Забравяме. Поне докато не започнат да фалират държави в ЕЗ и в Германия не започне да се усеща сериозно забавяне. Драги толкова го хапят в момента, че едва ли някой очаква от него по-различна позиция. Това обаче ще се промени.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Най-важното от днешното изказване на Драги:
*Draghi: Our Monetary Policy is Already Very Accommodative
*Draghi: We Stand Ready to Act with Normal Monetary Policy Instruments
*Draghi: Can't Be OMT Without Conditionality
Забравете за QE в Европа.......Last edited by anon6706; 08.11.2012, 17:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от goldrun Разгледай мнениеМдааа след кратък разговор със счетоводното тяло стана ясно, че имам доброволна регистрация по ЗДДС, за да мога да търгувам и с инвестиционно злато. Всичко било описано в глава 19-та в ЗДДС и в директива на ЕС от 2006г. Ако някого съм въвел в заблуда, искрено съжалявам
Nacheff благодаря за отношението! Ако мога да бъда полезен с нещо в бъдеще ще се радвам да помогна.
Винаги петимен за добра приказка и работа свършена с мерак!
Изяснихме нещо и се надявам, че сме били полезни и за други колеги.
Поздрави !
Коментар
-
Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнениеНужно е голямо въображение, за да си представиш как златаря е скътал стотина напольона под тезгяха.................въпросът на човека бе къде да ИНВЕСТИРА в злато, а не да си купи една паричка за 300лв!
Коментар
-
Мдааа след кратък разговор със счетоводното тяло стана ясно, че имам доброволна регистрация по ЗДДС, за да мога да търгувам и с инвестиционно злато. Всичко било описано в глава 19-та в ЗДДС и в директива на ЕС от 2006г. Ако някого съм въвел в заблуда, искрено съжалявам
Nacheff благодаря за отношението! Ако мога да бъда полезен с нещо в бъдеще ще се радвам да помогна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от goldrun Разгледай мнениеНещо май не можем се разбра. Аз съм златар - не счетоводителВнасям всеки месец ДДС това със сигурност. Ако бъркам някъде - нека някой ме поправи. Нося на критика - стига да е градивна. Човек е прост докато се научи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от goldrun Разгледай мнениеНещо май не можем се разбра. Аз съм златар - не счетоводител
Има налични всички необходими условия за възникване на шум по канала
Що се отнася до мен, обаче, няма да го допуснем.
Приятелю, няма да чуеш нито критика, нито заяждане, нито тропане с крак и настояване на моето.
Стана ми интересно да чуя едно мнение от вътрешен човек. Мнение, което влиза в известно противоречие с познанието ми за тази материя. Е, всеки познава някакви части от нея, които директно го засягат.
Вярно, в последните години имаше доста промени, но скелетът не би трябвало да е пипан.
Данъкът се начислява и дължи от регистрирано лице. Доколкото разбирам, ти не си регистриран.
Имаше някакви особености за внасяне на данък и от нерегистрирани лица, покрай вътреобщностните доставки, не помня подробности.
Изначалният ми въпрос беше насочен изцяло към специфичния ти предмет на дейност..
Има в ЗДДС раздели за златото (инвестиционно), ама отдавна не съм ги чел.
Викам си, човекът е вътрешен, става и ляга с тях. Покрай това и за гиздилата знае.
Важни особености са също регистрация при изпълнение на условие, по желание, по задължение.
Има и други особености. По принцип доставчикът начислява и внася, но в определени случай и получателят е задължен от закона.
Не е просто!
Има си някакви тънкости, които обясняват по-дълбоко конкретния случай.
Само дето времето по темата ми свърши.
Коментар
-
Първоначално изпратено от goldrun Разгледай мнениеЧл. 2. С данък върху добавената стойност се облагат:
1. всяка възмездна облагаема доставка на стока или услуга; Справка ЗДДС
Най-малкото заради изкарването на хляба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Neo23 Разгледай мнениеДнеска или утре може пак да върне до 1675.
Първо да видим $1777 после нека да вали
Коментар
-
Първоначално изпратено от goldrun Разгледай мнениеЧл. 2. С данък върху добавената стойност се облагат:
1. всяка възмездна облагаема доставка на стока или услуга; Справка ЗДДС
Коментар
Коментар