IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
    Да ама ако сме 76- 77 а не 79-80 та значи имаш голям проблем
    А дано, ама надали.
    Златото не се яде, нито можеш да живееш 1000 години ако имаш много от него. Не виждам никаква перспектива за разтеж, а напротив. Много от големите играчи си разпродадоха златото като беше над 1700. За сметка на това млади и прости инвеститори от цял свят купуваха. Повечето хора, които даже не са се интересували от цената на метала повече от 3 години назад.
    Тъй че, ко да говорим... пролет иде, късите полички, и замириса на море.

Коментар

• Първоначално изпратено от Coininvest Разгледай мнение
      Същото е било и 1980.та - пълнили са на хората главите с инфлация, обезценка на долара и т. н. И после, въпреки това, златцето се е сурнало. Ако не вярваш - прочети в гугъл водещите ежедневници какво са писали в щатите и в Европа през въпросните 1979-1980. Аз съм ги чел преди две години, после продадох няколко кг златни монети без нумизматична стойност.
      Вие стойте още на дървото ако ви е гот там.
      Да ама ако сме 76- 77 а не 79-80 та значи имаш голям проблем

Коментар

• http://sumixs.com/?ref=1379944
        http://selfielifes.com

Коментар

• Все едно да питате платината балон ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от invest1 Разгледай мнение
            като сте сигурни че ще пада златото що не си купите една дългосрочна
            опция и да ударите джакпота
            Това не бих го направил освен ако нямам пълен сейф с жълто да се подсигуря срещу спад. Идеята не е чак толкова лоша.

Коментар

Същото е било и 1980.та - пълнили са на хората главите с инфлация, обезценка на долара и т. н. И после, въпреки това, златцето се е сурнало. Ако не вярваш - прочети в гугъл водещите ежедневници какво са писали в щатите и в Европа през въпросните 1979-1980. Аз съм ги чел преди две години, после продадох няколко кг златни монети без нумизматична стойност.
              Разликата е не какво са писали а какво се е случило. А именно основния лихвен процент се повишава в пъти. Доходността на американските бондове достига 16-17%. Паралелно с това се заражда новата технология, която ще издърпа растежа следващите десетилетия и открие нови работни места - сещате се коя е тя Публична тайна е че да се бори растящата цена на петрола тогава се увеличава в добива (вместо да се търси алтернатива).

Какво имаме сега - Централните банки са като магаре на мост и отказват да повишат лихвата чакайки следващия икономически бум. В момента в който го сторят и ще почнат да гърмят фалитите и пълнят площадите. Безработицата нараства. Няма нова технология която да открие работни места и производство - напротив роботите заменят човека в досегашните индустрии: от заводския струг до болничното легло. Единствения начин да се финансират нямащите работа е чрез дефицити и пряко печатане на пари и дали ще е купони за харана, обезщетения, обезценка на валутата, ефекта ще е един и същ - обедняване. Ако през 80-е и 90-е доларът беше обезпечен с петролните кладенци, те сега постепенно се пресушават. Няма масова алтернативна енергия. Електробунтовете са само началото на зимата на недоволството. Сега още тебешира минава за сирене и конското за говеждо. Но в един момент и това ще свърши, цените ще литнат нагоре и спиралата ще се завърти.

Най-добрите дни на златото тепърва предстоят ;-)
              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• като сте сигурни че ще пада златото що не си купите една дългосрочна
                опция и да ударите джакпота

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                  Инфлация ко да праиш

Коментар

То дървото е изсъхнало. Само ви зомбират с тези фалшиви себестойности за добив. Направо не е за вярване колко са наивни хората.
                    Инфлация ко да праиш
                    Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
                      не виждате ли че клатят дървото да паднат маймуните
                      Ми като има бол маймуняци....

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
                        не виждате ли че клатят дървото да паднат маймуните
                        То дървото е изсъхнало. Само ви зомбират с тези фалшиви себестойности за добив. Направо не е за вярване колко са наивни хората.

Коментар

• не виждате ли че клатят дървото да паднат маймуните

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                            Сорос събори златцето . Продал си е около 2/3 от запасите , но пак е оставил около 800 милиона в GOLD. Ако златото ще се срива .....защо не е продал и другото - не мисля че му се губят 800 милиона ! Ама май целта му е точно да го подбутне 100 -150 надолу , да да натовари 2 пъти повече от досега с хоризонт 2500........минимум...

Може да му трябват паричките за шортене на борсите. Не ми се вярва да гледаме Dow на 14к, S&P на 1500 и nasdaq на 3200 още дълго.

Коментар

• http://www.darikfinance.bg/novini/89823
                              Форексов кога ще стане 2500 златото

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                                Сорос събори златцето . Продал си е около 2/3 от запасите , но пак е оставил около 800 милиона в GOLD. Ако златото ще се срива .....защо не е продал и другото - не мисля че му се губят 800 милиона ! Ама май целта му е точно да го подбутне 100 -150 надолу , да да натовари 2 пъти повече от досега с хоризонт 2500........минимум...
                                Считай, че е продал още преди 2-3 месеца. Сега си го иска обратно, след като е надул и осребрил актива, в който е сложил парите от продажбата на златните си позиции.

Коментар

Working...
                                X