IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
    Колега ВУЙЧО,

спадът на Златото означава, че Глобалната Икономика се подобрява!
    Икономиката се подобрява my ass

Нищо не може да ме убеди, че цената на златото в момента се определя на пазарен принцип, от където следва и че тя по никакъв начин не е функция от състоянието на световната икономика. А за нейното състояние, вече изложих мнението си

Златото ще хвърчи нагоре и рекордната зелена серия, в която са влезли борсите ме убеждава все повече, че предстои последно раздаване на картите
    До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Колега ВУЙЧО,

спадът на Златото означава, че Глобалната Икономика се подобрява!
      Т.е. Големите инвеститори си продават, т.н. Сейв Хевъни = Злато/и Американските ДЦК/(А и до преди Йените, там бях миналата година в темата доста активен по дългите Долар/Йени ) от портфейлите и ще купуват повече Рискови активи като Високодохдние Корпоративни Облигации и АКЦИИ!

Подобравящата се икономика е в основата на спада на Златото започнал през Есента на 2011-а и още по-силня ръст на акции в САЩ. Ти даже сам го почуства с твоите изключително безсмислени скъсявания последните няколко месеца по НАСДАК .

Т.ч. можеш да се радваш! Спадът на Златото = Подобряваща се Икономика, т.е. обратното от Подобряващта се Икономика => Спад в цената на спукания балон Злато!

А Европа...ех ех ех...Европата, ще позакъснее малко...т.к. в Европа Индикаторите изоставаха доста от Американските, т.ч. в Европата нещата ще се оправят по-бавно и мъчително.

Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
      Искам само най-културно да ви попитам , така дето се радвате на спада на
      цената на златото , говоря за този започнал от 1796 , минава ли ви през ум
      дългосрочно какво значи това като цяло за Европа и за нас , като част от нея ?
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• радостта от спада на златото се изразява само в това че ще можем да го купим по евтино. в никакъв случай не искам да стане без пари

Коментар

• Така...данните не са много хубави на първи поглед. Минавам в изчаквателна позиция. Днес ще стоя и ще гледам . Ако пада много...мога да затворя и друга част .

Стискам си 35-те къси унции от 1616,20 и си пазя реализираната печалбичката.

Успех!

Коментар

• Искам само най-културно да ви попитам , така дето се радвате на спада на
            цената на златото , говоря за този започнал от 1796 , минава ли ви през ум
            дългосрочно какво значи това като цяло за Европа и за нас , като част от нея ?
            Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Схема,
              извинявай за нахалството, но дай да видим 2-3 скрийншота от платформата, и разбира се, след като махнеш личните данни , да видим превода на печалбата в банковата ти сметка?

Коментар

• както вече казах - златото пада само и единствено за да може после яко да поскъпне

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                  Така ...махнах още 5 унции на 1535 $. Супер! още печалба!

Т.е. още на 5 къси унции * (1616,20-1535) печалба = 5 * 81,20 = 406 $ чиста реализирана печалба! Общата ми реализиран печалба от позицята става 406 $+ 957,50 $= 1363,50 $.

т.е. оставам с 35 къси унции от ниво 1616,20 $ и реализирана чиста печалба от 1363,50 $ !

Успех!
                  1530 пробито докато го напиша и тръгна успех
                  Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Добър ден бици! Що правите, пазарите ли!?!? Айде качвайте се, че по-ниско няма да иде. Влака за $1600 потегля точно по разписание!

Поздрави и успех в търговията!

Коментар

• Така ...махнах още 5 унции на 1535 $. Супер! още печалба!

Т.е. още на 5 къси унции * (1616,20-1535) печалба = 5 * 81,20 = 406 $ чиста реализирана печалба! Общата ми реализиран печалба от позицята става 406 $+ 957,50 $= 1363,50 $.

т.е. оставам с 35 къси унции от ниво 1616,20 $ и реализирана чиста печалба от 1363,50 $ !

Успех!

Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение

10.04.2013 17:30

Махнах още 1-а унция на ниво 1572 $, която скъсих на 1579,70 $. Т.е още 7,70 $ чиста печалба.

Оставам си с 40-те унции скъсени на 1616,20 $ и реализирана чиста печалба от 949,80 $ + 7,70 $ = 957,50 $.

Успех!

Коментар

• Колега, andi,

Сещам се как ми се присмиваше на позициите преди месеци (миналата 2012-а) година.

Радвам се, че сега следиш какво пиша. Т.е. успя да си смениш мнението за мене . Мерси за уважението!

А по принцип аз казвам, че съм позиционен трейдър, т.е. разглеждам по-дълги периоди! Затова намалих позицията ми от 50 на 40 къси унции. Сега ако днес примерно излезнат лоши данни за Retail Sales, то може да се движи цената в някой диапазон и леко да отскочи в следващите дни..и да си добавя пак. Но ако излезнат добри данни....ще изчакам дали ще пробие 1543 $. В момента виждаме, че се движи в рейндж 1543-1567 $ последните дни! Това е много много важен рейндж...Мини ли под него...и се задържи там няколко дни...може да даде сигнал за настъпване на доста сериозен мечи тренд!

Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                        колеги, не знам за вас.аз и хартиеното,злато(с мъка) го продавам
                        но,мине ли 1530 и да се задържи поне седмица под тая граница.почвам да се (мъча)
                        Схема,явно нещата ги (гледаш) поне няколко месеца,напред.чета те с интерес.само Пукането ,го прескачам.успех ти желая.

Коментар

• колеги, не знам за вас.аз и хартиеното,злато(с мъка) го продавам
                          но,мине ли 1530 и да се задържи поне седмица под тая граница.почвам да се (мъча)
                          Схема,явно нещата ги (гледаш) поне няколко месеца,напред.чета те с интерес.само Пукането ,го прескачам.успех ти желая.
                          Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                            В момента това което става е системен армагедон - тоест - самата глобална финансова система в сегашния и вид и модел - не може повече да функционира - изчерпана е - а това означава,че тя умира и ще бъде заменена с някаква друга.
                            Ето за това говорим. Разбира се, краят няма да е безболезен за никого и смяната на системата няма да стане без бой. А когато има бой е добре да имаш злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от ar2r Разгледай мнение
                              Shema - мъча се като day trader само с металите. С удоволствие бих те почерпил бира или холандска бира (за предпочитане), тъй като благодарение на твоите постове си навързах доста неща.

Не искам да подразня никой с мнението си, но искам да попитам всички стиснали кюлче купено на 1800, 1700, 1600 дали разбират и от психология освен от технически и фундаментален анализ? Всички сме сигурни (май) във високата цена след 5 години, но дали до тогава няма да се опитат да го отмъкнат подмолно. Вие може и да не се уплашите от цена 1000 долара/оз примерно, но някой който не разбира как би постъпил - би изтичал да си шитне златото на мига? Така отива пак при тях - те си правят квото искат

Началото на 80те години графиката сте я виждали нали?
                              Ако не можеш да си позволиш да стискаш, по-добре не се качвай на влака. Това си е като да си по голо дупе в стая с върли манафи и да не можеш да стискаш...

Коментар

• Колега ar2r,

стискам палци да успееш!

не знам колко опит имаш в този бранш. Но аз лично съм запомнил едно важно правило :

Човек първо трябва да се научи да работи с малко риск и ако е успешен, тогава увиличава нивото на риск, ако е успешен още може да увиличи ...ако не е успешен, то намаля нивото на риска!

Т.е. има няколко групи, като риска се увеличава от 1 към 5
                                1) Инвеститор (най-нисък Риск)
                                2) Позиционен трейдър
                                3) Суинг трейдър
                                4) Intra-day
                                5) Скалпинг (Най-висок Риск)

Т.е. за да станеш успешен, трябва да вървиш от 1 към 5. Аз лично съм стигнал до 2 и мисля, че вървя към 3 (Това е по моя лична преценка).

Т.ч. Успех!

Първоначално изпратено от ar2r Разгледай мнение
                                Shema - мъча се като day trader само с металите.
                                ...

Коментар

Working...
                                X