Първоначално изпратено от Optic
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko Разгледай мнениедемек трейдър да станеш ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнениеВ тази криза за по-малко ще ти кажа. Трябва да се адаптираме към пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko Разгледай мнениеТова е въпрос за един милион $ !!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеМежду другото догодина поне в първите месеци не очакваме ли голям sell, благодарение на така наречения fiscal cliff.
Аз съм от така наречените дългосрочни бикове, но последния месец ми се създава впечатлението, че по-скоро това, което очакваме като печатане вече дойде и не повиши цената кой знае колко, а спадовете ги виждаме вече - влошаване в Испания, Влошаване в Италия, Fiscal cliff, в Япония също не са добре нещатата...
Евентуална подкрепа на ръста може да има при изненадващо ново увеличение на печатането (което аз лично не го очаквам следващите 3-4 месеца), война в Сирия и Иран.
Та какви са ви предположенията? До изборите - надолу, след това до нова година - леко нагоре, след това в началото на 2013 - надолу и чак след това, някакъв по-сериозен ръст?
Тия журналистически понятия дето си изредил нямат място в търговията и не определят цената. По-добре ги забрави."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Между другото догодина поне в първите месеци не очакваме ли голям sell, благодарение на така наречения fiscal cliff.
Аз съм от така наречените дългосрочни бикове, но последния месец ми се създава впечатлението, че по-скоро това, което очакваме като печатане вече дойде и не повиши цената кой знае колко, а спадовете ги виждаме вече - влошаване в Испания, Влошаване в Италия, Fiscal cliff, в Япония също не са добре нещатата...
Евентуална подкрепа на ръста може да има при изненадващо ново увеличение на печатането (което аз лично не го очаквам следващите 3-4 месеца), война в Сирия и Иран.
Та какви са ви предположенията? До изборите - надолу, след това до нова година - леко нагоре, след това в началото на 2013 - надолу и чак след това, някакъв по-сериозен ръст?
Коментар
-
Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнениеТака е, Но кога?
Нарича се кръговрат. Водата се изпарява, после кондензира, излива се в планината и пълни бързеите, после водопад след водопад и така пак в
начално положение.
п.п. аз имам свое скромно мнение и ще го оповестя ,когато дойде денят Х !!
п.п. и понеже в този форум има много ,които се хвалят със задна дата , аз се погрижих да уведомя 2 -ма от най уважаваните никове предварително / на лични / !
когато дойде времето ,просто ще ги призова да кажат истината !
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko Разгледай мнениев живота всичко се повтаря !Дори и модните дрешки !
Нарича се кръговрат. Водата се изпарява, после кондензира, излива се в планината и пълни бързеите, после водопад след водопад и така пак в начално положение.Last edited by valio1900; 02.11.2012, 21:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТова са движения в историята. Който е купил тогава - халал да му е. Аз не съм от тях.
Гледаме напред.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko Разгледай мнениедесет ,годишно рали
Гледаме напред.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеКупувайки дори една златна или сребърна монета, ти вече имаш "предизвестено" мнение за движенията при златото и среброто, т.е ставаш дългосрочен бик. А така се изпускат невероятни движения.
Най-вредното нещо на тези пазари е да си "инвеститор". В твоя случай - дългосрочен.
П.П. На този етап трябва да се продават ралитата при златото, не да се купуват спадовете.
десет ,годишно рали :http://www.kitco.com/charts/popup/au3650nyb.html
сещаш ли се ,драги ,че за този ,който не е трейдър въпросното двихение го устроива напълно ,стига да си има стабилен бизнес !
п.п. разбира се ако изцепи нагоре с 300 пункта ,требва да си луд да не продадеш !
Коментар
-
Мисля, че ще пада до срещата на ФЕД през Декември и ще стигне до 1550 $ (+-15-20 $). Т.к. това е доста силно ниво на съпротива. аз лично бях доста повече оптимист преди и мислех, че лятото ще го пробие трайно и ще продължи надолу. Но се оказа, че малко избързах. Затова мисля, че сега му идва времето и ще стигне отново до 1550 $...като този път след Декември или през Януари Златото ще пробие трайно 1550 $ и ще се запъти надолу към 1400 $ (т.к. добрите макро-данни от САЩ ще накарат ФЕД да почнат да изтеглят ликвидност след Декември).
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеАйде твой ред е. Надолу ти си експерта
Кажи докъде смяташ ще падне ?
Ще ми се да взема някой друг гулден между 1600-1650, ма дали ще иде до там ?Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ChromaX Разгледай мнениеДаз си купувам от време на време златни и сребърни монетки. Но това не е спекула а инвестиция, за по нетърпеливите и склонни към хазарта има борсов пазар със 100х левъридж.
Най-вредното нещо на тези пазари е да си "инвеститор". В твоя случай - дългосрочен.
П.П. На този етап трябва да се продават ралитата при златото, не да се купуват спадовете.
Коментар
-
Да ясен тренд няма, но пък тази година има няколко порива надолу и нагоре. Тези които отиграха добре напълниха гушата. От началото на януари до март тренда беше нагоре, от март до август надолу и после пак нагоре. Сега преди изборите отново има натиск към по ниски нива нека видим какво ще стане.
А кой как отиграва тези движения вече си е негова работа не виждам нищо лошо в начина по-който ти играаеш или в дейтрейда.
За правнуците ти не знам какво ще оставяш, аз си купувам от време на време златни и сребърни монетки. Но това не е спекула а инвестиция, за по нетърпеливите и склонни към хазарта има борсов пазар със 100х левъридж.
Коментар
Коментар