IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    От близо 24 часа пазарите на злато са затворени. Няма как да се случи движение и на йота.
    Днес сутринта имаше търговия на злато...

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
      Е.........требваше да мръдне днес златцето след изказването на Оланд , ама не се помести и на Йота................ Валутите , май , са по волатилни в момента, щото си подрипват (пропадат) след всяко кихване на ГОВОРЕЩИТЕ...........
      От близо 24 часа пазарите на злато са затворени. Няма как да се случи движение и на йота.

Коментар

• Е.........требваше да мръдне днес златцето след изказването на Оланд , ама не се помести и на Йота................ Валутите , май , са по волатилни в момента, щото си подрипват (пропадат) след всяко кихване на ГОВОРЕЩИТЕ...........

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          След изказванията на Оланд за Еврозоната и прогнозите за Япония май златцето става отново доста атрактивно...
          напълно съгласна

Коментар

• загрявам гуми аз все още с моя булид

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
              Дай линкове да четем...............
              www.investor.bg - заглавна страница

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                След изказванията на Оланд за Еврозоната и прогнозите за Япония май златцето става отново доста атрактивно...
                Дай линкове да четем...............

Коментар

• След изказванията на Оланд за Еврозоната и прогнозите за Япония май златцето става отново доста атрактивно...

Коментар

• Хаха, искам и аз такива хапчета
                    боядисване с латекс

Коментар

• Златни хапчета – ядеш и... от теб излиза злато в тоалетната

Last edited by X_Y; 29.03.2013, 13:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                        Societe Generale: Златото ще поевтинее до 1 375 долара до края на годината

http://profit.bg/news/Societe-Genera...id-104506.html

През последните 20 години златото показва нулева корелация с акциите и облигациите и затова металът се е превърнал във фаворит по отношение на диверсифицирането на портфейли, според Societe Generale.

Анализаторите на Societe Generale Ален Бокобза и Ролан Калоян смятат обаче, че "Златната треска е приключила".

Златото в момента се търгува доста под 52-седмичния си върх от 1 802 долара за тройунция, а двамата анализатори очакват цената му да падне с 15% до 1 375 долара за тройунция до края на годината. Това е доста по-меча позиция от очакванията на повечето анализатори, които прогнозират цена с 30% по-висока от тази на Societe Generale или 1 750 долара за тройунция.

В публикуван по-рано тази година доклад двамата анализатори от Societe Generale пишат, че очакват златото да поевтинее заради четири основни причини.

Ето ги и тях:

1. По-скъпият щатски долар – цената на златото показва 75% корелация с доларовия индекс. Анализаторите на SocGen очакват доларът да поскъпне до края на годината на фона на по-дбрите данни за жилищния пазар, за пазара на труда и на очакванията за намаляване на количественото улесняване, въпреки че за това все още няма конкретна дата.

2. По-високите реални лихвени проценти – данни показват, че в периоди на негативни реални лихви или на поевтиняване на долара, цената на златото систематично нараства.

3. Отливът от борсово търгуваните ценни метали – в последните месеци притокът на средства на пазара на златото започва да намалява, а през януари дори има отлив.

4. Хеджфондовете намаляват нетните си дълги позиции – "Въпреки че хеджфонд мениджърите запазват нетни дълги позиции при златото, те значително са ги намалили от миналото лято насам."
                        Почти съм сигурен, че подобро нещо няма да се случи, но да видим. Мисля, че златото ще върви нагоре, не толкова бързо, колкото преди, но стабилно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                          Не съм се замислял в детайли. EUR/USD на мен лично ми е много трудна и непонятна валутна двойка.
                          Да не би XAU/USD да ти е по-понятна двойка, Шемата?
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Пуууукк

Коментар

• Не съм се замислял в детайли. EUR/USD на мен лично ми е много трудна и непонятна валутна двойка.

Ти какво очакваш?

Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                              И АКО златото падне до 1370 долара в края на годината, би ли предположил колко ще е EURUSD тогава?
                              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Хайде бе Зло! Засилвай се надолу!
                                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Working...
                                X