Първоначално изпратено от Макс
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнениеРазбирам, браточка, разбирам! Но съм безнадежден случай!
ПП Не разбирам обаче твоят гуру защо мъмри Ленин?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениефиатните пари са толкова много при това 'стабилните' долар, евро, франк, паунд... че всичкото злато и сребро на света по 10 пак ще го поемат...имайки предвид, че на всички сериозни играчи с мангизи им е ясно, че в момента играем играта 'балона се надува'....не знам дали я знаето, но тези от нас които имаме малки деца я знаем
Валютные резервы Китая сократились еще на $99,5 млрд
http://www.gazeta.ru/business/news/2..._8219261.shtml
Валютные резервы снизились с $3,33 трлн до $3,23 трлн. Экономисты предполагали чуть более широкое сокращение — до $3,21 трлн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениетова няма как да сработи...звучи прекрасно да си купиш тройунцията по 60-100$, но с планините хартиени пари, които напечатаха в последните десетилетия...това злато ще бъде засмукано за няколко дни....макс седмица.
фиатните пари са толкова много при това 'стабилните' долар, евро, франк, паунд... че всичкото злато и сребро на света по 10 пак ще го поемат...имайки предвид, че на всички сериозни играчи с мангизи им е ясно, че в момента играем играта 'балона се надува'....не знам дали я знаето, но тези от нас които имаме малки деца я знаем
въртят се децата в кръг и пеят ' балооонааа се надуваааа, надвайте момчетааа, да стане на парчетаааа...и тн и тн .. и буммм и всички дечица падат на земята и се кикотят.....
само дето при големите няма да е смешно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеИма един друг въпрос свързан с горния. Защо западните елите вместо да водят постоянно война със златото не го унищожат като финансов актив. Могат да го направят точно за няколко месеца като излязат от Вашингтонското споразумение и наводнят пазара със всичкото злато което притежават.
фиатните пари са толкова много при това 'стабилните' долар, евро, франк, паунд... че всичкото злато и сребро на света по 10 пак ще го поемат...имайки предвид, че на всички сериозни играчи с мангизи им е ясно, че в момента играем играта 'балона се надува'....не знам дали я знаето, но тези от нас които имаме малки деца я знаем
въртят се децата в кръг и пеят ' балооонааа се надуваааа, надвайте момчетааа, да стане на парчетаааа...и тн и тн .. и буммм и всички дечица падат на земята и се кикотят.....
само дето при големите няма да е смешно!това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
[QUOTE=bertram;1059944307
Ако златото и среброто са маловажни, защо при всички големи кризи елитите правят притежаването на злато криминално деяние....
..[/QUOTE]
Има един друг въпрос свързан с горния. Защо западните елите вместо да водят постоянно война със златото не го унищожат като финансов актив. Могат да го направят точно за няколко месеца като излязат от Вашингтонското споразумение и наводнят пазара със всичкото злато което притежават.
Коментар
-
Понеже Робинзон Крузо ще се изучава задължително в 6-ти клас реших да припомня набързо първоначалния сюжет:
1)Кораба се разбива ,екипажа се издавя и само нашия герой оцелява на някакъв остров.
2)Първата работа на Робин е да отараши отломките от кораба където намира малко храна и кесия със злато.
3)След като се наял Робчо разбира че като свърши храната златото ще му е напълно безполезно,ако мястото на което е попаднал е необитаемо(както и впоследствие се оказало).
4)Най-голямата ценност всъщност се оказала една торба с просо,което спасило Роби от гладна смърт и го научила че трябва да се копа и полива!
ПС:Не е препоръка за вземане на инвестиционни решения и отказ от хеджове,а просто скицирам Ниската Начална База от която ще започне Новото Развитие на Света!Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениетова са глупости.
кой и как ще докаже, че един магазин в мола - примерно тавекса при 10 седлки днес по 5-6К всяка с касови бележки... е продал на едно и също физическо лице...
в ситуации като настоящата малко спестители/инвеститори си дават сметка, че най-големият им враг са политическите елити в съюз с глобалните/едри капитали... всякакви мерки, стимули, инициативи се правят с една единствена цел - тия дето ги гледаме по телевизора, тия зад тях да са ОК....
максимата да го духат бедните в днешно време е малко по различна ...към бедните е добавена и средната класа... това е глобален проблем на глобалната икономика.
и докато някакви играчи (не го казвам с лошо!) като равновесния са хепи от дискотеката, която гледаме по пазарите...95% от хората които разчитат на фондове, 401К смекти, пенсионни застраховки и тн и за които са спестявали цял живот...е дин хубав ден ще останат с доходи близки до тези на социално слабите...
спомняте ли си какво стана с ЕНРОН и парите на хиляди (ако не и десетки хиляди) американци влагани в смекти 401К и пенсионни фондове.... това ще се случи с милиони хора при следващия крах на борсите.
не е само САЩ проблема е глобален... печатницата на пари и помпането на имотния и финансов сектор на Великобритания в комбинация с ниските лихви водят до това, че хиляди ..ако не и милиони пенсионери в UK са супер ощетени , защото пенсиите им по един или друг начин са обвързани с лихвените проценти ....
реално се обират спестителите, за да се крепят издънените национални бюджети и мафиотските кръгове в световните финанси....
в БГ бучим че държавата помагала на еди коя си банка дето я ползвали като прасе касичка мажоритарите...а в щатите драмата е не в пъти а в порядъци по-голяма...
в този ред на мисли ако цветните метали са балон....тогава какво е хартиения пазар на деривати...ми той е в пъти по-голям от реално съществуващите метали на планетата земя.....
Ако златото и среброто са маловажни, защо при всички големи кризи елитите правят притежаването на злато криминално деяние....
преди няколко години, когато златото беше почти 2К$ бях от лагера на мислещите, че цената е балонизирана и не веднъж съм писал в тази тема, но нещата се променят....след като видях до какво доведе политката на печатане в САЩ, ЕС, УК.... вече си мисля, че един хедж в злато въобще не е излишен.
кеш, имоти, злато/сребро, акции на компании с история(!) ... и работещ собствен бизнес....
това за мен е оптималната комбинация....даже акциите на компании с история по-добре да се вземат, когато индексите са разбити с 30-40-50% спадове..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеНема и разбереш браточка! Направи едно сравнение мужду глобалиста Ленин и глобалиста БатШорош! Ако тогава нищо не ти светне си безнадежден случай
ПП Не разбирам обаче твоят гуру защо мъмри Ленин?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениетова са глупости.
кой и как ще докаже, че един магазин в мола - примерно тавекса при 10 седлки днес по 5-6К всяка с касови бележки... е продал на едно и също физическо лице...
в ситуации като настоящата малко спестители/инвеститори си дават сметка, че най-големият им враг са политическите елити в съюз с глобалните/едри капитали... всякакви мерки, стимули, инициативи се правят с една единствена цел - тия дето ги гледаме по телевизора, тия зад тях да са ОК....
максимата да го духат бедните в днешно време е малко по различна ...към бедните е добавена и средната класа... това е глобален проблем на глобалната икономика.
и докато някакви играчи (не го казвам с лошо!) като равновесния са хепи от дискотеката, която гледаме по пазарите...95% от хората които разчитат на фондове, 401К смекти, пенсионни застраховки и тн и за които са спестявали цял живот...е дин хубав ден ще останат с доходи близки до тези на социално слабите...
спомняте ли си какво стана с ЕНРОН и парите на хиляди (ако не и десетки хиляди) американци влагани в смекти 401К и пенсионни фондове.... това ще се случи с милиони хора при следващия крах на борсите.
не е само САЩ проблема е глобален... печатницата на пари и помпането на имотния и финансов сектор на Великобритания в комбинация с ниските лихви водят до това, че хиляди ..ако не и милиони пенсионери в UK са супер ощетени , защото пенсиите им по един или друг начин са обвързани с лихвените проценти ....
реално се обират спестителите, за да се крепят издънените национални бюджети и мафиотските кръгове в световните финанси....
в БГ бучим че държавата помагала на еди коя си банка дето я ползвали като прасе касичка мажоритарите...а в щатите драмата е не в пъти а в порядъци по-голяма...
в този ред на мисли ако цветните метали са балон....тогава какво е хартиения пазар на деривати...ми той е в пъти по-голям от реално съществуващите метали на планетата земя.....
преди няколко години, когато златото беше почти 2К$ бях от лагера на мислещите, че цената е балонизирана и не веднъж съм писал в тази тема, но нещата се променят....след като видях до какво доведе политката на печатане в САЩ, ЕС, УК.... вече си мисля, че един хедж в злато въобще не е излишен.
кеш, имоти, злато/сребро, акции на компании с история(!) ... и работещ собствен бизнес....
това за мен е оптималната комбинация....даже акциите на компании с история по-добре да се вземат, когато индексите са разбити с 30-40-50% спадове..
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо това няма значение - ако са няколко сделките пак ще го проверяват за пране на пари - все едно дали всяка една от тях е под 10 000
това за мен е оптималната комбинация....даже акциите на компании с история по-добре да се вземат, когато индексите са разбити с 30-40-50% спадове..Last edited by bertram; 07.02.2016, 10:08.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеЕ да де ама болшивизмът и комунизмът е творение на запада- Маркс и Енгелс немските идеолози са само малка брънка от този световен заговорЛенин пристига в Русия в пломбиран вагон изпратен от немците. Целия болшевизъм е проектиран и финансиран със западно злато, за да се постигнат целите и задачите на западния елит. И те го постигат. Унищожават Русия. Разграбват богатствата и. Избиват народа и. Сменят вярата на православните с атеизма. И най-важното създават контролиран от тях антипод, който им служи десетилетия.Същият този Федерален резерв финансира и националсоциализма и съответно е виновника за втората световна война. Така че да мислиме различно. Аз не вярвам в никакви идеологии и нямам кумири. Само цитирам и анализирам исторически факти в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнениеКакто и да е. Просто не мога да разбера твоя начин на мислене в историята.
Коментар
Коментар