IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
    Та от известно време си мисля че ако стане война може да се наложи да се отиде на село за да се преживее.
    Продай апартаментите,с парите купи злато и отиди на село да си копаш сам!

Земята не е проектирана за 6 млрд население.По груби сметки е за не повече от 3 и през следващите 1 - 2 десетилетие ще се работи неуморно върху тази цифра!Въпросът е свързан с Оцеляване,а не с Инвестиции.(Тия с Инвестициите вече са отписани без все още да са разбрали!).
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
      По исторически данни (от Вавилон насам) около една унция за месец за 4 членно семейство.
      Абсолютно съм сългасен с теб. Една унция е достатъчна да живееш в ЦИЕ, един нормален начин на живот в рамките на 1 месец, да не кажем дори и 1,5 месеца.
      Но някак си не съм твърдо убеден, че ако сега 1 хляб се продава за 1лв., то при сериозна криза, той ще струва отново 1лв., като разбира се това важи и за златото - ако сега е 2000лв., то не се знае тогава дали няма да е 1500лв или 5500лв. Тази дивиация по скоро зависи от характера и вида на кризата в която сме изпаднали - финансова, война, климатичен апокалипсис и др.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        въпроса ти е меко казано повърхностен...

1. имаш ли задължения и колко

разходи за консумативи, образование деца, медицински разходи, големина на семейството..

2-ма пенсионери живеещи на село може да изкарат като царе кризата с 10-15 тройунции

а 6 членно семейство живеещо в град да мизерства със същите средства и/или да остане на улицата

тука стана тема за апокалипсиса....ама нека имаме и таква тема
        Задължения нямам никакви.Тази година приключвам и с образованието на децата.Имам собствени апартаменти и селска къща с малко наследствена земя която съм дал под аренда.Та от известно време си мисля че ако стане война може да се наложи да се отиде на село за да се преживее.Не мога да преценя с каква сума ще могат да преживеят четирима възрастни хора на село.Да се плащат сметките данъците и за храна част от която може би сами ще си произвеждаме

Коментар

Tия само в София ли ги има?Чудя се при една криза колко ли злато трябва да има едно семейство за да оцелее?Ако приемем че златото днес е 1150 долара за колко долара човек да си купи злато?За 20000 за 50000?
          Аз като започнах преди години си купих 3 унции за късмет.
          Може би от тогава се запалих по златни кюлчета (не съм се запалил още по стинки). От тогава до ден днешен купувам 1 или 2 пъти всяка годината с около 10-15% от свободния ми кеш.

Коментар

Aз не съм спекулант.Въпроса е колко е разумното количество за да може едно семейство да преживее тежките времена
            Най-ценното нещо,по-ценно от златото за преживяване е умението за адаптиране,на въпроса ви няма еднозначен отговор зависи от много неща,преди 100 години в Англия надницата на средно платен бачкатор за седмица е била равносилна на 2 унции.

Коментар

Aз не съм спекулант.Въпроса е колко е разумното количество за да може едно семейство да преживее тежките времена
              По исторически данни (от Вавилон насам) около една унция за месец за 4 членно семейство.

Коментар

въпроса ти е меко казано повърхностен...

1. имаш ли задължения и колко

разходи за консумативи, образование деца, медицински разходи, големина на семейството..

2-ма пенсионери живеещи на село може да изкарат като царе кризата с 10-15 тройунции

а 6 членно семейство живеещо в град да мизерства със същите средства и/или да остане на улицата

тука стана тема за апокалипсиса....ама нека имаме и таква тема
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Aз не съм спекулант.Въпроса е колко е разумното количество за да може едно семейство да преживее тежките времена

Коментар

• Първоначално изпратено от evgeni_stanimirov Разгледай мнение
                    Или не сте ме разбрал или не долавям сарказма Ви
                    Отговорът и на двете е "да"!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      прекалено е... имай предвид, че при една голяма криза златото и среброто временно ще са само на черен пазар, защото 'елитите' няма да са навити да излязат едни пичове с по 2-3 кила злато и 100кг сребро и да изкупят активите....затова си мисля, че ще има прибиране или криминализиране на търговията и съхранението на ценни метали

това само в случай на някаква криза от сорта на Голямата Депресия..
                      Въпрос на личен избор е,аз давам своето мнение по въпроса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                        Купете злато с всички свободни пари които имате и не ви трябват за ежедневни дейности,имайте впредвид че може да минат години преди да дойде момента за продажба,ако времевия хоризонт ви е къс може да се наложи да продавате на загуба при нужда от средства.
                        прекалено е... имай предвид, че при една голяма криза златото и среброто временно ще са само на черен пазар, защото 'елитите' няма да са навити да излязат едни пичове с по 2-3 кила злато и 100кг сребро и да изкупят активите....затова си мисля, че ще има прибиране или криминализиране на търговията и съхранението на ценни метали

това само в случай на някаква криза от сорта на Голямата Депресия..
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Tия само в София ли ги има?Чудя се при една криза колко ли злато трябва да има едно семейство за да оцелее?Ако приемем че златото днес е 1150 долара за колко долара човек да си купи злато?За 20000 за 50000?
                          Купете злато с всички свободни пари които имате и не ви трябват за ежедневни дейности,имайте впредвид че може да минат години преди да дойде момента за продажба,ако времевия хоризонт ви е къс може да се наложи да продавате на загуба при нужда от средства.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                            От Тавекс

Коментар

От къде да си купя злато?
                              От Тавекс
                              Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                                Не на бул Александър, а на бул Левски, и не до коста кафе, а до старбъкс, и не злато, а старо желязо. Напред народе!
                                Или не сте ме разбрал или не долавям сарказма Ви

Коментар

Working...
                                X