Злато 2000 до коледа 2300 следващата година
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение.. но златото винаги ще бъде пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТози свят се върти по точно около бартера в услугите. Ти на мене, аз на тебе.
" Аз ще ти я направя сега тази услуга, и може никога да не ти се наложи да ми се отплащаш. Но ако се наложи да поискам нещо в замяна, си длъжен да направиш каквото ти казвам"
Дон КорлеонеI don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕй, и аз веднъж да съм максимално съгласен с прецаканка.
А освен това управляващата клика/и по света само да им им кефне и ще го забранят и поставят извън закона притежанието му. Всички знаят историята.
И какво ще правят тогава голдънманяците, за къв ... ще им е ?
Ей сега всички ще отговорят че ще го продадат преди забраната.
Ще им повярвате ли ?
Тъй че - умната. В умерени дози е добро нещо. Но за отровените вече мозъци - няма спасение..I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНапротив, Гетоф, Според мен, разбира се, златото изобщо не е необходимо. За еквивалент пък да не говорим. Златото няма никаква причина да поскъпва, освен заради психопатите като Сорос, които се чудят в коя дупка да си заврат парите и понеже нищо не могат да измислят, купуват злато.
Все пак Сорос не е Бъфет, никога не е бил и никога няма да бъде.
В разгара на кризата Бъфет купи железница която свързва западния бряг с източния на щатите, защото прозря че при размирни години може да има проблеми с петрола, а в същото време Сорос си издуха златото. Сега пак тръгнал да го купува но вече по набалончени цени,no comment, както се казва
Но да се върнем на това, което казваш - било необходимо златото - Не аз мисля обратното - не само че не е необходимо, но ако хипотетично си представим, че всичкото злато на света в един момент се изпари... то на света нищо няма да се случи, нищо особено. Железницата на Бъфет ще продължи да генерира профита, работни места и услуги, а самозваните богаташчета като Сорос, спечелили от късмета, ще олекнат. Следователно златото си е балонизирана суровина и колкото по-рано се разбере, толкова по-безболезнен ще е краха за "златните инвеститори"
А освен това управляващата клика/и по света само да им им кефне и ще го забранят и поставят извън закона притежанието му. Всички знаят историята.
И какво ще правят тогава голдънманяците, за къв ... ще им е ?
Ей сега всички ще отговорят че ще го продадат преди забраната.
Ще им повярвате ли ?
Тъй че - умната. В умерени дози е добро нещо. Но за отровените вече мозъци - няма спасение..
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеДа, и според мен, Гетов няма никакви разумни аргументи да твърди че златото е „необходимият на света еквивалент за стойността на парите”, освен че собствениците на такова имат сметка от това.
Ако говорим за еквиваленти, искаме или не, далеч по резонно е да говорим за цяла кошница от суровини, земя, имоти.
Това е което е на върха на айсберга, а всичко в този свят се върти около технологии и услуги!
" Аз ще ти я направя сега тази услуга, и може никога да не ти се наложи да ми се отплащаш. Но ако се наложи да поискам нещо в замяна, си длъжен да направиш каквото ти казвам"
Дон КорлеонеБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНапротив, Гетоф, Според мен, разбира се, златото изобщо не е необходимо. За еквивалент пък да не говорим. Златото няма никаква причина да поскъпва, освен заради психопатите като Сорос, които се чудят в коя дупка да си заврат парите и понеже нищо не могат да измислят, купуват злато.
В разгара на кризата Бъфет купи железница която свързва западния бряг с източния на щатите, защото прозря че при размирни години може да има проблеми с петрола, а в същото време Сорос си издуха златото. Сега пак тръгнал да го купува но вече по набалончени цени,no comment, както се казва
Но да се върнем на това, което казваш - било необходимо златото - Не аз мисля обратното - не само че не е необходимо, но ако хипотетично си представим, че всичкото злато на света в един момент се изпари... то на света нищо няма да се случи, нищо особено. Железницата на Бъфет ще продължи да генерира профита, работни места и услуги, а самозваните богаташчета като Сорос, спечелили от късмета, ще олекнат. Следователно златото си е балонизирана суровина и колкото по-рано се разбере, толкова по-безболезнен ще е краха за "златните инвеститори"
Ако говорим за еквиваленти, искаме или не, далеч по резонно е да говорим за цяла кошница от суровини, земя, имоти.
Това е което е на върха на айсберга, а всичко в този свят се върти около технологии и услуги!Last edited by prodigal; 29.09.2012, 18:58.
Коментар
-
Но да се върнем на това, което казваш - било необходимо златото - Не аз мисля обратното - не само че не е необходимо, но ако хипотетично си представим, че всичкото злато на света в един момент се изпари... то на света нищо няма да се случи, нищо особено. Железницата на Бъфет ще продължи да генерира профита, работни места и услуги, а самозваните богаташчета като Сорос, спечелили от късмета, ще олекнат. Следователно златото си е балонизирана суровина и колкото по-рано се разбере, толкова по-безболезнен ще е краха за "златните инвеститори""Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеЗлатото е необходимият на света еквивалент за стойността на парите. ........
....
Но да се върнем на това, което казваш - било необходимо златото - Не аз мисля обратното - не само че не е необходимо, но ако хипотетично си представим, че всичкото злато на света в един момент се изпари... то на света нищо няма да се случи, нищо особено. Железницата на Бъфет ще продължи да генерира профита, работни места и услуги, а самозваните богаташчета като Сорос, спечелили от късмета, ще олекнат. Следователно златото си е балонизирана суровина и колкото по-рано се разбере, толкова по-безболезнен ще е краха за "златните инвеститори"Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнениеСмешно е когато обосновавате твърдения, че златото е балон със производствената му цена. Била 3 пъти по-ниска от пазарната. А производствената цена на една 100 доларова банкнота каква е, ако мога да попитам?Пък камо ли да ти бъде обяснена
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнениеСмешно е когато обосновавате твърдения, че златото е балон със производствената му цена. Била 3 пъти по-ниска от пазарната. А производствената цена на една 100 доларова банкнота каква е, ако мога да попитам?
Коментар
Коментар