IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
    Мисля че оттук насетне няма да има спокойствие на пазара,пропаданията се задействат на каскаден принцип,Кравария ще се спаси за сметка на Европа,видя се че нещата отиват в тази посока,напрежението ще избие там където е най-слабо-Европа и ще е тази година
    Не е толкова лесно и елементарно САЩ, просто да решат да се спасят и да жертват Европа!

Ако говорим за Европа и нейното рухване, то аз СЪМ ЗА! Нямам никакво намерение да оплаквам ЕвроГЕЙСКИЯ съюз, а и за коя Европа говорим, за тая на дефицитното благосътояние в Запада или тази от София, където учители ровят по кошовете за по кора хляб! За коя Европа, тази, която източва младите българи или тази, която приема негърска и талибанска сган, която да се гаври с децата и? За Европа на съда в Страсбург или за Европа на булдога Меркел?

Така или иначе благосъстоянието на Запада, трябва да се намали с 60%, защото толкова си изкарват! Ако след разпада на кенефа наречен ЕС, страни като Финландия и Швеция, примират да приемат арабска сган и да потънат в хаоса на клоаката Ирак, така да бъде!

Без текущото благосъстояние, нека да видим как ще си поддържат в Испания безработица от 43% при младежите, а българските млади жени да берат там ягоди за 800-1000 евро като роби! Нека да видим кой ще бърше старски гъзове на обикновенни пощальони в Гърция, когато от пенсия 1200 евро паднат на 250 евро, но в драхми, защото това е бъдещето!

Освен доларова икономика, ми се струва, че всички забравяме, че има и еврова икономика!

Коментар

А Ватикана къде е в пъзела?На първия ред или в ъгъла?
      Един от най силнитие играчи в западния свят неминуемо. Не забравяй че основния виновник за разпада на Югославия и инициатор на войните там е именно Ватикана. . Огромна икономическа, идеологическа и военна сила с едно от най-добрите разузнавания в света не отстъпващо на пакистанското или изреалското. може би и по-класно от тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
        Англосаксонският свят има малко сложна структура. САЩ също са кукла на конци както и ЕС. Мозъчните центрове са съвсем други.
        А Ватикана къде е в пъзела?На първия ред или в ъгъла?

Коментар

Европа не е ли част от Американската империя?
          Англосаксонският свят има малко сложна структура. САЩ също са кукла на конци както и ЕС. Мозъчните центрове са съвсем други.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
            И така: в случай на инциденти със стойността се размазва цялото сребро на сребърни огледала и се започва събиране и колекциониране на лъчевата енергия, която пада на Земята и която изобщо не е малко ... под формата на електрическа енергия и метан - иначе за какво ще ти е т'ва сребро.
            Логиката е правилна, в случай че златото е стока. Инциденти със стойността на парите са често срещано явление, Ваймарска Германия, Отказа на пиндосите от златния стандарт 1971, Зимбабвийския долар... Магията на Златото се състои в това, че не може да бъде напечатано, ЧЕ ДАВА ОБЕКТИВНОСТ на отношенията.

След като алхимиците не са могли да изобретят филосовски камък, превръщаш метала в злато. Частните банкери зад океана са измислили стройна система за печатене и заграбване на ресурсите на планетата. Съотношението книжно:физическо злато е 98:2, пускал съм линкове в по-раншни постове. Съотношението на сорта брента, който сорт е представен в общата нефтетърговията около 2/3 е също книжен:хартиент нефт 98:2. Могат да се дадат и други примери от представените суровини на борсата..... В случая "Алхимиците" печатат ресурси, разбира се със съгласието на националните елити, които са допуснали ограбването на ресурсите... Може би те не могат да ги защитат. Но в момента наблюдаваме уникална ситуация, частната банка ФЕД се разпорежда с ресурсите на планетата. Предлагам да се прави разлика между Краварника и ФЕД. Краварника е безмозъчен военен ботуш, инструмент на ФЕД

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
              А защо не си минимУм 50 % у злато - щом шъ оди къде 5000 -и
              Имам си теория как трябва да си разпредели човек имането и в тази връзка златото не надвишава 20%.
              Ако следеше редовно тази тема, щеше да си разбрал от постовете ми, че аз не целя да стана по-богат, а просто да съхраня богатството си във времето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                Някоя от империите ще се срине. Дали ще е Русия, ЕС или САЩ ни е не знаем. Войната между тях е изключително жестока. При всички случаи Израел е в най-изгодна позиция и по-неговите действия бихме могли да правиме анализи за развитието на събитията.
                Европа не е ли част от Американската империя?

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  без да обсъждам останалото, което до много голяма степен е вярно, макар и прекалено апокалиптично, което значи, че вертоятността да се случи е минимална, товаболднатото е лъжа - целенасочена или поради незнание, но е лъжа. Ето то една хубава статия (препоръчвам на всеки да я прочете, най-малкото за ограмотяване и обща кОлтура), за да видиш кое как е било през Средновековието. Много ценно инфо има вътре - линк. за тези, дето ги мързи да четат, накратко - съотнощението злато-сребро се движи от 1:6 на Изток до 1:12 на Запад, като това е давало възможност за страшни далавери, но само на привилигированите. Нещо като Сащианите с техния долар в момента, ако трябва да направя аналогия...
                  Интересно четиво ++++++++++++++++++++++++

Коментар

Мисля че оттук насетне няма да има спокойствие на пазара,пропаданията се задействат на каскаден принцип,Кравария ще се спаси за сметка на Европа,видя се че нещата отиват в тази посока,напрежението ще избие там където е най-слабо-Европа и ще е тази година
                    Някоя от империите ще се срине. Дали ще е Русия, ЕС или САЩ ни е не знаем. Войната между тях е изключително жестока. При всички случаи Израел е в най-изгодна позиция и по-неговите действия бихме могли да правиме анализи за развитието на събитията.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
                      360 зърна, или 1/16 либри - ще си ги обърнеш в грама сам.
                      Хора!, тази информация не ви трябва. Дайте сега да ви кажа каква информация ще ни трябва като за начало.
                      Info No.1. За физическо злато ли говорим, или за електронно злато, защото нали знаете, че физическото към електронното е 4:96.
                      Info No.2. Знаете ли лафа на баш инвеститорите: когато музиката спре, кой ще остане без стол? само, че тук няма да е 1 от 12 а ще са 11.5 без стол от 12.
                      Info No.3. Понеже нищо не разбирам от злато - инвестирам в сребро. И мога да ви кажа защо: първо среброто не е толкова електронизирано колкото златото и второ при среброто, ако наистина е физическо на сайеф, няма как да останеш без стол.
                      При всички положение, даже утре всичкото сребро в цялата галактика да стане на борсата абсолютната нула няма да си капо. Обръщаш цялото сребро в сребърни огледала и започваш да колекционираш цялата лъчева енергия падаща на Земята, като ток и като газ - за какво ти е т'ва сребро иначе.
                      Между другото е имало време, когато среброто е било по-скъпо от златото - когато през следните векове са правели сребърни лъжици, и инвеститорите със златни лъжици са били забързани от чумата, а сребъртите лъжици са забърсали чумата.
                      без да обсъждам останалото, което до много голяма степен е вярно, макар и прекалено апокалиптично, което значи, че вертоятността да се случи е минимална, товаболднатото е лъжа - целенасочена или поради незнание, но е лъжа. Ето то една хубава статия (препоръчвам на всеки да я прочете, най-малкото за ограмотяване и обща кОлтура), за да видиш кое как е било през Средновековието. Много ценно инфо има вътре - линк. за тези, дето ги мързи да четат, накратко - съотнощението злато-сребро се движи от 1:6 на Изток до 1:12 на Запад, като това е давало възможност за страшни далавери, но само на привилигированите. Нещо като Сащианите с техния долар в момента, ако трябва да направя аналогия...
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                        За тройунцията ясно колко грама е унцията
                        360 зърна, или 1/16 либри - ще си ги обърнеш в грама сам.
                        Хора!, тази информация не ви трябва.
                        Дайте сега да ви кажа каква информация ще ни трябва като за начало.
                        Info No.1. За физическо злато ли говорим, или за електронно злато, защото нали знаете, че физическото към електронното е 4:96.
                        Info No.2. Знаете ли лафа на баш инвеститорите: когато музиката спре, кой ще остане без стол? само, че тук няма да е 1 от 12 а ще са 11.5 без стол от 12-те стола. Ако някой има някаква идея как ще седне на половината стол ... защото аз нямам.
                        Info No.3. Понеже нищо не разбирам от злато - инвестирам в сребро. И мога да ви кажа и защо: първо среброто не е толкова електронизирано колкото златото и второ при среброто, ако наистина е физическо на сайеф, няма как да останеш без стол.
                        При всички положения, даже утре цялото сребро на Галактиката да стане на борсата абсолютна нула като цена (което на практика няма как да стане, обаче чисто теоретично е сценарият за най-лош сбучай), пак няма да сме капо. И защо!? - защото е бекапирано с енергия, а енергията няма как да стане със стойност нула, защото ако енергията стане със стойност нула, нас вече няма да ни има.
                        И така: в случай на инциденти със стойността се размазва цялото сребро на сребърни огледала и се започва събиране и колекциониране на лъчевата енергия, която пада на Земята и която изобщо не е малко ... под формата на електрическа енергия и метан - иначе за какво ще ти е т'ва сребро.
                        Между другото е имало времена, когато среброто е било по-скъпо от златото - когато през Средните векове са правели сребърни лъжици, и инвеститорите със златни лъжици са били забърсани от чумата, а сребърните лъжици са забърсали чумата. И така.
                        Last edited by бай Промо; 13.02.2016, 12:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                          За мен се задава мащабен колапс! Не мога да кажа как точно ще протече, но той ще е толкова разтърсващ, че ще промени дори геополитиката!

Това, което наблюдавахме последните дни, просто беше една миниатюрна прелюдия и нищо повече! По всяка вероятност пазарите ще се успокоят от тук на сетне, докато не излезнат реалните резултати за растежа! От там на сетне започва голямата агония за правителствата и икономиката, а златото поема на горе!

Коментар

Мишо, не е твърдял, че пращи от злато! Това, което пише в темата, отразява преди всичко принципните му виждания! Не съм го чул да се хвали, че очаква яко да "печата" от злато!

Иначе за мохабета за "златните буби", ме боли фара за разни капути, които от време на врме се изявяват в темата, в контекста на подигравки към държащите актива! Написах го, защото първо като конюнктурни плъхове, в последно време, не се обаждат, тъй като се искат топки да поддържаш тези, когато обстоятелствата са против теб! И второ, гледам ги тия смешници, как за 2-3 месеца, коренно са сменили теоремите за инвестиране, с оглед на червените пазари, без никаква връзка с това, което са говорили само допреди няколко дена!

Дали държиш 2 жълтици - 20-200 или 2 000, зависи от личните ти възможности! Ако има хора, които плямпат в темата за златото, но не са инвестирали достатъчно в актива, си е тяхна работа! Убеден съм, че съвсем скоро ще осъзнаят, че са направили голяма грешка!
                            Как да не съм бе ей ме там аз така си хода по улицата ....

я тука нащо момче Маймунчев с кво се кичи ...

Last edited by michaelis12; 13.02.2016, 09:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                              Значи за хейтърчетата тука ще споделя своите резултати от покупка на физическо злато.
                              От 2013 до края на 2015г. съм вложил около 15% от кеша си в злато. Не се хваштайте за този процент тъй, като не е много реален но е някъде там.
                              През 2013 накупих физическо на цена купува от 1866лв за унция. Същата година обърнах около 10% от кеша си във франкове на цена от 1.615лв за 1CHF
                              През 2014 накупих отново физическо на цена от 2044лв за унция.
                              Като преброя сега пилците ми излеза следната печалба, като тук трябва да се вземе в предвид разлика от курс купува и курс продава, която варира между 100-150лв/
                              За закупеното злато през 2013г. сега съм с 17% печалба ако реша да го кеширам.
                              За закупените през 2013г. франкове сега съм на печалба с 10% спрямо лева. Само ще вметна, че CHF през целият период включително и сега са ми на влог, макар и с малка лихва.
                              За закупеното злато през 2014г. сега съм със 7% печалба.

Хайде сега оближете се и газ да ви няма хейтърчета. Хем нямате.... хем хейтвате.....
                              Аз до сега не съм чул някой да е загубил от физическо злато. Там разни въздушни фючърси и разни ти мючърси.... се едно ги фърляте през терасата и слезнете да ги търсите.
                              Абсолютно съм сигурен, че тук над 80% от хейтърите никога не са имали физическо злато и немогат да разберат какво е усещането да чувстваш, че "парите" ти са защитени.

п.с. използвам приложението на тавекс, където виждам в реално време всичките ми инвестиции във валути и ценни метали.
                              А защо не си минимУм 50 % у злато - щом шъ оди къде 5000 -и

Коментар

За мен се задава мащабен колапс! Не мога да кажа как точно ще протече, но той ще е толкова разтърсващ, че ще промени дори геополитиката!

Това, което наблюдавахме последните дни, просто беше една миниатюрна прелюдия и нищо повече! По всяка вероятност пазарите ще се успокоят от тук на сетне, докато не излезнат реалните резултати за растежа! От там на сетне започва голямата агония за правителствата и икономиката, а златото поема на горе!
                                Здрасти , Флорида . '' От тук на сетне '' - до кога е ? Кога излизат реалните резултати за растежа ? Кога горе - долу за теб е '' от там на сетне '' .

Коментар

Working...
                                X