IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Окей златото е някакъв хедж и не е зле човек да има малко. Но аз бих го купил на под $600. Сега не става за купуване.
    то кой не иска злато на 600$, но при положение, че в последните 2 години се генерираха само няколко трилиона пари по света (долари, евра, паунди, йени)

това може да стане само в 2 случая.

1. ФЕД качи лихвите поне още 2 пъти тази година, но това ще финишира задлъжнялата американска икономика

2. Удари криза сериозна като 2008-ма - в първите моменти на кризата кеша е господар! много по-силен от злато, акции, диаманти, произведения на изкуството.... но това е игра за майстори, защото има една тънка линия, която ако минем кеша може да стане на тоалетна хартия....зависи от естеството на кризата.... ако е криза на фиатните пари (неплатими дългово) варианта е или тотален колапс...или тотално печатане, предполагам, че второто (печатането) ще е изборът на политиците, за да не бъдат изядени от гладни гласоподаватели...

та ако си печен може да издебнеш момента и да вземеш мноого тънко злато..., но вече доста хора се оглеждат за физическо злато... и като нищо в даден момент физичското злато ще е доста доста над спота просто защото няма да има достатъчно физическо
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Ха-ха, аз не съм го шортил реално. Но ако трябва да съм или дълъг или къс ще бъда къс
      Някой шорти, друг пазарува.
      Времето ще покаже кой крив, кой прав.

Много са ми забавни хората, които ПРЕДВИЖДАТ или ОЧАКВАТ какво ще стане. Единствения начин да се изкарват пари на всеки пазар е да се търгува с течението (тренда). Към момента на stock market-a, ако се пазарува значи си срещу течението! Златото от друга страна започва да обръща негативната тенденция от последните години. И ще стане интересно за пазаруване като направи корекция. Докога и докъде никой не знае!

"Market is never wrong, opinions often are!" Jesse Livermore

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        Златото не става за ядене и ако имате малко ресурс е безсмислено да влагате в злато. Ако (когато) гръмне следващата голяма криза вероятно ще има силно затрудение с кеша. Банките ако са във ваканция ще са нещо като гръцките през лятото с мнооого малката разлика, че гърците имаха 2 години да се подготвят, защото знаеха накъде отиват нещата и използваха ЕЦБ да си дръпнат голяма част от кеша.

та да не се разводнявам... златото ако не е 'пари' е доказан 100% инструмент за съхранение на стойност във времена на кризи, НО златото не става за ядене в първия момент "когато гръм удари"....

затова е добре винаги да имате кеш прибран някъде за форсмажорни ситуации при това в по-дребни банкноти ( примерно лева,евра и долари по 10-20-50)
        както за казали хората бели за черни дни.... това не е инвестиция, не е позиция, а просто застраховка, която за съжаление малко хора могат да си позволят... всичко живо мята карти и се кефи на безкешовите плащания, но я ги вижте кипърци и гърци как се бяха опулили лятото...хем имаха време да се подготвят.

пример - при кризата с КТБ имаше един момент покрай ПИБ драмата, когато при президента някой от умните ни политици беше предложил да се обяви 'банкова ваканция'....добре се разминахме с това, но ако бяха обявили ..банкоматите щяха да са празни за 2 часа макс.
        По-добре не може да се каже. Но понеже ме гърмяла криза, ще добавя и цигари за черни дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Aз да, от предния четвъртък, комбинирано с дълго олио, ма за съжаление не бях много храбър и не сложих по голям процент.
          Гледам си държа по солидна кеш позиция че никак не изключвам сипчо 170 по някое време.
          Хукне ли обаче пак към 45-50 ще добавя повече.
          Днес много хубав профит се заформя пак, гледам вече паднало до 38 рейшото.
          Кастро май си усетил как да нагласиш там онова твойто рейшио .... не е злодея олиото трябва да хвърчи ..... Недей така за Сипчо щото и олиото е със сипчо .... остай са сипот на мира ....

Коментар

Златото не става за ядене и ако имате малко ресурс е безсмислено да влагате в злато. Ако (когато) гръмне следващата голяма криза вероятно ще има силно затрудение с кеша. Банките ако са във ваканция ще са нещо като гръцките през лятото с мнооого малката разлика, че гърците имаха 2 години да се подготвят, защото знаеха накъде отиват нещата и използваха ЕЦБ да си дръпнат голяма част от кеша.

та да не се разводнявам... златото ако не е 'пари' е доказан 100% инструмент за съхранение на стойност във времена на кризи, НО златото не става за ядене в първия момент "когато гръм удари"....

затова е добре винаги да имате кеш прибран някъде за форсмажорни ситуации при това в по-дребни банкноти ( примерно лева,евра и долари по 10-20-50)
            както за казали хората бели за черни дни.... това не е инвестиция, не е позиция, а просто застраховка, която за съжаление малко хора могат да си позволят... всичко живо мята карти и се кефи на безкешовите плащания, но я ги вижте кипърци и гърци как се бяха опулили лятото...хем имаха време да се подготвят.

пример - при кризата с КТБ имаше един момент покрай ПИБ драмата, когато при президента някой от умните ни политици беше предложил да се обяви 'банкова ваканция'....добре се разминахме с това, но ако бяха обявили ..банкоматите щяха да са празни за 2 часа макс.
            Окей златото е някакъв хедж и не е зле човек да има малко. Но аз бих го купил на под $600. Сега не става за купуване.

Коментар

Aз да, от предния четвъртък, комбинирано с дълго олио, ма за съжаление не бях много храбър и не сложих по голям процент.
              Гледам си държа по солидна кеш позиция че никак не изключвам сипчо 170 по някое време.
              Всъщност те са постигнали съгласие да не помпат още... Сега виждам.

Our live blog is tracking reaction to reports that Russia and select OPEC members have agreed to an oil output freeze at January levels in an effort to tackle a global supply glut. That's after a closed door meeting in Doha between Saudi Arabia, Venezuela, Qatar and Russia.

Коментар

• Златото не става за ядене и ако имате малко ресурс е безсмислено да влагате в злато. Ако (когато) гръмне следващата голяма криза вероятно ще има силно затрудение с кеша. Банките ако са във ваканция ще са нещо като гръцките през лятото с мнооого малката разлика, че гърците имаха 2 години да се подготвят, защото знаеха накъде отиват нещата и използваха ЕЦБ да си дръпнат голяма част от кеша.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Аз не се наемам да правя краткосрочни прогнози. Днес СиП ще ходи нагоре, но утре кой знае. Също не изключвам нови още по-силни падове на СиП. Но като цяло съм бичи за американската икономика и СиП в дългосрочен план.

За златото мисля, че е доста надценено и ще пада доста надолу, но вероятно това ще стане плавно и с отскоци нагоре, какъвто наблюдавахме в последните седмици.

Олиото трябва да се качи по някое време тази година още нагоре. Мисля, че лесно може да отиде на $45-50. Но кога точно - не знам.

Коментар

Ха-ха, аз не съм го шортил реално. Но ако трябва да съм или дълъг или къс ще бъда къс

Коментар

то сичките дет разправят:

холядолетен балон
                      не става за ядене
                      ше хой на петстин

сичките с кристални топки май само на АКО я карате

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                        незнам сега може малко коректлесс, че да излезе колегата със шорта и после още малко нагорлесс пък след това вече ше видим ....

Коментар

Goldman: The market for gold is trendless.

Кефи ме това изказване, току що го чух по Bloomberg Radio
                          незнам сега може малко коректлесс, че да излезе колегата със шорта и после още малко нагорлесс пък след това вече ше видим ....

Коментар

• Goldman: The market for gold is trendless.

Кефи ме това изказване, току що го чух по Bloomberg Radio

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Според мен има значение кой, как, и защо мисли това !? Ако си го мислим само ние, пишещите във форума, че златото е алтернатива на парите - няма как да се получи ...
                              Какво значение имат пишещите във форума!

Дали златото е пари или не, е въпрос, който никога не е стоял на дневен ред!
                              Защо всички големи централни банки съхраняват резерви в злато, сигурно защото може да не е пари?

Защо не съхраняват резерви във фъстъци, мултимилионни картини на Рубенс или рубини, а го правят в злато?

Коментар

златото не е алтернатива на парите ... за последните 5000 години с малки изключения - златото е пари!

хартиените пари са тръгнали като разписка разменяна срещу злато, а това което наблюдаваме след 1971 когато американците официално късат със златното покритие.... рано или късно ще свърши...и краят няма да е красив.

хората може да са еволюирали за последните 5000г, но една наша черта остава - алчността, която комбинирана с абсолютната власт да печатиш пари води до това, което е САЩ сега с трилионите долари ...нямащи покритие освен в главите на притежателите им...поне засега.

това, което прави златото незаменимо като пари е не блясъкът му, а невъзможността да бъде създадено в лабораторни условия ...

иначе за момента централните банкери си мислят, че са открили философския камък....ама до кога?

Здравейте,

Искам да помоля за съвет. Мисля да инвестирам във физическо злато около 1-2кг, не съм решил колко точно все още. Живея в Лондон. Интересувам се къде бих могъл да закупя на най-нисък спред и да го съхранявам (трезор) най-евтино. Някой от Вас купувал ли примерно в Сингапур?

Благодаря

Коментар

Working...
                                X