Първоначално изпратено от Forex Master
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Мда. Съобщението на Deutsche Bundesbank от тази сутрин относно репатрирането е много по-меко от това във вестниците от вчера.
Линк към съобщението:
http://www.bundesbank.de/Redaktion/E...d_reserve.html
Коментар
-
Истината е, че бавно, но сигурно златото си връща статута на пари във финансовата система. Базел 3, който така усърдно европейските и щатски банки отлагат, прави точно това - мести златото в базовия (първичен) капитал от първи ред, като оставя гъвкавост за централните банки да решават с какъв рисков коефициент да го подстрижат, но си остава опцията да се приеме с 0%. Отсъства кредит риск.
За сравнение - книжата на Италия ще са с 50% подстрижка, а тези на Испания, ако мръдне само с още една позиция рейтинга им, ще са с 100% редукция, т.е. нулева стойност.
Дериватите са другото голямо празно място след държавния дълг (http://demonocracy.info/infographics..._exposure.html).
Страните, които са готови с регулациите си по Б3 са Китай, Хонг Конг, Австралия, Канада, Индия, Мексико, Саудитска Арабия, Сингапур, ЮАР и Швейцария. Случайно или не, ЕС и САЩ не са сред първенците... Американските банки, на практика, не държат почти никакво физическо злато като актив. За Европа нямам инфо, но вероятно и тук е така.
Само по себе си, въвеждането на Б3 не би следвало да предизвика сериозен импулс в цената на метала (поне според мен), но е факт, че дълго налаганата заблуда, че златото няма бъдеще като пари, от гледна точка на новите регулации, звучи твърде несериозно.
В този ред на мисли ми се струва повече от логично централните банки (и не само) да си прибират златото за физическо съхранение в собствени трезори. Златните сертификати, все пак, не са злато.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nide Разгледай мнение
Какво означава последното изречение, че в случай на валутна криза, срещу златото което Бундесбанката има в Лондон и Париж ще получи девизи, докато от Париж не би получила нищо? Това са странни неща за мен! Кой знае какви задкулисни договорки и операции свързано със златото е имало между различните държави от 1971 г. насам, за които изобщо и не подозираме?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеДалеч съм от мисълта, че ти си я писал. Питах дали правилно си я превел?
Иначе си прав че отдавна България трябваше да си изтегли 35-те тона злато от Лондон изнесени по времето на Милен Велчев и по настояване на неговия наставник Кирчо Сакскобурготски!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнениеНяма нужда да съм сигурен за каквото и да било, не аз съм писал статията.
Иначе си прав че отдавна България трябваше да си изтегли 35-те тона злато от Лондон изнесени по времето на Милен Велчев и по настояване на неговия наставник Кирчо Сакскобурготски!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнениеБундесбанк изтегля златните си резерви от Ню Йорк, Лондон и ПарижБундесбанк иска да върне в Германия всичките си резерви във Франция, с която споделя една и съща валута, но смята да запази известна част в САЩ и Великобритания по съображения, свързани с валутния курс.
Наближаваме момента на истината с всеки изминал ден!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Бундесбанк изтегля златните си резерви от Ню Йорк, Лондон и Париж
http://www.novini.bg/news/112361-бун...ариж.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от studio9 Разгледай мнениеБива ли така, 4 дни никой да не казва златото балон ли е или не?
Иначе според данните на някои анализатори, Китай вече има резерв към 5к тона и отгоре, като голяма част от метала е натрупана през последните 2 години. Те напрактика са спрели всякакъв износ на добито в Китай злато и в момента купуват свирепо на едни нелоши цени. Според тези анализатори остава много малко до момента, в който китайците ще кажат Game Over. Пък тогава, нека някои се чудят още "Златото - балон или не?"До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от studio9 Разгледай мнениеБива ли така, 4 дни никой да не казва златото балон ли е или не?
Коментар
Коментар