IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това боба, кокалите, заровете или стъкленото кълбо го показват ???

Първоначално изпратено от Neo23 Разгледай мнение
    Много скоро ще си припомним 2008г, но с разликата че цените няма да се върнат за 3 месеца както тогава а ще продължат да натискат надолу в следващите 5+ години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Neo23 Разгледай мнение
      Тази година го очаквах да падне под 1200, но според сега развилата се ситуация, най вероятното което следва е спад и тест на 1440 и затваряне на годината на нива 1500-1550. И истинското падане в златото ще е догодина когато ще видим нива под 1200. Айде успех
      NO COMMENT 5

Коментар

• Много скоро ще си припомним 2008г, но с разликата че цените няма да се върнат за 3 месеца както тогава а ще продължат да натискат надолу в следващите 5+ години.

Коментар

• Neo дори по демаджииските критерии си много зле.

Коментар

• Дооооообреееее.....

Първоначално изпратено от Neo23 Разгледай мнение
            Тази година го очаквах да падне под 1200, но според сега развилата се ситуация, най вероятното което следва е спад и тест на 1440 и затваряне на годината на нива 1500-1550. И истинското падане в златото ще е догодина когато ще видим нива под 1200. Айде успех

Коментар

• Тази година го очаквах да падне под 1200, но според сега развилата се ситуация, най вероятното което следва е спад и тест на 1440 и затваряне на годината на нива 1500-1550. И истинското падане в златото ще е догодина когато ще видим нива под 1200. Айде успех

Коментар

• Това изобщо не е важно. Важно е какво ще каже Шемата

Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                Германия каза 'ДА'

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin Разгледай мнение
                  Има и друго - при QE2 имаше реална опастност от дефлация и се виждаше ясно от любимия индикатор на ФЕД - Five-year Forward Breakeven Inflation Rate. При всяка от намесите им е имало доста значим спад в този индикатор. В момента такава опастност реално няма ..вижда се и както каза от цената на нефта и т.н.
                  Новата опасност се казва 'непозволен ръст на лихвения процент' ...
                  I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                    Аз също смятам, че няма да има анонс на ново QE. Най-много да "поговорят" за периода с нулеви лихви. Причините са доста:
                    1. Нефтът е над 90 и поглежда към 100, а идват избори. (това го говоря от месеци)
                    2. ЕЦБ реално не направи QE, защото макар и да купува неограничено ПРИ УСЛОВИЕ И ПРИ ПОИСКВАНЕ ОТ ДЪРЖАВА, то ще купува от ВТОРИЧЕН пазар. А и поне на книга - ще "стерилизира" покупките, т.е. ще изтегля съответната ликвидност.
                    3. Китай си влошава данните, но все пак нито сваля задължителните резерви, нито понижава лихви, нито гласува нови спасителни пакети.

Аз също ще играя с путове, но с по-близка дата - 21 септември и ще са ми със страйк 1700. Цената им в момента е около 6 долара.

Поздрави.
                    Има и друго - при QE2 имаше реална опастност от дефлация и се виждаше ясно от любимия индикатор на ФЕД - Five-year Forward Breakeven Inflation Rate. При всяка от намесите им е имало доста значим спад в този индикатор. В момента такава опастност реално няма ..вижда се и както каза от цената на нефта и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от javor Разгледай мнение
                      Предполагаше се ,че ще падне до 1715- 1720,но може и да е приключило с корекцийката.
                      От 1770 се очаква корекция до към 1700.

Коментар

• Германия каза 'ДА'
                        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Пукк 2000 + другата година

Коментар

Схема аз за кратко съм в твоя клуб Прибрах си златото още на 1680$ ..за което съжалявах доста .. Днес купих 1-месечни путове със страйк 1600 за 4,5$ на унция. Идеята ми е, че ако ФЕД разочароват ще имаме едно разтоварване до долната граница на рейнджа и може до края на годината да останем в този диапазон 1800-1500$.
                            Аз също смятам, че няма да има анонс на ново QE. Най-много да "поговорят" за периода с нулеви лихви. Причините са доста:
                            1. Нефтът е над 90 и поглежда към 100, а идват избори. (това го говоря от месеци)
                            2. ЕЦБ реално не направи QE, защото макар и да купува неограничено ПРИ УСЛОВИЕ И ПРИ ПОИСКВАНЕ ОТ ДЪРЖАВА, то ще купува от ВТОРИЧЕН пазар. А и поне на книга - ще "стерилизира" покупките, т.е. ще изтегля съответната ликвидност.
                            3. Китай си влошава данните, но все пак нито сваля задължителните резерви, нито понижава лихви, нито гласува нови спасителни пакети.

Аз също ще играя с путове, но с по-близка дата - 21 септември и ще са ми със страйк 1700. Цената им в момента е около 6 долара.

Поздрави.
                            Last edited by anon6706; 12.09.2012, 13:17.

Коментар

Схема аз за кратко съм в твоя клуб Прибрах си златото още на 1680$ ..за което съжалявах доста .. Днес купих 1-месечни путове със страйк 1600 за 4,5$ на унция. Идеята ми е, че ако ФЕД разочароват ще имаме едно разтоварване до долната граница на рейнджа и може до края на годината да останем в този диапазон 1800-1500$.

Като гледам бидовете по всички пазари се калкулира здраво печатане, така че е малко вероятно да не дадат на пазарите това, което искат, но да видим все пак. Според мен е рано още за QE
                              Здравей , може ли да ми кажеш през кой посредник търгуваш опции.
                              Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                                Според мене Б.Бернанке ще обяви същото Open-Ended "QE" като Марио Драги .
                                Драгхи обяви стерилизирани покупки. Т.е. ще селлва за всеки buy .. при ФЕД е naked ЯЕ - има голяма разлика
                                Last edited by mibova; 11.09.2012, 23:16.

Коментар

Working...
                                X