IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• дълга за 1500

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
      Master,какво излиза? Не ми пука,че златото поевтинява,ама ще гледам да си купя другата седмица по-евтино.Не е ли по-логично да продадеш всичко сега и другата седмица или по-другата ....да си го купиш по-изгодна?
      Да продаваш с цел да си купиш по-евтино е спекулация. Златото е пари. То е защита при непредвидим икономически риск. Когато някой излиза от пазара и осребрява инвестициите си той не го прави за да печели, а да защити парите си. Покупката на злато не е инвестиция а бягство от всички инвестиции поради прекаления риск в средата!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
        че Виенската филхармония не е нумизматична, а се води "Булион", т.е. няма надценка. Предимнство пред слитъци от по-неизвестни рафинерии е че е разпознаваема по цял свят, заедно с американския орел, крюгеранда, кленовия лист.
        Сложил съм нумизматична в кавички. Монетите нямат серийни номера. нямат опаковка. Чистото злато много лесно се износва. Чистота от 999,9 буквално ти остава по пръстите. Към момента - унция кругеррарнд 1944 лева, унция кюлче 1933 лева.
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
          Master,какво излиза? Не ми пука,че златото поевтинява,ама ще гледам да си купя другата седмица по-евтино.Не е ли по-логично да продадеш всичко сега и другата седмица или по-другата ....да си го купиш по-изгодна?
          Няма как да стане. Мастъра търгува само джилязо. С минимум 10-15% спред. Той мрази артиеното злато

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Смятах да си купя един слитък тази седмица но пропуснах. Явно е било за късмет. Другата седмица обаче няма да пропусна!

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
              Днес се поразходих до Тавекс в мол Сердика и купих ПОСЛЕДНАТА Златна Виенска Филхармония (свалиха ми я от витрината), казаха че утре ще има още, може би и на по-добра цена - но не съжелявам а дори напротив гледкам си я срещу мен
              Аз не бих се впечатлявал толкова, че са извадили последната. При мен няколко пъти свършват сребърните. Не мога да разбера защо не заредят като хората ..

Коментар

• че Виенската филхармония не е нумизматична, а се води "Булион", т.е. няма надценка. Предимнство пред слитъци от по-неизвестни рафинерии е че е разпознаваема по цял свят, заедно с американския орел, крюгеранда, кленовия лист.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                  Днес се поразходих до Тавекс в мол Сердика и купих ПОСЛЕДНАТА Златна Виенска Филхармония (свалиха ми я от витрината)
                  Няма смисъл да се плаща "нумизматична" премия. Аз купувам само кюлчета и слитъци със серийни номера от световно признати златни рафинерии.

Смятах да си купя един слитък тази седмица но пропуснах. Явно е било за късмет. Другата седмица обаче няма да пропусна!

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение

Хахаха, много поетично описание )

Иначе по темата - мен лично най-много ме вълнува дали ще продължи засиленото търсене на физическо злато и сребро - на пазарите на дребно в Азия, в САЩ и най-вече дали ще продължи тоя силен внос на злато през Хонког за Китай.
                    Наистина когато цената расте, хората купуват и ми е интересно дали сега ще започнат да продават, след като златото бе "дискредитирано" като зашита от инфлация
                    Това злато го дискредитираме като средство за защита от инфлацията още от времето когато струваше $35. И това не беше чак толкова отдавна, че всички да го забравят.

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                      ........ когато цената расте, хората купуват и ми е интересно дали сега ще започнат да продават, след като златото бе "дискредитирано" като зашита от инфлация
                      Днес се поразходих до Тавекс в мол Сердика и купих ПОСЛЕДНАТА Златна Виенска Филхармония (свалиха ми я от витрината), казаха че утре ще има още, може би и на по-добра цена - но не съжелявам а дори напротив гледкам си я срещу мен
                      remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
                        ...Явно всички централни банки и големи играчи играят в комбина срещу нещастните златни буболечки.

Хахаха, много поетично описание )

Иначе по темата - мен лично най-много ме вълнува дали ще продължи засиленото търсене на физическо злато и сребро - на пазарите на дребно в Азия, в САЩ и най-вече дали ще продължи тоя силен внос на злато през Хонког за Китай.
                        Наистина когато цената расте, хората купуват и ми е интересно дали сега ще започнат да продават, след като златото бе "дискредитирано" като зашита от инфлация

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
                          Явно всички централни банки и големи играчи играят в комбина срещу нещастните златни буболечки.
                          Нещастни са не златните, а хартиените буболечки.

Не виждам, как и всички ЦБ-та да се обединят могат да ми вземат златото? Няма начин! Златото си ми е при мен. Това е обстоятелство, което ме прави напълно независим от тях. Да му мислят хартиените буболечки!

Коментар

• милите бичета

Коментар

• От април досега само от GLD са изтеглени 160 тона злато. Това са над 5 млн. тройунции. Които някъде са изчезнали явно, защото за същото време резервите на COMEX дори са намалели и сега са само 7,5 млн. тройунции. Игрите са си само на хартия и за това време прибраха едни хартиени доларчета от вложителите в златни тръстове, които се уплашиха и продадоха. Но има още доста, така че натискът може да продължи още. Нямам никаква идея колко. Едва ли още много, тъй като вече доближаваме себестойността на златото от най-скъпите мини, която е към 1100 долара. Но за някакво много кратко време може да падне и много надолу. Явно всички централни банки и големи играчи играят в комбина срещу нещастните златни буболечки.

Коментар

• Айде, тук пак се накачиха разни разбирачи... никой не търгувал с Иран. Сирия нямала значение... Все въздухарски твърдения. Иран изнася нефт за Китай, Индия и за Япония макар и на занижени цени поради ограниченията наложени от каубоите изживяващи се като световен полицай. Сирия е най-прекия път за нефта в Близкия Изток до най-големият му пазар - Средиземноморието. Големи сте шемети, щом не знаете за тези елементарни неща.

С цената на златото е свързана цената на най-важната суровина - нефта. Без бензин, няма нов добив на злато. Това е суровата истина за всички фенове на хартията....

Коментар

Working...
                                X