IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
    Колко много са фиатните пари? Под фиатни пари разбираш световните резерви или агрегатите М1 или М2?Колко са световните резерви, не съм си освежавал информацията, но последно съм гледал около 11,5 трлн? Интересуват ли ни напечатаните пари от ТБ, демек депозитните контракти и кредитните контракти? Петролните контракти в зелена шума броим ли ги? Обслужването на тези контракти, преследването на Кеша от страна на ЦБ и правителствата, дали оставят много налични за надуване на златния балон? Интересуваме ли се от резервите на Китай?

Валютные резервы Китая сократились еще на $99,5 млрд
    http://www.gazeta.ru/business/news/2..._8219261.shtml

Валютные резервы снизились с $3,33 трлн до $3,23 трлн. Экономисты предполагали чуть более широкое сокращение — до $3,21 трлн.
    Не знам колко са ,но при последните спадове 20 трильона май се изпариха.

Коментар

• През януари Китай се е отървал от 100 000 000 000 гущера.Но е закупил през изтеклия месец 500 000 унции от жълтото
      Last edited by Hermes73; 07.02.2016, 20:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
        Разбирам, браточка, разбирам! Но съм безнадежден случай!

ПП Не разбирам обаче твоят гуру защо мъмри Ленин?
        След тоя въпрос трябва да се чувстваш, като център нападател, на който съм му поставил топката на гюме на празна врата и той я е пратил в тъч...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          фиатните пари са толкова много при това 'стабилните' долар, евро, франк, паунд... че всичкото злато и сребро на света по 10 пак ще го поемат...имайки предвид, че на всички сериозни играчи с мангизи им е ясно, че в момента играем играта 'балона се надува'....не знам дали я знаето, но тези от нас които имаме малки деца я знаем
          Колко много са фиатните пари? Под фиатни пари разбираш световните резерви или агрегатите М1 или М2?Колко са световните резерви, не съм си освежавал информацията, но последно съм гледал около 11,5 трлн? Интересуват ли ни напечатаните пари от ТБ, демек депозитните контракти и кредитните контракти? Петролните контракти в зелена шума броим ли ги? Обслужването на тези контракти, преследването на Кеша от страна на ЦБ и правителствата, дали оставят много налични за надуване на златния балон? Интересуваме ли се от резервите на Китай?

Валютные резервы Китая сократились еще на $99,5 млрд
          http://www.gazeta.ru/business/news/2..._8219261.shtml

Валютные резервы снизились с $3,33 трлн до $3,23 трлн. Экономисты предполагали чуть более широкое сокращение — до $3,21 трлн.

Коментар

• За златото питайте евреите, арменците, индийците, арабите, турците, българите от 19 век. ...

Коментар

това няма как да сработи...звучи прекрасно да си купиш тройунцията по 60-100$, но с планините хартиени пари, които напечатаха в последните десетилетия...това злато ще бъде засмукано за няколко дни....макс седмица.

фиатните пари са толкова много при това 'стабилните' долар, евро, франк, паунд... че всичкото злато и сребро на света по 10 пак ще го поемат...имайки предвид, че на всички сериозни играчи с мангизи им е ясно, че в момента играем играта 'балона се надува'....не знам дали я знаето, но тези от нас които имаме малки деца я знаем

въртят се децата в кръг и пеят ' балооонааа се надуваааа, надвайте момчетааа, да стане на парчетаааа...и тн и тн .. и буммм и всички дечица падат на земята и се кикотят.....

само дето при големите няма да е смешно!
              Реално все още могат да го направят, но не това им е целта. Имах нещо в друго в предвид, но няма значение. Фиатните пари винаги са стигали до естествената си стойност, а тя винаги е била нула. Балона го надуват още от седемдесетте години, но все съумяват той да не се спука. Но в днешни дни имат само една единствена опция и тя за съжаление ще застигне всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                Има един друг въпрос свързан с горния. Защо западните елите вместо да водят постоянно война със златото не го унищожат като финансов актив. Могат да го направят точно за няколко месеца като излязат от Вашингтонското споразумение и наводнят пазара със всичкото злато което притежават.
                това няма как да сработи...звучи прекрасно да си купиш тройунцията по 60-100$, но с планините хартиени пари, които напечатаха в последните десетилетия...това злато ще бъде засмукано за няколко дни....макс седмица.

въртят се децата в кръг и пеят ' балооонааа се надуваааа, надвайте момчетааа, да стане на парчетаааа...и тн и тн .. и буммм и всички дечица падат на земята и се кикотят.....

само дето при големите няма да е смешно!
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• [QUOTE=bertram;1059944307
                  Ако златото и среброто са маловажни, защо при всички големи кризи елитите правят притежаването на злато криминално деяние....
                  ..[/QUOTE]
                  Има един друг въпрос свързан с горния. Защо западните елите вместо да водят постоянно война със златото не го унищожат като финансов актив. Могат да го направят точно за няколко месеца като излязат от Вашингтонското споразумение и наводнят пазара със всичкото злато което притежават.

Коментар

• Понеже Робинзон Крузо ще се изучава задължително в 6-ти клас реших да припомня набързо първоначалния сюжет:

1)Кораба се разбива ,екипажа се издавя и само нашия герой оцелява на някакъв остров.
                    2)Първата работа на Робин е да отараши отломките от кораба където намира малко храна и кесия със злато.
                    3)След като се наял Робчо разбира че като свърши храната златото ще му е напълно безполезно,ако мястото на което е попаднал е необитаемо(както и впоследствие се оказало).
                    4)Най-голямата ценност всъщност се оказала една торба с просо,което спасило Роби от гладна смърт и го научила че трябва да се копа и полива!

ПС:Не е препоръка за вземане на инвестиционни решения и отказ от хеджове,а просто скицирам Ниската Начална База от която ще започне Новото Развитие на Света!
                    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

това са глупости.

кой и как ще докаже, че един магазин в мола - примерно тавекса при 10 седлки днес по 5-6К всяка с касови бележки... е продал на едно и също физическо лице...

в ситуации като настоящата малко спестители/инвеститори си дават сметка, че най-големият им враг са политическите елити в съюз с глобалните/едри капитали... всякакви мерки, стимули, инициативи се правят с една единствена цел - тия дето ги гледаме по телевизора, тия зад тях да са ОК....

максимата да го духат бедните в днешно време е малко по различна ...към бедните е добавена и средната класа... това е глобален проблем на глобалната икономика.

и докато някакви играчи (не го казвам с лошо!) като равновесния са хепи от дискотеката, която гледаме по пазарите...95% от хората които разчитат на фондове, 401К смекти, пенсионни застраховки и тн и за които са спестявали цял живот...е дин хубав ден ще останат с доходи близки до тези на социално слабите...
                      спомняте ли си какво стана с ЕНРОН и парите на хиляди (ако не и десетки хиляди) американци влагани в смекти 401К и пенсионни фондове.... това ще се случи с милиони хора при следващия крах на борсите.

не е само САЩ проблема е глобален... печатницата на пари и помпането на имотния и финансов сектор на Великобритания в комбинация с ниските лихви водят до това, че хиляди ..ако не и милиони пенсионери в UK са супер ощетени , защото пенсиите им по един или друг начин са обвързани с лихвените проценти ....

реално се обират спестителите, за да се крепят издънените национални бюджети и мафиотските кръгове в световните финанси....

в БГ бучим че държавата помагала на еди коя си банка дето я ползвали като прасе касичка мажоритарите...а в щатите драмата е не в пъти а в порядъци по-голяма...

в този ред на мисли ако цветните метали са балон....тогава какво е хартиения пазар на деривати...ми той е в пъти по-голям от реално съществуващите метали на планетата земя.....

Ако златото и среброто са маловажни, защо при всички големи кризи елитите правят притежаването на злато криминално деяние....

преди няколко години, когато златото беше почти 2К$ бях от лагера на мислещите, че цената е балонизирана и не веднъж съм писал в тази тема, но нещата се променят....след като видях до какво доведе политката на печатане в САЩ, ЕС, УК.... вече си мисля, че един хедж в злато въобще не е излишен.

кеш, имоти, злато/сребро, акции на компании с история(!) ... и работещ собствен бизнес....
                      това за мен е оптималната комбинация....даже акциите на компании с история по-добре да се вземат, когато индексите са разбити с 30-40-50% спадове..
                      +++++++

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                        Нема и разбереш браточка! Направи едно сравнение мужду глобалиста Ленин и глобалиста БатШорош! Ако тогава нищо не ти светне си безнадежден случай
                        Разбирам, браточка, разбирам! Но съм безнадежден случай!

ПП Не разбирам обаче твоят гуру защо мъмри Ленин?

Коментар

това са глупости.

кой и как ще докаже, че един магазин в мола - примерно тавекса при 10 седлки днес по 5-6К всяка с касови бележки... е продал на едно и също физическо лице...

в ситуации като настоящата малко спестители/инвеститори си дават сметка, че най-големият им враг са политическите елити в съюз с глобалните/едри капитали... всякакви мерки, стимули, инициативи се правят с една единствена цел - тия дето ги гледаме по телевизора, тия зад тях да са ОК....

максимата да го духат бедните в днешно време е малко по различна ...към бедните е добавена и средната класа... това е глобален проблем на глобалната икономика.

и докато някакви играчи (не го казвам с лошо!) като равновесния са хепи от дискотеката, която гледаме по пазарите...95% от хората които разчитат на фондове, 401К смекти, пенсионни застраховки и тн и за които са спестявали цял живот...е дин хубав ден ще останат с доходи близки до тези на социално слабите...
                          спомняте ли си какво стана с ЕНРОН и парите на хиляди (ако не и десетки хиляди) американци влагани в смекти 401К и пенсионни фондове.... това ще се случи с милиони хора при следващия крах на борсите.

не е само САЩ проблема е глобален... печатницата на пари и помпането на имотния и финансов сектор на Великобритания в комбинация с ниските лихви водят до това, че хиляди ..ако не и милиони пенсионери в UK са супер ощетени , защото пенсиите им по един или друг начин са обвързани с лихвените проценти ....

реално се обират спестителите, за да се крепят издънените национални бюджети и мафиотските кръгове в световните финанси....

в БГ бучим че държавата помагала на еди коя си банка дето я ползвали като прасе касичка мажоритарите...а в щатите драмата е не в пъти а в порядъци по-голяма...

в този ред на мисли ако цветните метали са балон....тогава какво е хартиения пазар на деривати...ми той е в пъти по-голям от реално съществуващите метали на планетата земя.....

преди няколко години, когато златото беше почти 2К$ бях от лагера на мислещите, че цената е балонизирана и не веднъж съм писал в тази тема, но нещата се променят....след като видях до какво доведе политката на печатане в САЩ, ЕС, УК.... вече си мисля, че един хедж в злато въобще не е излишен.

кеш, имоти, злато/сребро, акции на компании с история(!) ... и работещ собствен бизнес....
                          това за мен е оптималната комбинация....даже акциите на компании с история по-добре да се вземат, когато индексите са разбити с 30-40-50% спадове..
                          Много вярно. Само едно - хеджът не само не е излишен. Според мен вече става животоспасяващ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            То това няма значение - ако са няколко сделките пак ще го проверяват за пране на пари - все едно дали всяка една от тях е под 10 000
                            това са глупости.

Last edited by bertram; 07.02.2016, 10:08.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                              Е да де ама болшивизмът и комунизмът е творение на запада- Маркс и Енгелс немските идеолози са само малка брънка от този световен заговор Ленин пристига в Русия в пломбиран вагон изпратен от немците. Целия болшевизъм е проектиран и финансиран със западно злато, за да се постигнат целите и задачите на западния елит. И те го постигат. Унищожават Русия. Разграбват богатствата и. Избиват народа и. Сменят вярата на православните с атеизма. И най-важното създават контролиран от тях антипод, който им служи десетилетия.Същият този Федерален резерв финансира и националсоциализма и съответно е виновника за втората световна война. Така че да мислиме различно. Аз не вярвам в никакви идеологии и нямам кумири. Само цитирам и анализирам исторически факти в момента.
                              Трудно можеш да обясниш на човек, който не знае кой е Ленин, Троцки, Сталин, Бухарин... Който не е чел Тихия Дон, Бяла Гвардия... Който е информиран от попс-историята, създадена от НПО-гнидите

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                                Както и да е. Просто не мога да разбера твоя начин на мислене в историята.
                                Нема и разбереш браточка! Направи едно сравнение мужду глобалиста Ленин и глобалиста БатШорош! Ако тогава нищо не ти светне си безнадежден случай

Коментар

Working...
                                X