IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
    НАЧАЛОТО НА ИСТОРИЯТА:

А КРАЯ - МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НА:
    http://www.komentari.com/index.php?o...d=521&Itemid=2
    .................................
    Три месеца по-късно:
    "...Днес златото удари нов исторически рекорд от 1900 долара за тройунция. Прогнозите са за още растеж, защото нестабилността на пазарите подхранва страховете, и инвеститорите се застраховат чрез злато и швейцарски активи. Франкът поскъпна значително - върви паралелно със златото. Анализатори посочват и фундаменталната грешка, която направи милиардерът Голдбърг, който преди 3 месеца разпродаде цялото си злато, обявявайки че цената му ще пада. Загубите от тогава до сега се измерват на няколко милиарда долара.

Коментар

• Какво се случи???

НАЧАЛОТО НА ИСТОРИЯТА:
      1600 долара за тройунция. Голдбърг се чудеше сега ли да се изкаже или на 1650. Но си спомни, че така се чудеше и на 1500. Съвършени решения нямаше. Дори най-големите инвеститори не можеха само да печелят, нито пък печалбата им да е оптимална. Всъщност стремежът към оптимална печалба беше една от отровите, които превръщаха мнозинството от по-неуспелите инвеститори именно в неуспели. Моментът на вход и изход в сделките бе онова, което повечето не разбираха. Подобна теория на моментите беше напълно несъвместима с идеята за оптимална печалба. Всеки разумен изход от пазара, в повечето случаи, би станал преди максималната цена, т.е. би съдържал пропуснати ползи. Нещо, което алчността на масите трудно допускаше, и затова масите обикновено губеха. Та Голдбърг реши повече да не отлага. Позвъни на изпълнителния директор на фонда си за инвестиции в златни деривати и му нареди да продава всичко. И то бързо.
      -Но господин Голдбърг, така е възможно да загубим. Златото е във възход, може много да поскъпва още. Сега не е моментът за продажба. - възрази директорът.
      -Продавай, и съобщи също публично, че ще го правиш, още преди да си продал. Напиши, че аз смятам, че златото твърде много е поскъпнало и скоро ще има обрат. Затова продаваме.
      -Но това ще предизвика атомна експлозия на пазара. Поне тайно и бавно да продадем, за да не сринем цените. Публично и без това ще стане известно, че продаваме, защото Комисията по борсите ни следи. Но нека стане известно после. След като сме продали.
      -Продавай, и съобщи веднага...
      -Г-н Голдбърг, аз управлявам вашия фонд, и като такъв съм длъжен да Ви предупредя, че не приемам тази логика. Ако сега обявим, че продаваме, после самите ни продажби ще станат на по-ниска цена.
      -Продавай, ако се страхуваш от юридически последствия, ще ти дам нареждането в писмен вид...
      -Не, няма нужда, от години работим заедно. Ще бъде изпълнено...
      Веднага след като линията затвори, Голдбърг набра един номер. Той беше толкова таен, че дори онзи, който беше на отсрещната страна не го знаеше. Всъщност този номер не осигуряваше телефонна връзка, а просто през няколко автоматични пренасочвания от последователни телефони, предизвикваше позвъняване на един краен телефон. Онзи, в който беше телефона не го вдигна. Вместо това включи компютъра си, закачи се в една от безплатните безжични мрежи наоколо, включи 4096 битовото кодиране и зачака. След малко на екрана се появи Голдбърг - също включил се в безплатна мрежа, тъй като един от мотивите за избор на офиса му беше, именно наоколо да има много и свободни безжични мрежи на трети страни.
      -Започнах да продавам дериватите. - каза Голдбърг - Ще обявим това и публично. Като спадне цената до 1550 купувай. Само с незабавна доставка.
      -Да, г-н Голдбърг. Все пак да отделя ли малко за фючърси. Доставка след месец-два също е приемлива, дори с оглед на организационните рискове.
      -Не! Само незабавна доставка и в трезора. Днес ще ти увелича и кредитната линия. Веднага след като постъпят пари от продажбите на хартиеното злато, ще мога да дам гаранции с тях пред банките, за да получиш ти финансиране.
      -Да, г-н Голдбърг.
      А КРАЯ - МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НА:
      http://www.komentari.com/index.php?o...d=521&Itemid=2
      remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
        И аз мисля така, защото САЩ колкото и да са задлъжняли, колкото и да са в криза и колкого и да не ги долюбват са една производствена икономика, което в днешно време значи само едно - икономически просперитет.
        Колко пъти си бил в САЩ и в кои щати?
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Приключенията на Мечо Пух (1977)

Резюме : Мечо Пух сънува мед цяла нощ, но щом се събужда, открива, че медените му запаси са изчерпани.
          Той тръгва из гората в търсене на лепкавото лакомство, но по пътя се натъква на нови приключения заедно със старите си приятели от Голямата гора!

Коментар

• Първоначално изпратено от poppopov Разгледай мнение
            Къде ги четете тия неща бе момчета?
            http://news.goldseek.com/GoldSeek/1366207440.php
            Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
              Обичайните заподозрени отново са Merrill Lynch и Goldman Sachs чрез J. Aron & Co. Миналия петък първо Merrill изсипват 32 млн. унции (100 тона) още при отварянето на пазара в Ню Йорк. Свалят цената под 1540 и се задействат разни стопове и маржин колове. Два часа по-късно се намесва и Goldman чрез дясната си ръка по отношение на търговията със суровини J. Aron & Co. Те изсипват за 30 минути 300 тона злато!!!

Откровена и нагла манипулация на пазара, която регулаторните органи ще проспят отново. Ясно е, че никой притежател на злато реално не продава, хвърлят се само разни фючърси с надеждата да се предизвикат други разпродажби, така че да си покрият късите и реалните купувачи да са малко. Много рискована операция обаче и е възможно наличното злато на COMEX да изтънее много. Много малко вложители в златните фондове разпродадоха, едва ли ще се наберат и 40 тона.
              Къде ги четете тия неща бе момчета?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Мисля, че престои жесток ръст на щатската икономика, ще расте чак до 2016 година.
                И аз мисля така, защото САЩ колкото и да са задлъжняли, колкото и да са в криза и колкого и да не ги долюбват са една производствена икономика, което в днешно време значи само едно - икономически просперитет.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Като препрочитам горното и все повече започвам да си мисля коя точно ЦБ е продавала злато миналата седмица.

Тези неща са съгласувани между финансовите министри и централните банкери.

П.П. Ако днес златото беше на нива 1500-1600, след такова изказване щеше да падне поне със стотина долара, но движението беше отиграно предварително.
                  Обичайните заподозрени отново са Merrill Lynch и Goldman Sachs чрез J. Aron & Co. Миналия петък първо Merrill изсипват 32 млн. унции (100 тона) още при отварянето на пазара в Ню Йорк. Свалят цената под 1540 и се задействат разни стопове и маржин колове. Два часа по-късно се намесва и Goldman чрез дясната си ръка по отношение на търговията със суровини J. Aron & Co. Те изсипват за 30 минути 300 тона злато!!!

Откровена и нагла манипулация на пазара, която регулаторните органи ще проспят отново. Ясно е, че никой притежател на злато реално не продава, хвърлят се само разни фючърси с надеждата да се предизвикат други разпродажби, така че да си покрият късите и реалните купувачи да са малко. Много рискована операция обаче и е възможно наличното злато на COMEX да изтънее много. Много малко вложители в златните фондове разпродадоха, едва ли ще се наберат и 40 тона.

Коментар

• http://www.investor.bg/novini/130/a/...rezerv,149980/ Швейцарците ли са ''шантави'', че искат да си го съберат от всякъде ..............или Шемета и Лордчето са умниците .............Я , лично , баце ..........залагам на първите .......вие к'во ша каа'ете ........

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      Добре де, ако може с две думи... Продавам си имота да кажем днес и знам че трябва да се разходя до Тавекс, кога да го направя сега или по нататък...
                      Айде ако обичаш , недей да сравняваш истински инвестиции с мизерното жълто зло!

Коментар

Мисля, че престои жесток ръст на щатската икономика, ще расте чак до 2016 година.
                        Фед печатат по 3 милиарда долара всеки ден. Ако печатането на пари осигуряваше икономически растеж то Зимбабве щяха да са най-благоденстващата икономика.

Печатането на пари не е нищо друго освен извземване на богатство от ръцете на онези които и без това имат малко и даване на онези, които и без това имат много. Няма как все по-яркото разделение на едно общество между бедни и богати да е добро за която и да било държава!

Забравете за икономически растеж през следващите поне 10 години в тъй наречените развити държави.
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

supertrader това само може да ме радва, защото по-голяма част от семейството ми е там. Пенсионни осигуровки, сметки за обучение, наследници, бъдеще! Бих искал, ако е възможно да не е само до 2016.

Коментар

• nide

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                              Добре де, ако може с две думи... Продавам си имота да кажем днес и знам че трябва да се разходя до Тавекс, кога да го направя сега или по нататък...
                              Зависи от хоризонта на инвестицията, ако вярваш в златото като еквивалент на стойност, то краткосрочно става на тези нива, а дългосрочно имотите го бият в пъти, но не са ликвидни.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                                Това за цената на м2 сме го дъвкали и на 1800, дето му се смееха на Шемата, и не само

Коментар

Working...
                                X