IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    И като как ще сложиш земята в куфар и ще отидеш да живееш другаде? Ако имаш земя ти си просто закрепостен. Това е точно обратното на свободен!

А, то щото тебе няма да те спрат на границата заради торбите с кюлчета

ПС Тя рентата нека ми постъпва по сметка, пък ако ще и на другия край на света да съм тогава.
    Last edited by pipbel; 01.10.2012, 21:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Не виждаш очевидното! Златото те прави абсолютно независим. Доларовите банкноти те правят зависим от Фед, каква лихва ще определят и колко трилиона още банкноти като твоите ще напечатат.
      Обратното важи със същата сила.
      Инвестицията ми в златото ме прави също така зависим от ФЕД. Ако кажат, че повече няма да има QE-та - тогава какво ли ще стане със златото?!

Ти излизаш от личното си мнение, че QE ще има до безкрай, но все пак - този безкраен брой също зависи от ФЕД.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Ще си вземе земя с тях
        И като как ще сложиш земята в куфар и ще отидеш да живееш другаде? Ако имаш земя ти си просто закрепостен. Това е точно обратното на свободен!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Аз отговарям, че 177 700 долара в брой биха ме направили по-свободен и независим от 10 кюлчета по 10 унции злато.
          Не виждаш очевидното! Златото те прави абсолютно независим. Доларовите банкноти те правят зависим от Фед, каква лихва ще определят и колко трилиона още банкноти като твоите ще напечатат.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Според теб в момента кой е по-свободен и независим:
            1. Този, който притежава 100 унции инвестиционно злато на кюлчета от по 10 унции

или

2. Този, който притежава в брой 177 700 долара.

?

П.П. Естествено - най-независим е този който притежава и двете, но все пак.....
            Естествено че пича с $.
            Ще си вземе земя с тях (че нефт не може да складирва дългосрочно) и след 10 години ще е двойно по-богат от другия с унциите.

Коментар

1. Този, който притежава 100 унции инвестиционно злато на кюлчета от по 10 унции

или

?
              Печелившия модел на Тавекс ще бъде откопиран и от други, така че някои неудобства за обикновения човек, притежаващ злато ще бъдат решени...

Коментар

Не ми разбираш въпроса. Не питам дали някой е по-богат или беден спрямо някакъв период в миналото..

Въпросът ми е дали 10 кюлчета от по 10 унции в момента дават по-голяма свобода и независимост от 177 700 долара в брой (в сейф, в буркани и т.н.).
                Аз предпочитам Златото!!!
                Долари държа - само за цвят
                Имам унции купувани на 600 Евро ..............
                ако си ги държах в долари - щяха да са ОБЕЗЦЕНЕНИ на 50% - и то само за има няма 5 години ....................
                remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                  Ако унциите са купувани 2007 г. или преди това
                  Отговора е ЯСЕН
                  Не ми разбираш въпроса. Не питам дали някой е по-богат или беден спрямо някакъв период в миналото..

Въпросът ми е дали 10 кюлчета от по 10 унции в момента дават по-голяма свобода и независимост от 177 700 долара в брой (в сейф, в буркани и т.н.).

П.П. Не се заяждам. Въпросът ми е относно психологията на инвеститорите.

Аз отговарям, че 177 700 долара в брой биха ме направили по-свободен и независим от 10 кюлчета по 10 унции злато.
                  Last edited by anon6706; 01.10.2012, 21:12.

Коментар

или
                    ?
                    Ако унциите са купувани 2007 г. или преди това
                    Отговора е ЯСЕН
                    remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                      Дава повече - свобода .. което е на прав път де..

или

?

Last edited by anon6706; 01.10.2012, 21:05.

Коментар

Аз от доста време спрях да слушам "собствените си мисли" за бъдещето, а най-вече мисля върху това, което ми се оповестява като официална информация. В рамките на 3-4 дни е много печеливша стратегия на пазарите.

Почти съм сигурен, че в петък ще обявят по-добри данни за безработицата и златото ще падне.

П.П. Друг е въпросът дали данните ще са верни.
                        Ама веднага да си върнеш обратно стратегията..намерил над какво да мисли
                        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                          Златото дава независимост
                          Дава повече - свобода .. което е на прав път де..
                          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                            Прав си няма смисъл да се плюнчим тука, хората вече са го изследвали:

BUT GAINS VALUE DURING DEFLATION

In each of the four deflationary periods since the 17th century in England, gold has increased its purchasing power, by between 42 percent (1658-1669) and 251 percent (1920-1933).

In the U.S. there have been three recorded deflationary periods - and gold increased its purchasing power in each of them - by between 44 percent (1929-1933) and 100 percent (1814-1830).

It could understandably be argued that these results stem from periods when the gold price was fixed, but Leyland notes that while a fixed price could help in the short term, there is a mass of economic experience showing that a price cannot remain fixed in the face of overwhelming fundamental forces.

Целият текст можеш да си го прочетеш тук : http://www.reuters.com/article/2012/...8ID53N20120713
                            По-добре адресирай статията до GunMan.
                            Той твърди за някакви дефлации през 70-те и 2008-ма.

Аз от известно време спрях да чета за неща отпреди 100-на и повече години.
                            Вие сте млади и имате време да се обогатявате със знания.

Пак - Успех и умната!

Коментар

Ама ти ме питаш в поста си за QE-то през 2008/09 (прочети си го). Аз ти отговарям за него, а ти ме препращаш 2010-та и QE2. Май си губя времето с вас.

Успех и умната!
                              Прав си няма смисъл да се плюнчим тука, хората вече са го изследвали:

BUT GAINS VALUE DURING DEFLATION

In each of the four deflationary periods since the 17th century in England, gold has increased its purchasing power, by between 42 percent (1658-1669) and 251 percent (1920-1933).

In the U.S. there have been three recorded deflationary periods - and gold increased its purchasing power in each of them - by between 44 percent (1929-1933) and 100 percent (1814-1830).

It could understandably be argued that these results stem from periods when the gold price was fixed, but Leyland notes that while a fixed price could help in the short term, there is a mass of economic experience showing that a price cannot remain fixed in the face of overwhelming fundamental forces.

Целият текст можеш да си го прочетеш тук : http://www.reuters.com/article/2012/...8ID53N20120713

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                                Ще ме извиняваш, ама се заблуждаваш. Вярно, че при QE1 главното беше да се достави някаква ликвидност, ама дефлацията с е в пряка връзка. Не си спомням точните им думи тогава, но при QE2 (2010) маските напълно паднаха и Бен си каза в прав текст, че основния им мотив е да се излезе от дефлационната спирала. За това съм сигурен на 1000%, не ми се рови сега да търся.
                                Това за дефлацията не си го е измислил Gunman-а току що, прието е, че златото защитава от дефлация. В каква степен е трудно да се каже. Ама е факт.
                                Ама ти ме питаш в поста си за QE-то през 2008/09 (прочети си го). Аз ти отговарям за него, а ти ме препращаш 2010-та и QE2. Май си губя времето с вас.

Успех и умната!

Коментар

Working...
                                X