IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само за протокола:

Hong Kong's century old Chinese Precious Metals Exchange Has Run Out of Available Gold Bullion, April 19 (Bloomberg), видео

President Haywood Cheung: Now we discover that the Chinese Gold & Silver Exchange has essentially sold out of gold bullion, and must wait until Wednesday for shipments to arrive from Switzerland and London.

Очевидно златото се движи от запад на изток, т.е. златото отиват там, където се създава богатството! Китайците в тези дни явно следват поговорката: "People buy gold not to make money but because they have money."

BTW, последните дни е дискусионен въпроса дали златните мечки не са много по-фанатични и далеч по-емоционални!

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
      средностатистическа цена на 1 м2 в София
      2008г., пика на цената на 1 м2-1000 евро, 1 унция-600 евро, 1 м2=1,67 оз
      2013г., дъното на кризата 1 м2-600 евро, 1 унция - 1070 евро, 1 м2=0,56 оз

няма да е лошо май да се погледне блога на Краси Петров

http://www.kitco.com/gold_currency/i...&otherChart=no
      Това за цената на м2 сме го дъвкали и на 1800, дето му се смееха на Шемата, и не само

Коментар

• средностатистическа цена на 1 м2 в София
        2008г., пика на цената на 1 м2-1000 евро, 1 унция-600 евро, 1 м2=1,67 оз
        2013г., дъното на кризата 1 м2-600 евро, 1 унция - 1070 евро, 1 м2=0,56 оз

няма да е лошо май да се погледне блога на Краси Петров

http://www.kitco.com/gold_currency/i...&otherChart=no

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
          anon6706,

аз също се питам дали след известно време (след седмици, или след месеци и т.н.) ще кажат кой продаде толкова много Злато миналия Петък и този Понеделник. Или са Централните Банки (по целия свят) или са някъкви институции тясно свръзани с Централните банки, чиято наличност на Златото не е публиквана за широката публика и едва ли ще ги разберем кои са .

Но определено това беше масово разпродаване на най-големите играчи в света на Злато, като Американците пак излезнаха първи скачащи от потъващия кораб и действаха супер мръсно - в Петък следобед, когато Азия не работи, за да не могат Азиатците да си продадат Златото . САЩ съответно си разкара Златото на цени между 1550 и 1490....и Азия още в първите часове в Понеделник като видя какво направи САЩ и тя си разпродаде Златото на цени между 1490 и 1430 $ в Понеделник . Т.е. Азиатските големи играчи също скочиха от потъващия кораб .

Количествата които се продадоха бяха колосални, затова и по медиите писаха, че такива мащабни продажби не е имало от началото на 80-те години (т.е. за последните 40 години). Все пак тогава е бил същия балон при Златото . Т.е. т.к. количествата бяха астрономически - това са или ЦБанки или задкулисни институции свързани с тях .

А в момента пазарът е кух . Т.е. в момента търгуват само дребните играчи/шарани - т.е. глупавите пари!
          Shemata, аз нещо не можах да разбера, от една страна твърдиш, че са продадени колосални количества злато, от друга, че на пазарът са само дребните играчи/шарани - т.е. глупавите пари. Е няма как те да купят всичко това което бе изсипано на пазарът. По вероятно е някои с достатъчно голям финансов ресурс да е купувал, а те рядко допускат грешки.

Коментар

• На този КУХ пазара едва ли си заслужава да заемаш сериозно позиции .

Първоначално изпратено от benassi Разгледай мнение
            Има ли сега някой смел да е на "къси" или гроздето е кисело и разпъваме лукуми?

Ама не ако падне с 50 $ пак да кажат, о, аз ви го казах нали ?
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Има ли сега някой смел да е на "къси" или гроздето е кисело и разпъваме лукуми?

Ама не ако падне с 50 $ пак да кажат, о, аз ви го казах нали ?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                Аз знам, че тук за мен е пълна загуба на време, но да ти кажа:

Не е важно дали ще вдигнат лихвата (те и няма да я вдигнат), а какви сигнали пускат за пазарите.
                Щом не свалят байъса за покачване на лихвата, означава, че ЦБ не е склонна да повишава ликвидността, макар и да очаква понижен растеж.
                Това е месиджа на ЦБ на Канада към Пазара.
                Кой беше казал... "Не ме гледай какво говоря, а какво правя."?...

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Добре че писах в това форумче, което ти редовно четеш. Иначе откъде щеше да прочетеш за биткойн? От в Труд или 24 часа?
                  Това ми е "социалният живот" по време на търговията.
                  Другият вариант е да започна да си говоря/пиша сам и да си вярвам..... както го правиш ти.

Коментар

Аз знам, че тук за мен е пълна загуба на време
                    Добре че писах в това форумче, което ти редовно четеш. Иначе откъде щеше да прочетеш за биткойн? От в Труд или 24 часа?
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• anon6706,

аз също се питам дали след известно време (след седмици, или след месеци и т.н.) ще кажат кой продаде толкова много Злато миналия Петък и този Понеделник. Или са Централните Банки (по целия свят) или са някъкви институции тясно свръзани с Централните банки, чиято наличност на Златото не е публиквана за широката публика и едва ли ще ги разберем кои са .

Но определено това беше масово разпродаване на най-големите играчи в света на Злато, като Американците пак излезнаха първи скачащи от потъващия кораб и действаха супер мръсно - в Петък следобед, когато Азия не работи, за да не могат Азиатците да си продадат Златото . САЩ съответно си разкара Златото на цени между 1550 и 1490....и Азия още в първите часове в Понеделник като видя какво направи САЩ и тя си разпродаде Златото на цени между 1490 и 1430 $ в Понеделник . Т.е. Азиатските големи играчи също скочиха от потъващия кораб .

Количествата които се продадоха бяха колосални, затова и по медиите писаха, че такива мащабни продажби не е имало от началото на 80-те години (т.е. за последните 40 години). Все пак тогава е бил същия балон при Златото . Т.е. т.к. количествата бяха астрономически - това са или ЦБанки или задкулисни институции свързани с тях .

А в момента пазарът е кух . Т.е. в момента търгуват само дребните играчи/шарани - т.е. глупавите пари!

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Като препрочитам горното и все повече започвам да си мисля коя точно ЦБ е продавала злато миналата седмица.
                      ...

Коментар

• Бива ли я студената водица?

Коментар

• Ravnovesie,

по-голямата част от хвалещите тук Златото са такива, които са изиграли паричките си в дълги позиции или играят в дълги и търсят поводи как да се успокояват . Това на всички е ясно.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Понякога се чудя дали 90% от тези които не са постоянно за златото в тази и други подобни теми, не са просто златари хвалеща продукцията си. И ако златото е финансов инструмент, дали КФН не трябва да следи и техните изяви, защото яко лъжат клиентите си.

Коментар

Затихна бурята и ти пак започна да зарибяваш.
                            Гледай какво ти казват хората и да не се чудиш, ако от 1500 пак има ново изсипване, но този път към 1000.

German Finance Minister Wolfgang Schaeuble called on the
                            European Central Bank to reduce the amount of liquidity in the Eurozone
                            ,
                            according to an interview in the German business weekly Wirtschaftswoche,
                            pre-released on Friday.

"There is a lot of money in the market, in my view too much money,"
                            Schaeuble was quoted by the magazine. "I could only welcome it if the ECB would
                            try to use the leeway to reduce the large liquidity a bit." Too much liquidity
                            could create new asset price bubbles, he warned.
                            Като препрочитам горното и все повече започвам да си мисля коя точно ЦБ е продавала злато миналата седмица.

Тези неща са съгласувани между финансовите министри и централните банкери.

П.П. Ако днес златото беше на нива 1500-1600, след такова изказване щеше да падне поне със стотина долара, но движението беше отиграно предварително.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                              Не знам какво очакване за повишаване на лихви се говори: Япония при 4% ОЛП е дефолт за един ден. Канада не вярвам да е по-далече. Всички са на един синджир...
                              Аз знам, че тук за мен е пълна загуба на време, но да ти кажа:

Не е важно дали ще вдигнат лихвата (те и няма да я вдигнат), а какви сигнали пускат за пазарите.
                              Щом не свалят байъса за покачване на лихвата, означава, че ЦБ не е склонна да повишава ликвидността, макар и да очаква понижен растеж.
                              Това е месиджа на ЦБ на Канада към Пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                                Не знам какво очакване за повишаване на лихви се говори: Япония при 4% ОЛП е дефолт за един ден. Канада не вярвам да е по-далече. Всички са на един синджир...
                                Много го вдигаш. Японците ще дефолтнат и на 2% лихва.

Коментар

Working...
                                X