IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кучетата си лаят...златото си расте

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
      И аз така. Даже днес взех малко Barrick. Защото има няколко неяснин неща.
      1. Като забранят кеша, ще трабва да забранят и златото. Иначе системата няма как да работи. Обаче, златодобивните са нещо по-средата. Почти като хедж на златото. Ще може да се кешира все нещо.
      2. Вчера в Япония свършили касите. Хората масово теглили кеш задари отрицателните лихви. Въпросът е, дали при толкова много кеш в хората няма да стане точно обратното - cash only общество. Всички да зарежат банките и да се върнем 20-30 години назад. И да получваш отстъпка в магазина, че плащаш кеш, защото ако платиш с карта парите отиват в банковата сметка на търговеца и там ... намаляват.

Та тези неща ме вълнуват напоследък.
      Нема начин, требе да го забранят златото. Иначе всички вкупом ше се набутат у "инвестиция" дето подскача нагоре-надоле с 10-20% на година

В Япония не са свършили касите ами зероEдж пуснали статия че некой казал че некъв модел каса свършила. Днес в магазина пък беше свършило млякото дето го купувам. Как мислите, дали кравите са на изчезване?
      И в Япония лихвите не са отрицателни. Отрицателна е лихвата на централната банка. Депозитите на граждани са на положителни, макар и близки до нулата лихви.

Коментар

• Flucht ins Bargeld: Schweizer horten 1.000-Franken-Scheine

Die Zahl der in Umlauf befindlichen 1.000-Franken-Scheine ist sprunghaft gestiegen. Die Schweizer versuchen offenbar massiv, sich vor der finanziellen Repression zu schützen.

http://deutsche-wirtschafts-nachrich...anken-scheine/
        ............
        Die Bürger fürchten, dass die Banken ihnen schrittweise auch für kleinere Depots Strafgebühren berechnen könnten. Seit 2014 gibt es in der Schweiz Strafzinsen von 0,75 Prozent.
        ............

даам хората си искат кеша щото им е писнало от банките с техните негативни щуротии и всичко се тегли в едри мишоци

@Ники обясни им на швейцарците от твойте банкови чудесии/алхимии и ги убеди, че нема да им взимат кинтите

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
          абе сто само глупости цакате. Deutsche савсем нормални купи далг, та дори направи пе4елба и вси4ки си помислиха 4е кои zнае кво е станало. това е нормален процес, кадето банките прецениват дали е иzгодно да си купат далга и да се рефинансират по ниско.

отделно се zапоzани какво е Credit Support Annex и Netting, a 4e негативните лихви са zло сте става все по иасно
          Копираме от тука от там,някоя и друга глупост, и после те чакаме тебе да отсееш!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
            Османската империя много успешно покрива тоя модел от края на 18-и век до 1923 г.Има нюанси,че се теглят и външни заеми в паунди от Англия и Франция през 1875г. с падежи към 1880 (впоследствие предоговаряни поради опасност от фалит и май така и невърнати) и тамошния Каракала се казва султан Абдул Хамид....Не знам златното съдържание в турската лира да е пипано,но вероятно,е!

Австро-Унгария и Русия по-малко пасват на скицата но крайния резултат е същия!

Друг факт е,че разпада на Югославия е предсказан още от Сталин когато Тито решава напълно и самостоятелно да се откаже от златното покритие на динара и почва да печата пари.Те и затова сърбите бяха много богати до 1990 г.след което ги обомбиха тотално
            еми нали със същата тактика правеха на Югославия, както и срещу арабляците, сега срещу руснаците (тука много не сработи щото имат много бомми и т.н.), но гледат да не трупаш разни злата и работи да не им развалиш харашото случайно, кой как тръгне да прави разни златни покрития - веднага бомбенсон нема лабаво. И едно и също винаги в началото всичко е ок и накрая става зле, така и с долара, а той ква валута беше само навремето .....

Коментар

• Айде бе няма ли да ходи към 500$....Моторетич.... скоро не си изказвал "свободно" мненние... ела и ни дай съвет кога да го продаваме и да вкарваме гущерите в банковата система на джапанките....

Коментар

аz гледам само ситуации, кадето сам убеден 4е мога да спе4ела. zа неста, които не са в мои контрол, не се тревожа
                то и аз джиткам, но просто обсъждаме финансовата система която в момента е трагична не че имаме контрол над нея, но в един момент ше се смени нещо а кога и как незнаем

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                  Османската империя много успешно покрива тоя модел от края на 18-и век до 1923 г.Има нюанси,че се теглят и външни заеми в паунди от Англия и Франция през 1875г. с падежи към 1880 (впоследствие предоговаряни поради опасност от фалит и май така и невърнати) и тамошния Каракала се казва султан Абдул Хамид....Не знам златното съдържание в турската лира да е пипано,но вероятно,е!

Австро-Унгария и Русия по-малко пасват на скицата но крайния резултат е същия!

Друг факт е,че разпада на Югославия е предсказан още от Сталин когато Тито решава напълно и самостоятелно да се откаже от златното покритие на динара и почва да печата пари.Те и затова сърбите бяха много богати до 1990 г.след което ги обомбиха тотално
                  Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

батка става въпрос за финансовата система "като цяло" не някви вълшебни лампи на Аладин къдет ми печатат (даже не печатат ами набиват числа в компа) от нищото от въздуха, че и после могат да ти вземат жилището с това, което нито е покрито с нещо нито има няква стойност - просто нищо. Това сега не са пари и аз не знам какво са всъщност Deutsche Bank кат ФЕДа открили перпетуумбомиле издават бондове и си печатат пари и си ги купуват ..... ебаси якото и до кога тва ?!?
                    Колега ти си по-запознат предложи ми акции на златни миньори

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                      Гут поинт. Интересно, ако финансовата и банкова системи затворят за ваканция какво се случва с Златарските компании?!? Ясно е че без кеш флоу нема бизнес, ама все си мисля че при покачване на метала и златодобивите ще са в стратосферата (mid/long term)
                      И аз така. Даже днес взех малко Barrick. Защото има няколко неяснин неща.
                      1. Като забранят кеша, ще трабва да забранят и златото. Иначе системата няма как да работи. Обаче, златодобивните са нещо по-средата. Почти като хедж на златото. Ще може да се кешира все нещо.
                      2. Вчера в Япония свършили касите. Хората масово теглили кеш задари отрицателните лихви. Въпросът е, дали при толкова много кеш в хората няма да стане точно обратното - cash only общество. Всички да зарежат банките и да се върнем 20-30 години назад. И да получваш отстъпка в магазина, че плащаш кеш, защото ако платиш с карта парите отиват в банковата сметка на търговеца и там ... намаляват.

Та тези неща ме вълнуват напоследък.

Коментар

батка става въпрос за финансовата система "като цяло" не някви вълшебни лампи на Аладин къдет ми печатат (даже не печатат ами набиват числа в компа) от нищото от въздуха, че и после могат да ти вземат жилището с това, което нито е покрито с нещо нито има няква стойност - просто нищо. Това сега не са пари и аз не знам какво са всъщност
                        аz гледам само ситуации, кадето сам убеден 4е мога да спе4ела. zа неста, които не са в мои контрол, не се тревожа

Коментар

абе сто само глупости цакате. Deutsche савсем нормални купи далг, та дори направи пе4елба и вси4ки си помислиха 4е кои zнае кво е станало. това е нормален процес, кадето банките прецениват дали е иzгодно да си купат далга и да се рефинансират по ниско.

отделно се zапоzани какво е Credit Support Annex и Netting, a 4e негативните лихви са zло сте става все по иасно
                          батка става въпрос за финансовата система "като цяло" не някви вълшебни лампи на Аладин къдет ми печатат (даже не печатат ами набиват числа в компа) от нищото от въздуха, че и после могат да ти вземат жилището с това, което нито е покрито с нещо нито има няква стойност - просто нищо. Това сега не са пари и аз не знам какво са всъщност Deutsche Bank кат ФЕДа открили перпетуумбомиле издават бондове и си печатат пари и си ги купуват ..... ебаси якото и до кога тва ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                            Много ми харесва този кратък урок!
                            Еми винаги едно и също, ако нямаше тея разходи за войни, то няма и да стигаме толкова бързо до "разпад на финансовата система". Ако американците не бяха прайли простотии ами си бяха с 5 трилиона дълг както си беше преди 2008г. можеше да си караме така още доста дълго и да си живеем добре, но явно това е положението и не само с тях с всеки един който се качи да кара влака

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                              Deutsche announced it is buying $5.4 billion of its own debt. Deutsche Bank has $70 trillion in derivatives (debt bets) while the German GDP is only $3.8 trillion annually. That’s leverage at one bank that’s nearly 20 times the economy of Germany. What could go wrong? Why are the banks trying to paint a positive picture about their banks? Could the banking sector be in trouble around the world? The simple answer is YES. Look out for negative rates and bail-ins coming to a bank near you in the not-too-distant future.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                                Майкъле,картинката е добра!Покрай нея научих много нови факти,но това по никакъв начин не променя мнението ми,че при предстоящите събития оцелели няма да има...

На мястото на Римската можеш да сложиш всяка една след нея и да видиш,че "Аналогията е пълна!" както току-що цитирах и отговорих на Макс в "Политика"...

Коментар

Working...
                                X