IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
    Аз не бих го слагал в сейф в банка. Колкото и смешно да е, според мен закопаването е най-сигурния начин. От никой не зависиш и никой не те знае какво имаш и къде.

Иначе тука един пич дава и други идеи:
    http://www.youtube.com/watch?v=wSXoWvtf5Uc&feature=plcp
    И аз съм мислил за закопаване, ама и това си е проблем! Веднъж бях закопал малко в близост до главната канализационна тръба под земята, но се наложи да го откопавам щото ми трябваше за кола. Доста тъпо звучи, особено щото го бях увил в станиол и след това в буркан който на свой ред бях поставил в кутия от протеин.
    Мислил съм си и сега да закопая, но ако случайно се гътна от нещо да оставя в един домашен сейф карта с указания като старите пиратски- 8 крачки в ляво от барбекюто, копаеш на 1,2 м. дълбочина, където има три масивни четвъртити камъка подредени като слънце.............и прочее
    А най-много съм му сърдит, щото много го мисля, а пък никакъв текущ доход не ми носи, поне за ракийката

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
      ПИБ е актуална цената -днес ги питах!!! - 360лв
      Аз не бих го слагал в сейф в банка. Колкото и смешно да е, според мен закопаването е най-сигурния начин. От никой не зависиш и никой не те знае какво имаш и къде.

Иначе тука един пич дава и други идеи:
      http://www.youtube.com/watch?v=wSXoWvtf5Uc&feature=plcp

Коментар

• Златото няма да го забранят..Не само че няма да го направят, но няма да си одитират и резерва скоро (САЩ). Основната идея е да се кара хората да мислят, че това е метал без себестойност и значение, любим само на спекулантите .. и жените
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Живял съм достатъчно дълго и в тези времена. Да, златото беше забранено..........но не беше ОТМЕНЕНО Дори тогава черноборсовата цена бе в пъти над легалната и бе много сладко да притежаваш злато и сребро. А който го е страх от мечки - не ходи в гората.

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
            Да забранят.....колко да забранят? Дори и да се случи това, винаги ще останат десетки държави в които няма да е забранено, нали? Туряш пендарите в гащите и отиваш на екскурзия. Каква ще е файдата тогава на държавите забранили златото, когато то ще изтича през крачола ни към съседни страни? Това се случи 20-те години в САЩ, но тя е държава почти без съседи, а и времената бяха други, народа прост и неук, комуникации напълно липсваха..........
            Британия също има закон до краят на 60 те години или там някъде наказанието е десет години СССР и сателити те и строги правила дори за зъблолекарско злато не можеш да си вземеш без разрешение златото принципно е символ на свободата и независимостта на индивида

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
              Въпреки че имам на хартия съм казвал в предишни постове че етс ще изчезнат заедно с дериватите но не мисля че това ще се случи тази или другата година затова съм напълно съгласен с тебе проблема е че тогава физическото притежание ще е забранено в много държави и един специалист по метали ми каза че очакват първи швейцария да отворят и да иземат златото на чуждестранните лица колкото и невероятно да звучи, а този човек нее от теорията на конспирацията, а просто доста отдаден на търговията с метали съдружник в една фирма подобна на тавекса
              Да забранят.....колко да забранят? Дори и да се случи това, винаги ще останат десетки държави в които няма да е забранено, нали? Туряш пендарите в гащите и отиваш на екскурзия. Каква ще е файдата тогава на държавите забранили златото, когато то ще изтича през крачола ни към съседни страни? Това се случи 20-те години в САЩ, но тя е държава почти без съседи, а и времената бяха други, народа прост и неук, комуникации напълно липсваха..........

Коментар

Рухнат ли пазарите, а това неминуемо ще се случи рано или късно, хартиеното първо ще се изпари. Внимавай с него.
                Въпреки че имам на хартия съм казвал в предишни постове че етс ще изчезнат заедно с дериватите но не мисля че това ще се случи тази или другата година затова съм напълно съгласен с тебе проблема е че тогава физическото притежание ще е забранено в много държави и един специалист по метали ми каза че очакват първи швейцария да отворят и да иземат златото на чуждестранните лица колкото и невероятно да звучи, а този човек нее от теорията на конспирацията, а просто доста отдаден на търговията с метали съдружник в една фирма подобна на тавекса

Коментар

А дано аз си взех на хартия на 28 долара 40 да стане шиткам и принципно си прав на физически е най-добре ама трябва да го мислиш да не изчезне дори и в Цюрих да го сложиш пак не е сигурно на 100+% затова аз харесвам повече на хартия
                  Рухнат ли пазарите, а това неминуемо ще се случи рано или късно, хартиеното първо ще се изпари. Внимавай с него.

Коментар

ричините за това в друга тема. Края на 2012 според мен силвъра ще е над 50$, колко точно не зная. Но за сега не уцелвам с третото вливане на ликвидност от ФЕД, очаквах го до края на юни, а то явно ще се случи чаааак края на юли месец така че може и да избързвам с прогнозата си за среброто за края на годината с цял месец също.
                    А дано аз си взех на хартия на 28 долара 40 да стане шиткам и принципно си прав на физически е най-добре ама трябва да го мислиш да не изчезне дори и в Цюрих да го сложиш пак не е сигурно на 100+% затова аз харесвам повече на хартия

Коментар

Тогава по добре злато няма 20% ДДС цената е близка до спота е и евентуалното покачване е по малко но и корекциите са по слаби нискообемно но нямат най готината разфасовка кюлче от една унция трябва да му се каже на Макс от Тавекса да докарат ти колко чакаш среброто накрая на 2012 година
                      Хубаво е да имаш не само единия метал. За едни идеалната пропорция у 30/70 сребро/злато, за други 10/90, трети 50/50 ......всеки да си преценява. ДДС -то на среброто е наистина много неприятен факт и с купуването на сребро се поема голям риск. Но според мен среброто за момента е силно подценено спрямо цената на златото, има сериозен потенциал за поскъпване и голяма волатилност, коментирани са и причините за това в друга тема. Края на 2012 според мен силвъра ще е над 50$, колко точно не зная. Но за сега не уцелвам с третото вливане на ликвидност от ФЕД, очаквах го до края на юни, а то явно ще се случи чаааак края на юли месец така че може и да избързвам с прогнозата си за среброто за края на годината с цял месец също.

Коментар

Това е за хора с цифри. Тук работим много, спестяваме по малко и купуваме на дребно
                        Тогава по добре злато няма 20% ДДС цената е близка до спота е и евентуалното покачване е по малко но и корекциите са по слаби нискообемно но нямат най готината разфасовка кюлче от една унция трябва да му се каже на Макс от Тавекса да докарат ти колко чакаш среброто накрая на 2012 година

Коментар

Ами тогава създаваш контакт с някой дилър в чужбина звъниш поръчваш му примерно количеството Х плащаш по банка отиваш и складираш в някой трезор до седмица две ама да купуваш на 66 лева в момента е извръщение със златото разликата е малка, но пък нямат кюлчета от една унция което е най-добрата разфасовка обратното изкупуване е по тегаво докато в чужбина дори в среден град има поне 50 дилъри които момнтгално изкупуват количества дори в килограми
                          Това е за хора с цифри. Тук работим много, спестяваме по малко и купуваме на дребно

Коментар

Аааа, не - книжни метали, дървено желязо и гумено стъкло не ме интересуват и на половин цена дори, ама хич! Тц!
                            Ами тогава създаваш контакт с някой дилър в чужбина звъниш поръчваш му примерно количеството Х плащаш по банка отиваш и складираш в някой трезор до седмица две ама да купуваш на 66 лева в момента е извръщение със златото разликата е малка, но пък нямат кюлчета от една унция което е най-добрата разфасовка обратното изкупуване е по тегаво докато в чужбина дори в среден град има поне 50 дилъри които момнтгално изкупуват количества дори в килограми

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Колкото по високо си проточи врато, толкова по лесно ке му я резнем зелката !!!
                              Става дума за пари...не за 'Веселия жираф'
                              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Не са щатски даже познавам трима дилъри лично бях в един от магазините им и прилича на форт нокс ако искам звъня и купувам на тези цени веднага е малко по надолу от тях ама мъничко макар че принципно харесвам фондовете щото са директно около спота ако наистина купуваш метали което според мене е малко безмислено заради надценката камо ли на 66 което е тотално безумие не купувай тук
                                Аааа, не - книжни метали, дървено желязо и гумено стъкло не ме интересуват и на половин цена дори, ама хич! Тц!
                                Само в звонки монети
                                Last edited by sel4o; 03.07.2012, 21:03.

Коментар

Working...
                                X