IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Забравяме. Поне докато не започнат да фалират държави в ЕЗ и в Германия не започне да се усеща сериозно забавяне. Драги толкова го хапят в момента, че едва ли някой очаква от него по-различна позиция. Това обаче ще се промени.

Коментар

• Най-важното от днешното изказване на Драги:

*Draghi: Our Monetary Policy is Already Very Accommodative
      *Draghi: We Stand Ready to Act with Normal Monetary Policy Instruments
      *Draghi: Can't Be OMT Without Conditionality

Забравете за QE в Европа.......
      Last edited by anon6706; 08.11.2012, 17:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от goldrun Разгледай мнение
        Мдааа след кратък разговор със счетоводното тяло стана ясно, че имам доброволна регистрация по ЗДДС, за да мога да търгувам и с инвестиционно злато. Всичко било описано в глава 19-та в ЗДДС и в директива на ЕС от 2006г. Ако някого съм въвел в заблуда, искрено съжалявам

Nacheff благодаря за отношението! Ако мога да бъда полезен с нещо в бъдеще ще се радвам да помогна.
        Всичко е наред, приятелю!
        Винаги петимен за добра приказка и работа свършена с мерак!
        Изяснихме нещо и се надявам, че сме били полезни и за други колеги.
        Поздрави !

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
          Нужно е голямо въображение, за да си представиш как златаря е скътал стотина напольона под тезгяха.................въпросът на човека бе къде да ИНВЕСТИРА в злато, а не да си купи една паричка за 300лв!
          Човек който има пари да купи сто наполеона не пита във форума. Тук се "ограмотяват" хора които след месец размисъл купуват два наполеона. Така погледнато могат да ги вземат от всяко второ златарско ателие.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak
            Имайте впредвид че златцето доста тежи и съм виждал доста "инвеститори" тръгнали с голямата кошница, как им омекват краката
            Ами с две оки нъгетс правилно разпределени по всички джобове правя 100м под 12 сек., а ако ме гони Дянков ще слезна и под 11

Коментар

• Мдааа след кратък разговор със счетоводното тяло стана ясно, че имам доброволна регистрация по ЗДДС, за да мога да търгувам и с инвестиционно злато. Всичко било описано в глава 19-та в ЗДДС и в директива на ЕС от 2006г. Ако някого съм въвел в заблуда, искрено съжалявам

Nacheff благодаря за отношението! Ако мога да бъда полезен с нещо в бъдеще ще се радвам да помогна.

Коментар

Нещо май не можем се разбра. Аз съм златар - не счетоводител Внасям всеки месец ДДС това със сигурност. Ако бъркам някъде - нека някой ме поправи. Нося на критика - стига да е градивна. Човек е прост докато се научи!
                А ти сигурен ли си, че не си регистриран по ДДС? Ако ти произвеждаш бижутата е нормално при теб да възниква ДДС и ти да си първият, който го събира и внася в хазната. Обаче си мисля, че за целта трябва да имаш ДДС регистрация...

Коментар

Нещо май не можем се разбра. Аз съм златар - не счетоводител
                  Аз пък не съм ни златар, ни счетоводител.
                  Има налични всички необходими условия за възникване на шум по канала
                  Що се отнася до мен, обаче, няма да го допуснем.
                  Приятелю, няма да чуеш нито критика, нито заяждане, нито тропане с крак и настояване на моето.
                  Стана ми интересно да чуя едно мнение от вътрешен човек. Мнение, което влиза в известно противоречие с познанието ми за тази материя. Е, всеки познава някакви части от нея, които директно го засягат.
                  Вярно, в последните години имаше доста промени, но скелетът не би трябвало да е пипан.

Данъкът се начислява и дължи от регистрирано лице. Доколкото разбирам, ти не си регистриран.
                  Имаше някакви особености за внасяне на данък и от нерегистрирани лица, покрай вътреобщностните доставки, не помня подробности.
                  Изначалният ми въпрос беше насочен изцяло към специфичния ти предмет на дейност..
                  Има в ЗДДС раздели за златото (инвестиционно), ама отдавна не съм ги чел.
                  Викам си, човекът е вътрешен, става и ляга с тях. Покрай това и за гиздилата знае.
                  Важни особености са също регистрация при изпълнение на условие, по желание, по задължение.
                  Има и други особености. По принцип доставчикът начислява и внася, но в определени случай и получателят е задължен от закона.
                  Не е просто!
                  Има си някакви тънкости, които обясняват по-дълбоко конкретния случай.
                  Само дето времето по темата ми свърши.

Коментар

• Инвестиционното злато (необработено) и определени монети са без ДДС. Ювелирните изделия (бижута) се облагат с ДДС.

Коментар

• Нещо май не можем се разбра. Аз съм златар - не счетоводител Внасям всеки месец ДДС това със сигурност. Ако бъркам някъде - нека някой ме поправи. Нося на критика - стига да е градивна. Човек е прост докато се научи!

Коментар

Чл. 2. С данък върху добавената стойност се облагат:
                        1. всяка възмездна облагаема доставка на стока или услуга; Справка ЗДДС
                        Трябва да има по-добро обяснение!
                        Най-малкото заради изкарването на хляба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Neo23 Разгледай мнение
                          Днеска или утре може пак да върне до 1675.
                          Днеска или утре може да вали, но може и да не вали!

Първо да видим $1777 после нека да вали

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak
                            пак липса на въображение: под масата
                            Нужно е голямо въображение, за да си представиш как златаря е скътал стотина напольона под тезгяха.................въпросът на човека бе къде да ИНВЕСТИРА в злато, а не да си купи една паричка за 300лв!

Коментар

Чл. 2. С данък върху добавената стойност се облагат:
                              1. всяка възмездна облагаема доставка на стока или услуга; Справка ЗДДС
                              Добър прочит

Коментар

• Днеска или утре може пак да върне до 1675.

Коментар

Working...
                                X