е много по-трудна стратегия, отколкото си представяш.

Коментар

Добрата новина е че не трябва да знаеш каква е причината защо даден актив пада или се качва. Просто трябва да си в посоката на движението, а в случая с пазарите в момента надолу. До кога ще падат, дали ще има дълбока рецесия или ще се възстановят няма кой да отговори със сигурност.
          Какъв е смисълът да влизаш в посока на посоката, като нямаш представа кога посоката ще се обърне?

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
            уфф стига ве чакай поне да излезна от дългите на индекса ако е възможно .....
            Като се има предвид, че бичетата са на рекордно ниски нива в момента може и да се отдаде възможност. Възстановяване трябва да има рано или късно, но в мечи пазар не се знае до къде ще се качат цените. ЗА SPY не вярвам да са над 196-197. Ако отървеш преди това се чувствай късметлия.

Коментар

Моят времеви хоризонт е някъде между 5 и 25 години

Петте идват от там, че имам разни луди идеи да си сменя кариерата, което ще е рисковано и тогава има вероятност да се наложи да продавам част от неликвидните ми активи, т.е. акции.

Именно понеже аз не знам какъв ще е тренда бих купил злато като падне под $600 - за да имам поне някаква сигурност, че ако след това го държа още десет години вероятността да съм на минус да е в опашката на над две стандартни отклонения Сиреч много, много малко вероятно.
              Безмислено е да ти давам съвети, т.к егото ТИ ще задейства защитния механизъм да си търси оправдания и аргументи за позицията която заемаш!!!

Но все пак ако наистина искаш да имаш инвестиции (печеливши) след 20 години е добре да си отвориш очите, докато е време.

Ако действително хоризонта ти е от 5 нагоре години значи си голям оптимист. Не го приемай като заяждане, но влизаш в графата лузъри, които хранят акулите (Бъфет, Сорос, П.Т. Джоунс и други знайни и незнайни ….). Основната ти дългосрочна цел трябва да бъде запазване на капитала и постепенно увеличаване в подходящи периоди (в момента не сме в такъв). Пазаруването на т.н падащи звезди е всичко друго но не и value investing към каквото явно имаш афинитет. Примера с $DB е типичен – 2008г 110 $, в момента 17$. След някоя и друга година може изобщо да ги няма – примери като тях колкото щеш!!! Иначе са от имперските, могъщи компании 

Купуваш актив с тенденция за покачване, продаваш такъв с тенденция за намаляване!

Филмите, в които се вкарват „инвеститорите“ защо пазара трябвало да върви нагоре или надолу са алабалистика, която подхранва любопитството и желанието да се намери разумен отговор на всяка ситуация. А истината е че когато дойде истинската причина за спада или ралито те вече ще са към края си!

Всеки да си чупи главата както иска

Коментар

Тренда не е толкова труден за дефиниране

Всеки сам решава какъв е подходящия за него времеви хоризонт, макар че големите риби не търгуват на по-кратки времеви хоризонти от месечни или седмични графики.
                Простото правило е: Ако цената е над 10 monthly moving average – пазаруваш. Продаваш ако е под нея! Еквивалента на седмична графика е 30 weekly SMA. Sell под, BUY над 30.

И понеже дявола винаги е в детайлите, милионите не се правят толкова лесно. В случая важното е да не си объркал посоката “In general”

SP & gold за сравнение:

п.с. И понеже пазара не може да се предвижда с точност стоп лоса е задължителен.
                уфф стига ве чакай поне да излезна от дългите на индекса ако е възможно .....

Коментар

Въпреки че не бих купил ДБ, мисля, че грешиш.
                  Аз мисля че не греши

Коментар

Ако имах кристална топка да знам тренда всяка седмица - за шест месеца щях да направя няколко стотин милиона
                    Какво не ви е ясно на тренда немога да разбера?!?!?
                    Ако все пак нещо все ОЩЕ не ти е ясно би могъл да погледнеш цената на златото в Евро за последните 2 години.

Така че за мен всичко е много ясно, когато и да купя физическо злато то винаги ще бъда на печалба, всъщност както съм и в този момент.
                    Ако има тук хейтър нека направят бърза справка на сайта на БНБ, как се движи златото в БГН за последните няколко години.

Ако сте доларджии, хващайте самолета за тази Сбирщайн "демо"кратична държава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                      Тренда на ДБ И Комерц банк е ясен надолу до държавна помощ. Направи поне 100 бона и почерпи после за съвета. Ще затворят в петък на доста по ниски нива от понеделник
                      Дойче е базнадежден случай - губят от всичко, до което се докоснат - много зле са в ритейл банкинга, където са под силна преса от регионалните ландес банки, в инвестмънт банкига ги мачкат американците, трейдинга им го режат и т.н. На всичкото отгоре Дойче се опитват да правят отстъпление, но проблемът е че нямат накъде да отстъпват.

Но... цената на ДБ сега е толкова дебилно ниска, че не е сигурно дали няма да тръгне нагоре.

Не играй тази рулетка с краткосрочното шортване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                        Тренда на ДБ И Комерц банк е ясен надолу до държавна помощ. Направи поне 100 бона и почерпи после за съвета. Ще затворят в петък на доста по ниски нива от понеделник
                        Въпреки че не бих купил ДБ, мисля, че грешиш.

Коментар

Всеки сам решава какъв е подходящия за него времеви хоризонт, макар че големите риби не търгуват на по-кратки времеви хоризонти от месечни или седмични графики.
                          Простото правило е: Ако цената е над 10 monthly moving average – пазаруваш. Продаваш ако е под нея! Еквивалента на седмична графика е 30 weekly SMA. Sell под, BUY над 30.

И понеже дявола винаги е в детайлите, милионите не се правят толкова лесно. В случая важното е да не си объркал посоката “In general”

SP & gold за сравнение:

п.с. И понеже пазара не може да се предвижда с точност стоп лоса е задължителен.
                          Моят времеви хоризонт е някъде между 5 и 25 години

Петте идват от там, че имам разни луди идеи да си сменя кариерата, което ще е рисковано и тогава има вероятност да се наложи да продавам част от неликвидните ми активи, т.е. акции.

Именно понеже аз не знам какъв ще е тренда бих купил злато като падне под $600 - за да имам поне някаква сигурност, че ако след това го държа още десет години вероятността да съм на минус да е в опашката на над две стандартни отклонения Сиреч много, много малко вероятно.

Коментар

Ако имах кристална топка да знам тренда всяка седмица - за шест месеца щях да направя няколко стотин милиона

Коментар

SP & gold за сравнение:

Attached Files

Коментар

Единствения начин да се изкарват пари на всеки пазар е да се търгува с течението (тренда).

Коментар

Working...
                                X