IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Злато 2000 до коледа 2300 следващата година

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
      .. но златото винаги ще бъде пари.
      Да, точно както и медта и медът, просто няма да е еквивалент на пари!

Коментар

• Вижте на какво се натъкнах днес - http://tinyurl.com/bulgaria-today-new

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Този свят се върти по точно около бартера в услугите. Ти на мене, аз на тебе.

" Аз ще ти я направя сега тази услуга, и може никога да не ти се наложи да ми се отплащаш. Но ако се наложи да поискам нещо в замяна, си длъжен да направиш каквото ти казвам"
          Дон Корлеоне
          Дон Корлеоне никога нямаше да съществува ако имаше златен стандарт.
          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Ей, и аз веднъж да съм максимално съгласен с прецаканка.

А освен това управляващата клика/и по света само да им им кефне и ще го забранят и поставят извън закона притежанието му. Всички знаят историята.
            И какво ще правят тогава голдънманяците, за къв ... ще им е ?

Ей сега всички ще отговорят че ще го продадат преди забраната.
            Ще им повярвате ли ?

Тъй че - умната. В умерени дози е добро нещо. Но за отровените вече мозъци - няма спасение..
            Хората които правят продукция - хляб, мляко, месо - злато няма да откажат. Нито преди забраната нито след нея - ако въобще се случи. Вярно пропорцията колко нещо може да размениж грам злато за стока ще е различна, но златото винаги ще бъде пари.
            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Вижте на какво се натъкнах днес - http://tinyurl.com/bulgaria-today-new

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Напротив, Гетоф, Според мен, разбира се, златото изобщо не е необходимо. За еквивалент пък да не говорим. Златото няма никаква причина да поскъпва, освен заради психопатите като Сорос, които се чудят в коя дупка да си заврат парите и понеже нищо не могат да измислят, купуват злато.
                Все пак Сорос не е Бъфет, никога не е бил и никога няма да бъде.
                В разгара на кризата Бъфет купи железница която свързва западния бряг с източния на щатите, защото прозря че при размирни години може да има проблеми с петрола, а в същото време Сорос си издуха златото. Сега пак тръгнал да го купува но вече по набалончени цени, no comment, както се казва
                Но да се върнем на това, което казваш - било необходимо златото - Не аз мисля обратното - не само че не е необходимо, но ако хипотетично си представим, че всичкото злато на света в един момент се изпари... то на света нищо няма да се случи, нищо особено. Железницата на Бъфет ще продължи да генерира профита, работни места и услуги, а самозваните богаташчета като Сорос, спечелили от късмета, ще олекнат. Следователно златото си е балонизирана суровина и колкото по-рано се разбере, толкова по-безболезнен ще е краха за "златните инвеститори"
                Ей, и аз веднъж да съм максимално съгласен с прецаканка.

А освен това управляващата клика/и по света само да им им кефне и ще го забранят и поставят извън закона притежанието му. Всички знаят историята.
                И какво ще правят тогава голдънманяците, за къв ... ще им е ?

Ей сега всички ще отговорят че ще го продадат преди забраната.
                Ще им повярвате ли ?

Тъй че - умната. В умерени дози е добро нещо. Но за отровените вече мозъци - няма спасение..

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                  Да, и според мен, Гетов няма никакви разумни аргументи да твърди че златото е „необходимият на света еквивалент за стойността на парите”, освен че собствениците на такова имат сметка от това.

Ако говорим за еквиваленти, искаме или не, далеч по резонно е да говорим за цяла кошница от суровини, земя, имоти.

Това е което е на върха на айсберга, а всичко в този свят се върти около технологии и услуги!
                  Този свят се върти по точно около бартера в услугите. Ти на мене, аз на тебе.

" Аз ще ти я направя сега тази услуга, и може никога да не ти се наложи да ми се отплащаш. Но ако се наложи да поискам нещо в замяна, си длъжен да направиш каквото ти казвам"
                  Дон Корлеоне
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

Напротив, Гетоф, Според мен, разбира се, златото изобщо не е необходимо. За еквивалент пък да не говорим. Златото няма никаква причина да поскъпва, освен заради психопатите като Сорос, които се чудят в коя дупка да си заврат парите и понеже нищо не могат да измислят, купуват злато.
                    В разгара на кризата Бъфет купи железница която свързва западния бряг с източния на щатите, защото прозря че при размирни години може да има проблеми с петрола, а в същото време Сорос си издуха златото. Сега пак тръгнал да го купува но вече по набалончени цени, no comment, както се казва
                    Но да се върнем на това, което казваш - било необходимо златото - Не аз мисля обратното - не само че не е необходимо, но ако хипотетично си представим, че всичкото злато на света в един момент се изпари... то на света нищо няма да се случи, нищо особено. Железницата на Бъфет ще продължи да генерира профита, работни места и услуги, а самозваните богаташчета като Сорос, спечелили от късмета, ще олекнат. Следователно златото си е балонизирана суровина и колкото по-рано се разбере, толкова по-безболезнен ще е краха за "златните инвеститори"
                    Да, и според мен, Гетов няма никакви разумни аргументи да твърди че златото е „необходимият на света еквивалент за стойността на парите”, освен че собствениците на такова имат сметка от това.

Ако говорим за еквиваленти, искаме или не, далеч по резонно е да говорим за цяла кошница от суровини, земя, имоти.

Това е което е на върха на айсберга, а всичко в този свят се върти около технологии и услуги!
                    Last edited by prodigal; 29.09.2012, 18:58.

Коментар

Ще поскъпне среброто
                      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Хората подлежат на възпитание (дресиране, промиване на мозъци).Златото се възпитава като ценен актив вече няколко хиляди години. Балон, небалон хората му имат доверие и си мисля, че още дълго време ще е така.

Поздрави и успех в търговията!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                          Златото е необходимият на света еквивалент за стойността на парите. ........
                          ....
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнение
                            Смешно е когато обосновавате твърдения, че златото е балон със производствената му цена. Била 3 пъти по-ниска от пазарната. А производствената цена на една 100 доларова банкнота каква е, ако мога да попитам?
                            Дори не можеш да си я представиш Пък камо ли да ти бъде обяснена
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнение
                              Смешно е когато обосновавате твърдения, че златото е балон със производствената му цена. Била 3 пъти по-ниска от пазарната. А производствената цена на една 100 доларова банкнота каква е, ако мога да попитам?
                              По-интересна е цената на 100 долара електронен кредит и на 100 хил. долара електронен кредит. Странното е, че е еднаква - 100 = 100 000. Еди колко си миливата електричество на година.

Коментар

• Смешно е когато обосновавате твърдения, че златото е балон със производствената му цена. Била 3 пъти по-ниска от пазарната. А производствената цена на една 100 доларова банкнота каква е, ако мога да попитам?

Коментар

Working...
                                X