Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Здравейте,
бих искал съвет, понеже не разбирам много от тази материя, а тук има доста специалисти.
Съвсем накратко - родителите ми оставиха малко пари за детето ми. Не са кой знае колко много, но все пак са нещо. Искам да ги "запазя" докато детето порастне, и вече то да си реши какво да прави с тях. 15-20 години. Спрях се на златото.
Въпросът ми е - какво да купя от Тавекс? Монети или златни кюлчета? Какви са поситивите и негативите на едното или другото? Въобще има ли значение?
Предварително благодаря!
Коментар
-
Значи за хейтърчетата тука ще споделя своите резултати от покупка на физическо злато.
От 2013 до края на 2015г. съм вложил около 15% от кеша си в злато. Не се хваштайте за този процент тъй, като не е много реален но е някъде там.
През 2013 накупих физическо на цена купува от 1866лв за унция. Същата година обърнах около 10% от кеша си във франкове на цена от 1.615лв за 1CHF
През 2014 накупих отново физическо на цена от 2044лв за унция.
Като преброя сега пилците ми излеза следната печалба, като тук трябва да се вземе в предвид разлика от курс купува и курс продава, която варира между 100-150лв/
За закупеното злато през 2013г. сега съм с 17% печалба ако реша да го кеширам.
За закупените през 2013г. франкове сега съм на печалба с 10% спрямо лева. Само ще вметна, че CHF през целият период включително и сега са ми на влог, макар и с малка лихва.
За закупеното злато през 2014г. сега съм със 7% печалба.
Хайде сега оближете се и газ да ви няма хейтърчета. Хем нямате.... хем хейтвате.....
Аз до сега не съм чул някой да е загубил от физическо злато. Там разни въздушни фючърси и разни ти мючърси.... се едно ги фърляте през терасата и слезнете да ги търсите.
Абсолютно съм сигурен, че тук над 80% от хейтърите никога не са имали физическо злато и немогат да разберат какво е усещането да чувстваш, че "парите" ти са защитени.
п.с. използвам приложението на тавекс, където виждам в реално време всичките ми инвестиции във валути и ценни метали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнениеПравилно! Златото ще броим на есен.
Това, което наблюдавахме последните дни, просто беше една миниатюрна прелюдия и нищо повече! По всяка вероятност пазарите ще се успокоят от тук на сетне, докато не излезнат реалните резултати за растежа! От там на сетне започва голямата агония за правителствата и икономиката, а златото поема на горе!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеМишо, не е твърдял, че пращи от злато! Това, което пише в темата, отразява преди всичко принципните му виждания! Не съм го чул да се хвали, че очаква яко да "печата" от злато!
Иначе за мохабета за "златните буби", ме боли фара за разни капути, които от време на врме се изявяват в темата, в контекста на подигравки към държащите актива! Написах го, защото първо като конюнктурни плъхове, в последно време, не се обаждат, тъй като се искат топки да поддържаш тези, когато обстоятелствата са против теб! И второ, гледам ги тия смешници, как за 2-3 месеца, коренно са сменили теоремите за инвестиране, с оглед на червените пазари, без никаква връзка с това, което са говорили само допреди няколко дена!
Дали държиш 2 жълтици - 20-200 или 2 000, зависи от личните ти възможности! Ако има хора, които плямпат в темата за златото, но не са инвестирали достатъчно в актива, си е тяхна работа! Убеден съм, че съвсем скоро ще осъзнаят, че са направили голяма грешка!Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеКви златни буболечки сте вие беЧе то тука форката май беше единствената истинска буба. Ей го на, мишо. То не бяха графики на $1000 дето стават $0, то не бяха чепици от римско време дето още си държат стойността. Човек би си помислил че мишо е набълбукан с физическо злато до козирката. И накрая кво, златото скача с 10-15% а той отива в DAX темата да се оплаква че бил на загуба
Тука е пълно с такива дето държат по 2 жълтици и си мислят че са забогатели...до следващия пуккк
Иначе за мохабета за "златните буби", ме боли фара за разни капути, които от време на врме се изявяват в темата, в контекста на подигравки към държащите актива! Написах го, защото първо като конюнктурни плъхове, в последно време, не се обаждат, тъй като се искат топки да поддържаш тези, когато обстоятелствата са против теб! И второ, гледам ги тия смешници, как за 2-3 месеца, коренно са сменили теоремите за инвестиране, с оглед на червените пазари, без никаква връзка с това, което са говорили само допреди няколко дена!
Дали държиш 2 жълтици - 20-200 или 2 000, зависи от личните ти възможности! Ако има хора, които плямпат в темата за златото, но не са инвестирали достатъчно в актива, си е тяхна работа! Убеден съм, че съвсем скоро ще осъзнаят, че са направили голяма грешка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеаз жълтиците си ги иам не бери грижа за тех ти, тва че съм загубил некаде нема значение аз не моа кат вас само да съм на печалба, само лаете месеца ни една графика не съм видел, всички навреме шорт, после всички на време лонг ......Пусни нещо покажи позиция - ми няаа ми кат няаа тогава у лево. Никой не е пуснал нещо да покаже кво прай ама никой само онея на комара там на форекса те пускат чат пат нещо инак само дрънкате на онова с 2 лв. БФБ ходете на пазара Кирков там ше изкарате повече - гаранте
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеКви златни буболечки сте вие беЧе то тука форката май беше единствената истинска буба. Ей го на, мишо. То не бяха графики на $1000 дето стават $0, то не бяха чепици от римско време дето още си държат стойността. Човек би си помислил че мишо е набълбукан с физическо злато до козирката. И накрая кво, златото скача с 10-15% а той отива в DAX темата да се оплаква че бил на загуба
Тука е пълно с такива дето държат по 2 жълтици и си мислят че са забогатели...до следващия пуккк
Пусни нещо покажи позиция - ми няаа ми кат няаа тогава у лево. Никой не е пуснал нещо да покаже кво прай ама никой само онея на комара там на форекса те пускат чат пат нещо инак само дрънкате на онова с 2 лв. БФБ ходете на пазара Кирков там ше изкарате повече - гаранте
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеИмат те! Да не мислиш, че както обявяват са ALL IN! Ала бала и мохабети! Стойки, надувки и лъжи за позиции! Отделно много хора са направили лесни пари от 2009г. до скоро, когато общо взето всичко растеше и са си повярвали, че са големите капацитети! Именно заради това, в тая тема имаше дървени философи, които няма лошо да си кажат мнението, но те изрично държаха да се подиграват на "тъпотията и късогледството" на златните бобулечки!Че то тука форката май беше единствената истинска буба. Ей го на, мишо. То не бяха графики на $1000 дето стават $0, то не бяха чепици от римско време дето още си държат стойността. Човек би си помислил че мишо е набълбукан с физическо злато до козирката. И накрая кво, златото скача с 10-15% а той отива в DAX темата да се оплаква че бил на загуба
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМного сте се запенили тука, ти добря ли си бе мишоков, нали се шашкаше от всякакви пръчки и веднага ги шортеше. или викаш щом е тенеке-може...
Как мислиш, пропуснах ли вчера при 47-48 рейшо по 1 време.
Направих си добавка към TGA плюс 1/3 късо х 2 зло.
Днес гледам 7% профит ми носи тая комбинация.
Още ще добавя от тях ако пак се върне по близо до 50 рейшото.
Близо 6% дивита си текат и смятай каква капиталова ще има докато се завърне до нормата си от 15-16 GOR-a.Че почекаш за тенекията, аз много се надявам да слезне още веднъж там дет беше (всичко може), но съмнейшън, че ше стигне до там дет беше. Петрола сега тряя да гони и то много да гони. Ти кви стотинкаджии си пуснал там кви са тея TGA
Аз чакам руснаците RSX мама им гадна уж да фалират и да слезнат на 10 ама не рачат гадовете ньедни ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениелудница направо изби чевийте тва и са да видиме дали ше посмее некой да го шорти с тея пръчки
Как мислиш, пропуснах ли вчера при 47-48 рейшо по 1 време.
Направих си добавка към TGA плюс 1/3 късо х 2 зло.
Днес гледам 7% профит ми носи тая комбинация.
Още ще добавя от тях ако пак се върне по близо до 50 рейшото.
Близо 6% дивита си текат и смятай каква капиталова ще има докато се завърне до нормата си от 15-16 GOR-a.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеИмат те! Да не мислиш, че както обявяват са ALL IN! Ала бала и мохабети! Стойки, надувки и лъжи за позиции! Отделно много хора са направили лесни пари от 2009г. до скоро, когато общо взето всичко растеше и са си повярвали, че са големите капацитети! Именно заради това, в тая тема имаше дървени философи, които няма лошо да си кажат мнението, но те изрично държаха да се подиграват на "тъпотията и късогледството" на златните бобулечки!;
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеХорицата си имат дертове не им е до нас
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеНие все им отговаряхме : Ше видите вие ....
То още не е почнало както трябва, но като за начало е доста гръдна жаба
Сега при възстановяването, което ще е за кратко, ги очаквам, да са ДЪЛГИ, защото те винаги "познават"!
Разбира се, че още нищо не сме видели при златото и е рано, за каквито и да са изводи! Има време!
Коментар
Коментар