IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вчера пуснах новина от Bloomberg...прочети я .от Credit Suisse e.. ще видиш, че никоя банка не хваща "падащи ножове".

Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
    Аре сяга някой мозък да ми обесни как хем ще пада златото, хем централните банки ще купуват по много, хем ще се печатат пари непрекъснато, хем злато няма откъде да дойде в големи количества
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• [QUOTE

=ivancholak;1059449113]Аре сяга някой мозък да ми обесни как хем ще пада златото, хем централните банки ще купуват по много, хем ще се печатат пари непрекъснато, хем злато няма откъде да дойде в големи количества [/QUOTE]

Колега,

Това което наблюдаваме в момента е показателно
      за една грандиозна манипулация по отношение на фондовите пазари.
      От няколко месеца фундамента е изместен тотално (както и техниката).
      Няма логика за много неща, които се случват, но те са факт. ФЕД управлява световната валута, американския дълг, контролира печатането на тази валута.
      По този начин държи в зависимост много страни, а и процесите в световен мащаб.
      Не са случайни срещите на БРИКС. Може още много да се пише, но ще стане дълго.
      Та така!

Поздрави и успехи!
      NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
        Знам, че страдаш защото губиш много, ама фазата на отричането като мине, ще дойде друга фаза. Тогава винаги може да разчиташ, че ще ти сипя топла супа в моя ресторант безплатно!
        Не се сещам точно как губя, досега монета не съм продавал по д цената която съм купил. А за онези дето продажната цена се увеличава с пъти немога да ти обесня поради размера на милиционерския ти мозък.

мерси, но отдавна съм спрял да се храня в мизерните столове на държавните учреждения. Но ще ти дам бакшиш 20 кинта ей така да се почерпиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
          Аре сяга някой мозък да ми обесни как хем ще пада златото, хем централните банки ще купуват по много, хем ще се печатат пари непрекъснато, хем злато няма откъде да дойде в големи количества
          Знам, че страдаш защото губиш много, ама фазата на отричането като мине, ще дойде друга фаза. Тогава винаги може да разчиташ, че ще ти сипя топла супа в моя ресторант безплатно!

Коментар

• Аре сяга някой мозък да ми обесни как хем ще пада златото, хем централните банки ще купуват по много, хем ще се печатат пари непрекъснато, хем злато няма откъде да дойде в големи количества

Коментар

• Първоначално изпратено от vicsuna Разгледай мнение
              пича я е взел от сайта на Peter Brandt (трейдър на суровини, използващ класически технически анализ)
              нищо общо тоя даже не съм го чувал (Peter Brandt) на графиката си пише от къде е
              не съм я чертал графиката аз просто ми хареса и съвпадна с мойте прогнози и я постнах
              Last edited by GoldBear; 17.05.2013, 03:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                GoldBear,

поздравления за графиката!

Много е добра!
                пича я е взел от сайта на Peter Brandt (трейдър на суровини, използващ класически технически анализ)

Аз си бях казал мнението, че златото е балон, и супер много хора ме плюеха, но искам да предупредя всички нови мечки да очакват неочакваното:
                -всеки в момента разбра, че златото е в бичи пазар и не е добра инвестиция в близките години докато долара върви нагоре. Големите играчи това го знаят и ще събират стопове на късите позиции в скоро време.
                -дъното на златото на 15-ти Април беше когато от Chicago Mercantile Exchange качиха марджините за търгуване със злато и сребро. В предишни случаи това водеше до допълнителни спадове(Май и Септември 2011) при златото и среброто, но това което се случва е просто законът на джунглата. Като се покачат марджините спекулативната позиция или тази, която използва яко левъридж, се предава за известно време докато отново събере инерция за спекулативни позиции на по-добри нива. Просто естествения подбор на пазарите използва тези моменти и преследва слабата спекулативна позиция в този случай късата позиция.
                -качвам една графика от мене, която съпоставя среброто с периода от 1986 до 1989. Пазарите са известни с това, че нищо не се случва за първи път и човешките и стадните инстинкти се повтарят. Интересното в случая е, че среброто намира връх преди златото 1987, докато златото пикира около дъното на акциите през 1987 подобно на 2011. След това златото и среброто вървят надолу, а индексите нагоре. Доста интересен аналог като среброто днес следва подобни вълни като цената на среброто в този период. Моите очаквания са за едно рали при благородните метали за месец-2 към Август-Септември за фалшива надежда на обърканите бикове, а преди това консолидация подобно на 1989. След като пикира ще е идеалното време за продажби за хората с нерви. След 89-та благородните метали продължават със сериозните спадове.

Успех на всички
                Attached Files
                Last edited by vicsuna; 17.05.2013, 02:15.

Коментар

• Много се учудих, що за катил трябва да си за да пишеш в тема на бита карта /златото/, а се оказа, че бил съмишленик златопогребвач!

Коментар

• Gold Seen Crushed as Credit Suisse Forecasts $1,100 in Year

"...
                    Gold will trade at $1,100 an ounce in a year and below $1,000 in five years, according to Ric Deverell, head of commodities research at the bank. Lower prices are unlikely to lure more central-bank buying, said Deverell, who worked at the Reserve Bank of Australia for 10 years before joining Credit Suisse in 2010.
                    ...
                    ""

http://www.bloomberg.com/news/2013-0...it-suisse.html

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Само на мляко няма да издаяниш. Купи си и пчели, да ти дават мед. Медът и той е като златото - жълт е и не се разваля. Обаче има важно предимство - яде се и е сладък.
                      Прав си абсолютно!
                      И кокошките са дивидентоносеща по-добра инвестиция от златото, а ябълковите ми дръвчета също.
                      С млеко , яйца, ябълки и медец-чист дивидент! А от метала какво можеш да очакваш освен да го продадеш или да ти го откраднат?! Егати перспрективата!

Коментар

• http://www.spekulanti.com/pazari-com...minaliia_mesec

Коментар

• Извинявайте някой може ли да каже къде може да се гледа on-line речта на Eric Rosengren в 14:45 наше време????

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
                            Как по дяволите се крадат пчели ?!?
                            ...
                            Със смелост вероятно!
                            http://www.tribali.info/bg/kradtsi-o.../#.UZRwRKLLqE0

А протоколите са художествено творчество - ако се интересуваш, има достатъчно информация в интернет.
                            Ако ти се чете, погледни и "Пражкото гробище" на Умберто Еко.
                            Last edited by tea_cup; 16.05.2013, 09:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение

ПП - и кошери крадат. Зимата били измрели много пчелни семейства и сега явно са скъпи и ги крадат за продажба.
                              Как по дяволите се крадат пчели ?!?

Иначе така и така се говорят простотии, ето нещо малко по темата:
                              наскоро четох "Тайните протоколи на Ционските мъдреци". В 6 от общо 24 протокола, писани преди век се поставя за цел да се наводни западния свят с книжни пари за сметка на всичкото налично злато, което трябва да бъде изтеглено (заграбено) и да стане ултимативно притежание на ционистите. За целта да бъдат използвани всички средства и манипулативни практики. Само така ще може да се гарантира пълен контрол над техните икономики и общества. Златото не трябва да се оставя в ръцете на мръсните християни, защото то е прекалено ценен и мощен инструмент и би им дало свобода.

Найс а
                              До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                Ама злато най крадат
                                То сега нали пада, кой ще тръгне да краде злато а и не се яде. Пък виж, кошерите поскъпвали - там да ходят

Коментар

Working...
                                X