IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пичове Днес гледах Looper.
    Гледайте го и ще видите какви са парите през 2044 г.
    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
      Приятелю
      Ако го забранят ще има "черна борса" - тогава за Златните Маняци - ще е още по-сладко
      както сам си писал - всички знаем историята............
      има ли черна борса - печалбите скачат
      Това добре. За който го може.
      Ама и с единия крак си в панделката...

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
        Цената на златото е такава, защото едни иначе добри банки трябваше да ползват всичко възможно за покажат стабилност и да отговорят на изисквания!

Земята, в България е без пари, а в Ирландия е супер надценена, дори и сега!

Ако говорим за връзка: земя / злато у нас, че е по-лесно за дискусия, дай дългосрочна корелация, щом знаеш нещо по въпроса ?
        Аз също смятам, че в момента земята е силно подценена. За съжаление и тя си има недостатъци - могат да ти я обложат с данъци, ниско ликвидна е, не можеш да си я сложиш в джоба и да заминеш в чужбина ...

Та за това, малко земя, малко други работи

Колкото до Бъфет - да купил си е железница, добър ход без съмнение за мен. Това не значи обаче, че твърденията му за златото са верни
        Всъшност при него даже ми изглежда малко съмнително да се обажда. Сорос купува и си трае. Бъфет, нито купува, нито скъсява, ама се обажда тук и там (едни заучени фрази, едни хитроумни подигравки, доста репетирано). Звучи ми до голяма степен като простотиите му с данъците - пропаганда за масите. Та не го гледайте какви ги приказва, а какви ги върши - като му е толкова смешно златото да го скъсява.
        Last edited by simo.smo; 30.09.2012, 00:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
          Не облъчвам никой. За протокола - не притежавам физическо злато, но земя не бих си купил дори и на тези цени. Не мисля, че частната собственост е достатъчно защитена. А това колко е по-евтина може да кажеш след като теглиш чертата и изчислиш каква доходност ти донесе. Щот знаеш има си и рискове не малко..
          Цената на златото е такава, защото едни иначе добри банки трябваше да ползват всичко възможно за покажат стабилност и да отговорят на изисквания!

Земята, в България е без пари, а в Ирландия е супер надценена, дори и сега!

Ако говорим за връзка: земя / злато у нас, че е по-лесно за дискусия, дай дългосрочна корелация, щом знаеш нещо по въпроса ?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            ................
            А освен това управляващата клика/и по света само да им им кефне и ще го забранят и поставят извън закона притежанието му. Всички знаят историята.
            И какво ще правят тогава голдънманяците, за къв ... ще им е ?

Ей сега всички ще отговорят че ще го продадат преди забраната.
            Ще им повярвате ли ?
            ............
            Приятелю
            Ако го забранят ще има "черна борса" - тогава за Златните Маняци - ще е още по-сладко
            както сам си писал - всички знаем историята............
            има ли черна борса - печалбите скачат
            remember remember the fifth of november

Коментар

На 200$ ли , е там може

Човек, взел си решение и не ни облъчвай в негова подкрепа, без доводи, щото нищо не зависи от нас!

Примерно, земята е в пъти по-евтина от този измислен, лесно регулиран и неизчерпаем ресурс, със звезни кораби ако трябва се намира, нале
              Не облъчвам никой. За протокола - не притежавам физическо злато, но земя не бих си купил дори и на тези цени. Не мисля, че частната собственост е достатъчно защитена. А това колко е по-евтина може да кажеш след като теглиш чертата и изчислиш каква доходност ти донесе. Щот знаеш има си и рискове не малко..
              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Ще участваш - точно накрая ;-)
                На 200$ ли , е там може

Човек, взел си решение и не ни облъчвай в негова подкрепа, без доводи, щото нищо не зависи от нас!

Примерно, земята е в пъти по-евтина от този измислен, лесно регулиран и неизчерпаем ресурс, със звезни кораби ако трябва се намира, нале

Коментар

Ако ти трябват извънземни, че да обясниш нуждата от нещо, няма лошо... , но не е сериозно!

В този балон няма да участвам, че съакцонерите не ме кефят
                  Ще участваш - точно накрая ;-)

Коментар

Пълни глупости мен ако питаш ама щом си вярва..Златото не само не се изпарява ами подготвят космически кораби да го търсят на места извън нашата планета. Сигурно тези от Гугъл им е доста скучно, щом са решили така да си пръскат парите..Бъфет изпусна голямите печалби последните 15 години - нито в Апъл влезе нито злато купи. Сега само дрънка колко пари е дарил на този и онзи.
                    Ако ти трябват извънземни, че да обясниш нуждата от нещо, няма лошо... , но не е сериозно!

В този балон няма да участвам, че съакцонерите не ме кефят

Апропо, напоследък почти всичко в сектор суровини е скочило повече от него!
                    Last edited by prodigal; 29.09.2012, 21:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                      Впечатляващо добре казано!
                      Пълни глупости мен ако питаш ама щом си вярва..Златото не само не се изпарява ами подготвят космически кораби да го търсят на места извън нашата планета. Сигурно тези от Гугъл им е доста скучно, щом са решили така да си пръскат парите..Бъфет изпусна голямите печалби последните 15 години - нито в Апъл влезе нито злато купи. Сега само дрънка колко пари е дарил на този и онзи.
                      Last edited by IvanG; 29.09.2012, 21:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        Напротив, Гетоф, Според мен, разбира се, златото изобщо не е необходимо. За еквивалент пък да не говорим. Златото няма никаква причина да поскъпва, освен заради психопатите като Сорос, които се чудят в коя дупка да си заврат парите и понеже нищо не могат да измислят, купуват злато.
                        Все пак Сорос не е Бъфет, никога не е бил и никога няма да бъде.
                        В разгара на кризата Бъфет купи железница която свързва западния бряг с източния на щатите, защото прозря че при размирни години може да има проблеми с петрола, а в същото време Сорос си издуха златото. Сега пак тръгнал да го купува но вече по набалончени цени, no comment, както се казва
                        Но да се върнем на това, което казваш - било необходимо златото - Не аз мисля обратното - не само че не е необходимо, но ако хипотетично си представим, че всичкото злато на света в един момент се изпари... то на света нищо няма да се случи, нищо особено. Железницата на Бъфет ще продължи да генерира профита, работни места и услуги, а самозваните богаташчета като Сорос, спечелили от късмета, ще олекнат. Следователно златото си е балонизирана суровина и колкото по-рано се разбере, толкова по-безболезнен ще е краха за "златните инвеститори"
                        Впечатляващо добре казано!
                        Custodite sortem vestram

Коментар

Само дето не каза той от кои е
                          Няма наши ваши, ако си индиец си прецакан!

Коментар

Прецаканато хубаво го рече, ако иде яка инфлация големите купуват активи, които произвеждат стоки услуги, без които не можем, а дребните злато, ама след ръст от 500% на последното

Като цяло златото на дребно е 50% в индийци, а на едро в Щатите (или поне така твърдят) и най-вече в Европа.

Ми късмет на дребните
                            Само дето не каза той от кои е

Коментар

Ами ако се огледаш около тебе всичко е пари т.е. всяко нещо има цена. Златото е просто най- ликвидно и за разлика от банкнотите ( нали затова им казват така - bank notes) увеличава разменната си стойност срещу всичко останало. И така до едно време когато ще стане абсурдно скъпо и т.н. и т.н.
                              Прецаканато хубаво го рече, ако иде яка инфлация големите купуват активи, които произвеждат стоки услуги, без които не можем, а дребните злато, ама след ръст от 500% на последното

Като цяло златото на дребно е 50% в индийци, а на едро в Щатите (или поне така твърдят) и най-вече в Европа.

Ми късмет на дребните

Коментар

Да, точно както и медта и медът, просто няма да е еквивалент на пари!
                                Ами ако се огледаш около тебе всичко е пари т.е. всяко нещо има цена. Златото е просто най- ликвидно и за разлика от банкнотите ( нали затова им казват така - bank notes) увеличава разменната си стойност срещу всичко останало. И така до едно време когато ще стане абсурдно скъпо и т.н. и т.н.

Коментар

Working...
                                X