IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Coininvest Разгледай мнение
    Мастер, чета отвреме навреме в темата, и не мога да повярвам колко наивни хора пишете тук. Но това че ви има, хора като вас, които да лапат мухите които им пускат от кибритени кутийки, прави подобни балони напълно възможни.
    Никой не иска да ти взима златото, просто преди 1-2г. то струваше 1800 долара, сега струва 1200, догодина може би около 600, а по-догодина живот и здраве, около 300. Нека си седи при теб, просто ще си 6 пъти по-беден по отношение на пари затворени в злато след 2 години. Това е толкова просто, че и човек с 4 клас образование ще го разбере веднага. Повторение на балона отпреди 30 години. Следващият ще е около 2045-та година.
    Ти се шегуваш нали? Не мога да повярвам, че това което си написал може да е насериозно?!

Балоните се казват "долар", "евро", "паунд", "йена" и доста други от които напечатаха ДЕСЕТКИ ТРИЛИОНИ през последните 3-4 години.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• ДНЕС е петък и приключва второто ТРИМЕСЕЧИЕ, освен че приключва седмицата.
      И децата знаят, че в такъв ден умните трейдъри стоят отстрани, впредвид рязката волатилност.
      Някои големи риби трябва да покажат печалба (даже и да са шортвали ETF).
      Ето, среброто си върна 4%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Coininvest Разгледай мнение
        Мастер, чета отвреме навреме в темата, и не мога да повярвам колко наивни хора пишете тук. Но това че ви има, хора като вас, които да лапат мухите които им пускат от кибритени кутийки, прави подобни балони напълно възможни.
        Никой не иска да ти взима златото, просто преди 1-2г. то струваше 1800 долара, сега струва 1200, догодина може би около 600, а по-догодина живот и здраве, около 300. Нека си седи при теб, просто ще си 6 пъти по-беден по отношение на пари затворени в злато след 2 години. Това е толкова просто, че и човек с 4 клас образование ще го разбере веднага. Повторение на балона отпреди 30 години. Следващият ще е около 2045-та година.
        Aйде, бе ..........Ама ти сериозно ли бре ??? Първо - сравняваш 80-те със сега....... !? Второ - златото на 600 ,та дори и на 300 ......... !? Сериозно ли мислиш , че това през което минава света след 2007 и тепърва ще се задълбочава има аналог с преди ( а даже даваш пример с 80-те - супер годините на Рейгъномиката ) Че на тия цени , които си дал ........злато ще виждаш само на картинка и по телевизора ............

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Форка ти си пич.Ибре фориииииииииииии
          Нали. Абсолютна фога е. Бетер хипопотам.
          И на 300 да акостира злото - пак не можеш му затвори устата. Уникат .

ПС Макар и да има да пада още почва да изглежда примамливо щом се търгува вече на и под 12 спрямо олиото.
          Но ми се струва че е ранко още за пазарене и поне още 2 години може да си седи около и под тия нива.

Аноне - какво мислиш по въпроса с тайминга ?

Коментар

• Не е за вярване!

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Нещастни са не златните, а хартиените буболечки.

Не виждам, как и всички ЦБ-та да се обединят могат да ми вземат златото? Няма начин! Златото си ми е при мен. Това е обстоятелство, което ме прави напълно независим от тях. Да му мислят хартиените буболечки!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Що да се крия, ако отиде другата седмица 100 нагоре, след два месеца ще е 300 надолу

Това ще пада още много. Както ЕТФ го надуха по пътя нагоре, сега го сриват по пътя надолу. Няма да се учудя ако падне дори под нивата си от 2000 г.
              Недей така, щото ако почнат да разпродават риъл златото на ЕТФ-а тогава се еВа маата

Коментар

• Форка ти си пич.Ибре фориииииииииииии

Коментар

Що да се крия, ако отиде другата седмица 100 нагоре, след два месеца ще е 300 надолу
                  А ако след 2 месеца не е 300 надолу ще се скриеш ли?
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    Самият факт, че има разлика в цената на 1 унция крюгерранд и 1 унция виенска филхармония за мен е необясним, освен вече споменатата "нумизматична" премия. А иначе под секрет да ти кажа, че мога да си закупя заготовки от Южна Африка от същата рафинерия коюто сече кругерранда и да си отсека златна монета с наименование по желание - да речем Форекс Мастер 999,9... Предполагам австийците действат по този начин, защото в Австрия злато не се добива в момента!
                    Австрийците мисля, че ползват ARGOR-HERAEUS
                    Гледам, между другото, че 100-грамка от тях с доставката (+25Е) излиза с повече от 200 кинта по-евтино от Тавекса:
                    http://www.muenzeoesterreich.at/eng/...d-delivery-bar
                    Last edited by innergy; 28.06.2013, 19:13.

Коментар

Ами добре, ще ти повярвам. Устройва ме. Да не вземеш обаче да се скриеш ако иде 100 долара нагоре?!...

Това ще пада още много. Както ЕТФ го надуха по пътя нагоре, сега го сриват по пътя надолу. Няма да се учудя ако падне дори под нивата си от 2000 г.

Коментар

Споко, другата седмица още 100 долара надолу
                        Ами добре, ще ти повярвам. Устройва ме. Да не вземеш обаче да се скриеш ако иде 100 долара нагоре?!...

Коментар

Май ще съжалявам, че отложих покупката на слитък за другата седмица?!...
                          Споко, другата седмица още 100 долара надолу, то със златото няма как да се мине човек, колкото по-късно толкова по-изгодно - вече трета година подред.

Коментар

• Май ще съжалявам, че отложих покупката на слитък за другата седмица?!...

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1
                              А Виенската Филхармония (унция) - 1920 лв. - т.е няма премия за "Нумизматика" - дори напротив
                              Самият факт, че има разлика в цената на 1 унция крюгерранд и 1 унция виенска филхармония за мен е необясним, освен вече споменатата "нумизматична" премия. А иначе под секрет да ти кажа, че мога да си закупя заготовки от Южна Африка от същата рафинерия коюто сече кругерранда и да си отсека златна монета с наименование по желание - да речем Форекс Мастер 999,9... Предполагам австийците действат по този начин, защото в Австрия злато не се добива в момента!

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1
                                а иначе и монетите ти ги дават с опаковка - дори и 100 годишните Наполеони - т.е. не се налага да ги пипаш с ръка
                                Разликата между едната опаковка и другата е от земята до небето. При монетите опаковката е само декоративна и всеки може да си я извади от опаковката и да си я върне. При кюлчетата опкавоката е херметична. като тя всъщност е самото удостоверение за произход. Серийният номер е изсечен върху кюлчето но е изписан върху опаковката, така че мърдане няма.

Както и да е... Не убеждавам никого в предимството на едната форма пред другата. Казвам само аз какво предпочитам и защо го предпочитам. За мен златото не е фетиш за да си го имам с някакво изображение и търговско наименование, а просто пари чиято стойност зависи само и единствено от теглото и чистотата на метала.

Коментар

Working...
                                X