IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
    С теб мислим съвсем различно. Ти обвиняваш ФДР, чиято политика доведе до преодоляване на Голямата депресия, аз ти говоря за милиони избити от болшевиките, които не само ограбиха и избиха милиони, но лишиха
    втората най-богата територия в света от възможност за развитие. Та не ми е ясно кого обвиняваш повече - ФДР или Ленин и Сталин.
    Когато пък говориш за трите позабравени стълба, все едно че цитираш Кремъл.
    Човече, няма лошо това да си русофил, но Русия на Чехов, а не на Путин.
    Слаб 2, не затова че не си си научил урока и си нямаш хал хабер понятие какво се случи преди 100г, Великата Оранжева Социалистическа Революция!

А заради това, че вместо получил уникалната възможност да видиш наживо технологията Майдан/скобки ВОСР/, за организиране на преврат, за ограбване на държава, за унищожаване и геноцид на православния народ на Източна Украйна... Още унищожаване на православни храмове, убийства на невинни хора, старики, жени и деца... И всичко това не ти е помогнало да си изясниш КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО ПРЕДИ 100 ГОДИНИ!

СЛАБ 2, ДИЛЕ!

Коментар

Както и да е. Просто не мога да разбера твоя начин на мислене в историята.
      Зад историята която приемаме за история има друга история

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
        Не става въпрос за надлъгване или оборване. Просто си говориме приятелски.
        Както и да е. Просто не мога да разбера твоя начин на мислене в историята.

Коментар

Ох, предавам се! Имам 4-5 килца златце, утре отивам да го шитна на Женския пазар.
          Не става въпрос за надлъгване или оборване. Просто си говориме приятелски.

Коментар

• Задължително предаване на златото в Румъния по времето на Чаушеско

По времето на Чаушеско ходих с една роднина при нейни познати в Констанца (Румъния).Поканиха ни на обяд у тях . По време на обяда стопанката излезе и след известно време се върна в стаята , но цялата в златни синджирчета и златни накити накичена , като коледно дърво.Жената разпалено приказваше с роднината ми на френски (аз нищо не разбирах).Просто си помислих , че се хвали и показва какво и е купил мъжа и , който работил като механик на търговски кораби. След това разбрах ,че при тях нямаш право да притежаваш злато и ако имаш такова си длъжен да го предадеш на държавата(не разбрах ,дали безвъзмездно или срещу минимално заплащане), но това което ме впечатли е ,че ако те хванат , че укриваш злато , лошо ти се пише. Жената не е могла да си показва златото пред румънци.
            А при земетресението във Вранча имало срутени блокове в Букурещ и в руините са откривали доста злато (укривано в комини и т.н.)

Коментар

Е да де ама болшивизмът и комунизмът е творение на запада- Маркс и Енгелс немските идеолози са само малка брънка от този световен заговор Ленин пристига в Русия в пломбиран вагон изпратен от немците. Целия болшевизъм е проектиран и финансиран със западно злато, за да се постигнат целите и задачите на западния елит. И те го постигат. Унищожават Русия. Разграбват богатствата и. Избиват народа и. Сменят вярата на православните с атеизма. И най-важното създават контролиран от тях антипод, който им служи десетилетия.Същият този Федерален резерв финансира и националсоциализма и съответно е виновника за втората световна война. Така че да мислиме различно. Аз не вярвам в никакви идеологии и нямам кумири. Само цитирам и анализирам исторически факти в момента.
              Ох, предавам се! Имам 4-5 килца златце, утре отивам да го шитна на Женския пазар.

Коментар

С теб мислим съвсем различно. Ти обвиняваш ФДР, чиято политика доведе до преодоляване на Голямата депресия, аз ти говоря за милиони избити от болшевиките, които не само ограбиха и избиха милиони, но лишиха една от втората най-богата територия в света от възможност за развитие. Та не ми е ясно кого обвиняваш повече - ФДР или Ленин и Сталин.
                Е да де ама болшивизмът и комунизмът е творение на запада- Маркс и Енгелс немските идеолози са само малка брънка от този световен заговор Ленин пристига в Русия в пломбиран вагон изпратен от немците. Целия болшевизъм е проектиран и финансиран със западно злато, за да се постигнат целите и задачите на западния елит. И те го постигат. Унищожават Русия. Разграбват богатствата и. Избиват народа и. Сменят вярата на православните с атеизма. И най-важното създават контролиран от тях антипод, който им служи десетилетия.Същият този Федерален резерв финансира и националсоциализма и съответно е виновника за втората световна война. Така че да мислиме различно. Аз не вярвам в никакви идеологии и нямам кумири. Само цитирам и анализирам исторически факти в момента.

Коментар

Не страх, а калкулиране на риска за евентуално събитие и съответно евентуална подготовка при реализиране на подобен сценарий. Никой не е казал че това ще се случи, но процентната вероятност е много голяма и съответно трябва да има отработен вариант за действие при подобни събития. Аналога с 33 г е много удачен, а не с болшевизма. Още не е пусната новата утопична политическа идеология, която да завладее масите. Най-вероятно отново ще се разработят социални платформи на старите позабравени три стълба на обществото. Национализъм, социално равенство, религия. , както и хибриди отново на базата на трите. Но това е дълга и предълга тема.
                  С теб мислим съвсем различно. Ти обвиняваш ФДР, чиято политика доведе до преодоляване на Голямата депресия, аз ти говоря за милиони избити от болшевиките, които не само ограбиха и избиха милиони, но лишиха
                  втората най-богата територия в света от възможност за развитие. Та не ми е ясно кого обвиняваш повече - ФДР или Ленин и Сталин.
                  Last edited by diletant; 06.02.2016, 21:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от cactusa Разгледай мнение
                    Не забравайте Кипър
                    Много българи ще го помнят Кипър особено тези с трезорите в банките им
                    Иначе перфектно отработена операция извършена на малка територия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                      Здравейте,от кое все пак най-малко ще се загуби като дойде погрома?Като изключим златото?
                      Много зависи къде географски се установил човек към този момент и до каква степен ще се реализира негативния сценарий за съответната територия. От валутите CHF неминуемо ще загуби възможно най-малко, а кеш винаги е нужен особено при сътресения когато могат да се закупят реални активи на безценица. При сложен общомащабен световен сценарий скъпоценните камъни неминуемо ще са невероятно добър съхранител на богатство. Към момента визирам диамантите са възможно най-лошата инвестиция и съхранител на богатство, но при големи сътресения нуждата от съхранител на голям обем пари в малък по размер актив ще е предимство и неминуемо търговците от Ампферпен ще се възползват максимално от това.
                      Накратко зависи от географията на човек към момента на даденото събитие и от там съответно може да добавим недвижимите имоти, които ще са много добър съхранител за дадена територия и тотална загуба за друга територия.

Коментар

Нещо не мога да приема. Ако сега, в началото на 2016 се страхувам да купя злато, което евентуално някакъв режим, национален или международен, ще ми го отнеме да кажем към 2020-2030, то трябва да отида на консултация на 4 км.
                        Не страх, а калкулиране на риска за евентуално събитие и съответно евентуална подготовка при реализиране на подобен сценарий. Никой не е казал че това ще се случи, но процентната вероятност е много голяма и съответно трябва да има отработен вариант за действие при подобни събития. Аналога с 33 г е много удачен, а не с болшевизма. Още не е пусната новата утопична политическа идеология, която да завладее масите. Най-вероятно отново ще се разработят социални платформи на старите позабравени три стълба на обществото. Национализъм, социално равенство, религия. , както и хибриди отново на базата на трите. Но това е дълга и предълга тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                          Здравейте,от кое все пак най-малко ще се загуби като дойде погрома?Като изключим златото?
                          Въпросът е от кое най-МНОГО ще загубим? И според мен това са акции на високотехнологични компании. Там е надут такъв балон, че не ми се мисли, ако тръгне ефекта на доминото. Ако наистина тръгне сериозен срив във финансовата система, насторенията на хората по отношение на високи технологии могат да се извъртят на 180 градуса за няколко месеца. Това , че виртуалното ще определя реалното, че ще можеш реални стоки да си купуваш с виртуални такива, това ще се срине на секундата. Не говоря за биткойн и криптовалути, защото там няма нищо виртуално, според мен де . Но всички тези измислени шарени картинки на виртуалната реалност като социални мрежи и маркетингови компании, които ги поддържат могат за няколко дена да отидат на дъното.

Коментар

САЩ. ще повторят сценария от 1933 г., но този път в много по-глобален мащаб, но времето за това още не е настъпило. Не изключвай този сценарии. В момента в който изпуснат златото извън контрол и то стане заплаха за печатницата им ще започнат реализацията на тоталната забрана и конфискация.

Коментар

• Спомнете си Кипър!!!!

Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                              Нещо не мога да приема. Ако сега, в началото на 2016 се страхувам да купя злато, което евентуално някакъв режим, национален или международен, ще ми го отнеме да кажем към 2020-2030, то трябва да отида на консултация на 4 км.
                              А единствената в 20 век принудителна и насилствена (има разлика между двете неща) конфискация е направена от болшевиките след 1917 г. Тя е съпроводена с експроприирането на всяко друго имущество - движимо и недвижимо, включително храната и материала за посев на селяните, с огромна, невероятна вълна на принудително изселване на милиони хора в лагери в Сибир. Всичко това е съпроводена от смъртта на милиони руснаци и хора от други националности в Съветския съюз.
                              И ако ти и други като теб дават непрекъснато за пример случилото се при ФД Рузвелт и пренебрегвате, може би нарочно, станалото при Ленин и Сталин то няма за какво да спорим.
                              Подозирам, че страхът ви от вероятна конфискация на злато и други материални активи идва по-скоро от спомена за стореното от комунистите, отколкото от случилото се при преодоляване на Голямата депресия в САЩ.
                              Не забравайте Кипър

Коментар

САЩ. ще повторят сценария от 1933 г., но този път в много по-глобален мащаб, но времето за това още не е настъпило. Не изключвай този сценарии. В момента в който изпуснат златото извън контрол и то стане заплаха за печатницата им ще започнат реализацията на тоталната забрана и конфискация.
                                А единствената в 20 век принудителна и насилствена (има разлика между двете неща) конфискация е направена от болшевиките след 1917 г. Тя е съпроводена с експроприирането на всяко друго имущество - движимо и недвижимо, включително храната и материала за посев на селяните, с огромна, невероятна вълна на принудително изселване на милиони хора в лагери в Сибир. Всичко това е съпроводена от смъртта на милиони руснаци и хора от други националности в Съветския съюз.
                                И ако ти и други като теб дават непрекъснато за пример случилото се при ФД Рузвелт и пренебрегвате, може би нарочно, станалото при Ленин и Сталин то няма за какво да спорим.
                                Подозирам, че страхът ви от вероятна конфискация на злато и други материални активи идва по-скоро от спомена за стореното от комунистите, отколкото от случилото се при преодоляване на Голямата депресия в САЩ.

Коментар

Working...
                                X