IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
    Горното изключение от правилото (че ДДС се начислява само от регистрирани лица) къде е посочено?
    Чл. 2. С данък върху добавената стойност се облагат:
    1. всяка възмездна облагаема доставка на стока или услуга; Справка ЗДДС

Коментар

• Първоначално изпратено от goldrun Разгледай мнение
      Златарите начисляват ДДС върху продажби на бижутерийни и ювелирни изделия дори и да не са регистрирани по ЗДДС. http://www.minfin.bg/bg/page/628
      Горното изключение от правилото (че ДДС се начислява само от регистрирани лица) къде е посочено?

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
        Нямах идея, че златарите продават и монети Не са ли регистрирани по ДДС, което са длъжни да начисляват при всяка продажба, което всъщност би обезмислило продажбите на монети и да продават само обработени изделия?
        Ето и моето компетентно мнение, понеже с това си изкарвам хляба. Инвестиционното злато за разлика от среброто е освободено от ДДС. Златарите начисляват ДДС върху продажби на бижутерийни и ювелирни изделия дори и да не са регистрирани по ЗДДС. За сделки с инвестиционно злато са длъжни да се регистрират по ЗДДС и да поддържат регистри за сключените сделки. Справка - НАРЕДБА за условията и реда за вписване в регистъра и за изискванията към дейността на лицата, които осъществяват дейност по добиване, преработване и сделки с благородни метали и скъпоценни камъни и изделия със и от тях по занятие. http://www.minfin.bg/bg/page/628

Поздрави и успех в търговията!

Коментар

• Колко ли време след като отвори NY златото ще се качва,а после надолууууу:-)))

Коментар

Нямах идея, че златарите продават и монети Не са ли регистрирани по ДДС, което са длъжни да начисляват при всяка продажба, което всъщност би обезмислило продажбите на монети и да продават само обработени изделия?
            Апропо, златото май няма търпение да дочака резултатите и хвана посока 2000+
            Върху златото няма ДДС. Само върху среброто има.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak
              пак липса на въображение: под масата

Nice!

Коментар

• Как виждате цената на златото до края на годината ,моята прогноза е 1780 във зелени хартийки

Коментар

http://www.kitco.com/reports/kitcoNe...s20121106.html
                  Надушват играчите преизбирането на Обама. Но ако не познаят, златото ще се срине доста в следващия месец. Но няма да е за дълго - скоро Ромни би се изправил на ръба на финансовата пропаст, или на война.............или и двете.
                  Мисля, че вече е решено без значение победителя - по Коледа на 1900
                  I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                    Ми не, на какво се дължи, ако все пак е, според теб
                    http://www.kitco.com/reports/kitcoNe...s20121106.html
                    Надушват играчите преизбирането на Обама. Но ако не познаят, златото ще се срине доста в следващия месец. Но няма да е за дълго - скоро Ромни би се изправил на ръба на финансовата пропаст, или на война.............или и двете.
                    Last edited by sel4o; 06.11.2012, 21:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Exodus Разгледай мнение
                      Не знам ,аз съм само наблюдател
                      Лошо няма, когато имаш и мнение ще се се радваме да го споделиш.

Коментар

• Не знам ,аз съм само наблюдател

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak
                          гледате и мислите праволинейно без въображение. Не ми се спори ама доста неверни неща казахте. Само ще спомена, че златарите продават монетите максимум на "фиксинга" така че това за двойното въобще не е вярно. Въобще не става въпрос да купувате бижута....
                          Апропо, златото май няма търпение да дочака резултатите и хвана посока 2000+

Коментар

• Първоначално изпратено от Exodus Разгледай мнение
                            Забелязвате ли как се покачи златото към края на изборния ден
                            Ми не, на какво се дължи, ако все пак е, според теб

Коментар

• Забелязвате ли как се покачи златото към края на изборния ден

Коментар

Дай на човека алтернатива де?
                                Във Варна може да използваш и ФБК Стринг. Имат си интернет страница. На места имат по- добри условия на места са по-лоши. Може да лавираш между двете институции и да измъкнеш оптималните условия. Мисля, че в София може да ползваш Глобал Койнс или Язон. Тавекс са много големи, но не са единствени.

Коментар

Working...
                                X