IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Благодаря, nide. Статията е пълна с несъответствия и нелогични твърдения. Може би самият автор не е бил на ясно?!

Какво означава последното изречение, че в случай на валутна криза, срещу златото което Бундесбанката има в Лондон и Париж ще получи девизи, докато от Париж не би получила нищо? Това са странни неща за мен! Кой знае какви задкулисни договорки и операции свързано със златото е имало между различните държави от 1971 г. насам, за които изобщо и не подозираме?
    По-скоро защо въобще се говори за валутна криза и дали тази акция има нещо общо именно с това...

Коментар

• Мда. Съобщението на Deutsche Bundesbank от тази сутрин относно репатрирането е много по-меко от това във вестниците от вчера.

Линк към съобщението:
      http://www.bundesbank.de/Redaktion/E...d_reserve.html

Коментар

• Истината е, че бавно, но сигурно златото си връща статута на пари във финансовата система. Базел 3, който така усърдно европейските и щатски банки отлагат, прави точно това - мести златото в базовия (първичен) капитал от първи ред, като оставя гъвкавост за централните банки да решават с какъв рисков коефициент да го подстрижат, но си остава опцията да се приеме с 0%. Отсъства кредит риск.
        За сравнение - книжата на Италия ще са с 50% подстрижка, а тези на Испания, ако мръдне само с още една позиция рейтинга им, ще са с 100% редукция, т.е. нулева стойност.
        Дериватите са другото голямо празно място след държавния дълг (http://demonocracy.info/infographics..._exposure.html).

Страните, които са готови с регулациите си по Б3 са Китай, Хонг Конг, Австралия, Канада, Индия, Мексико, Саудитска Арабия, Сингапур, ЮАР и Швейцария. Случайно или не, ЕС и САЩ не са сред първенците... Американските банки, на практика, не държат почти никакво физическо злато като актив. За Европа нямам инфо, но вероятно и тук е така.

Само по себе си, въвеждането на Б3 не би следвало да предизвика сериозен импулс в цената на метала (поне според мен), но е факт, че дълго налаганата заблуда, че златото няма бъдеще като пари, от гледна точка на новите регулации, звучи твърде несериозно.

В този ред на мисли ми се струва повече от логично централните банки (и не само) да си прибират златото за физическо съхранение в собствени трезори. Златните сертификати, все пак, не са злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от nide Разгледай мнение
          Forex Master, това е линк към оригиналът!

http://www.handelsblatt.com/politik/...t/7629600.html
          Благодаря, nide. Статията е пълна с несъответствия и нелогични твърдения. Може би самият автор не е бил на ясно?!

Какво означава последното изречение, че в случай на валутна криза, срещу златото което Бундесбанката има в Лондон и Париж ще получи девизи, докато от Париж не би получила нищо? Това са странни неща за мен! Кой знае какви задкулисни договорки и операции свързано със златото е имало между различните държави от 1971 г. насам, за които изобщо и не подозираме?
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Далеч съм от мисълта, че ти си я писал. Питах дали правилно си я превел?

Иначе си прав че отдавна България трябваше да си изтегли 35-те тона злато от Лондон изнесени по времето на Милен Велчев и по настояване на неговия наставник Кирчо Сакскобурготски!
            Не знам дали не може да се инициира една подписка по този въпрос. Не виждам никакви разумни аргументи да си държим златото там. Предния път като сме го давали за съхранение така и не сме си го получили обратно...

Коментар

• Дааа...Интересно е и последното изречение от статията на Ханделсблат.

Коментар

• Forex Master, това е линк към оригиналът!

http://www.handelsblatt.com/politik/...t/7629600.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
                  Няма нужда да съм сигурен за каквото и да било, не аз съм писал статията.
                  Далеч съм от мисълта, че ти си я писал. Питах дали правилно си я превел?

Иначе си прав че отдавна България трябваше да си изтегли 35-те тона злато от Лондон изнесени по времето на Милен Велчев и по настояване на неговия наставник Кирчо Сакскобурготски!
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Умните въобще не спят. Моите златни резерви са си в един сейф и са налични до последната унция. Само чакам да дойде момента на истината.

Коментар

• Няма нужда да съм сигурен за каквото и да било, не аз съм писал статията. Пуснах линка точно във връзка със златото което си изтегли Венецуела и т.н. След това и в Германия се раздвижиха. Тук още спим и както винаги ще останем последни на опашката, т.е. ще го ядем големия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
                        Бундесбанк изтегля златните си резерви от Ню Йорк, Лондон и Париж
                        Бундесбанк иска да върне в Германия всичките си резерви във Франция, с която споделя една и съща валута, но смята да запази известна част в САЩ и Великобритания по съображения, свързани с валутния курс.
                        Ха... Сигурен ли си че са го казали това? Какво общо има една транспортна операция за няколко хиляди тона метал с валутния курс?... Може да има общо само в един единствен случай, ако това злато липсва и трябва да се купи преди да се натовари на кораба или на самолета!!!

Наближаваме момента на истината с всеки изминал ден!

Коментар

• Бундесбанк изтегля златните си резерви от Ню Йорк, Лондон и Париж

http://www.novini.bg/news/112361-бун...ариж.html

Коментар

• Първоначално изпратено от studio9 Разгледай мнение
                            Бива ли така, 4 дни никой да не казва златото балон ли е или не?
                            Няма ги пукачите и това внася известно затишие и спокойствие в останалите, че най-накрая здравият разум е надделял

Иначе според данните на някои анализатори, Китай вече има резерв към 5к тона и отгоре, като голяма част от метала е натрупана през последните 2 години. Те напрактика са спрели всякакъв износ на добито в Китай злато и в момента купуват свирепо на едни нелоши цени. Според тези анализатори остава много малко до момента, в който китайците ще кажат Game Over. Пък тогава, нека някои се чудят още "Златото - балон или не?"
                            До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от studio9 Разгледай мнение
                              Бива ли така, 4 дни никой да не казва златото балон ли е или не?
                              Трудно е да се каже, защото е трудно да се изчисли справедливата стойност на златото. Погледнете исторически данни затова какво е можело да си купиш с унция злато през годините и какво може да си купиш сега. Претеглете инфлацията и количеството пари в обръщение. Добавете психологическия момент, че човек е роден с любов към жълтиците. Там горе долу е цената.

Коментар

• Бива ли така, 4 дни никой да не казва златото балон ли е или не?

Коментар

Working...
                                X