IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• да да, последния път когато водих спор с един приятел за златото бе преди две или три години. същите глупости ги слушах и от него. Приказвам му аз - не се занимавай с това ще си загубиш парите, не та не, то не бе инфлация то не бе петрол, то не бяха обезценки.

за два месеца загуби 10 бона. Добре че се отказа че до сегашната цена да бе профукал 40-50 бона.

Коментар

• Първоначално изпратено от i1939 Разгледай мнение
      Няма как, до сега ръси само глупост след глупост.
      Разходите варират в интервала 400-1100 долара, в зависимост от мината и съответната държава. Всяка една компания има на сайта си миннодобивните разходи за съответната мина, която експлоатира.
      Ами като добива варира между 400 и 1100 долара към днешна дата, какви сривове под хилядарка ми говорите???

И прави сте с равновесния. Цените на петрола нямат никакво значение и тепърва ще вървят надолу. Със златото естествено.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Ми добре, смятай я унцията в петрол. Аз не се сещам в някоя бакалия да приемат варели със суров петрол
        Всичко е петрол. Дори зеленият долар е петрол. Без петрол няма долари. Петродоларите и възходът на САЩ.

Коментар

Не, аз до злато не се докосвам. Основно точно защото привържениците на златото са фанатици, които не се ръководят от здравия разум. А аз в ирационални пазари не влизам. Знам че ще пада, знам че е балон, но де да го знам, може пък една година да стои на едно място, не ми се вярва, но като не разбирам логиката на тези които го купуват не им разбирам и мотивите и стоя настрана.

Като цяло в ирационални пазари не влизам, дори и да се движат към рационалност.
          Тогава, защо въобще пишеш в тази тема?
          Ирационално е.
          Мога да те оборя без проблем, по всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
            Ехеееее, какво ма направи бе, човек. От къде да знам толкова детайли като теб.

Знам обаче следното.

"Когато цената на златото бе 300 долара 1 барел нефт бе 15 долара. Сега 1 барел нефт е над 100 долара."

Бързо. Кажи нещо умно.
            Ми добре, смятай я унцията в петрол. Аз не се сещам в някоя бакалия да приемат варели със суров петрол

Коментар

Знам обаче следното.

"Когато цената на златото бе 300 долара 1 барел нефт бе 15 долара. Сега 1 барел нефт е над 100 долара."

Бързо. Кажи нещо умно.
              Няма как, до сега ръси само глупост след глупост.
              Разходите варират в интервала 400-1100 долара, в зависимост от мината и съответната държава. Всяка една компания има на сайта си миннодобивните разходи за съответната мина, която експлоатира.

Коментар

Скъсяваш ли?
                Не, аз до злато не се докосвам. Основно точно защото привържениците на златото са фанатици, които не се ръководят от здравия разум. А аз в ирационални пазари не влизам. Знам че ще пада, знам че е балон, но де да го знам, може пък една година да стои на едно място, не ми се вярва, но като не разбирам логиката на тези които го купуват не им разбирам и мотивите и стоя настрана.

Като цяло в ирационални пазари не влизам, дори и да се движат към рационалност.

Коментар

Хайде кажи производствените разходи по отделни мини. Т.е. проценти от мините на какви средни производствени разходи го добиват. какъв е процента от предлагането от мини и какъв от скраб, какъв е процента на терсенето от ЕТФ, от бижутерийната индустрия, и за монети. защото аз тези работи ги знам. но ми се струва че ти не ги знаеш. Всъщност съм сигурен че не ги знаеш.

Знам обаче следното.

Бързо. Кажи нещо умно.

Коментар

Ми слушай го Рон Пол.

Аз ви казвам че ако продължавате така ще си загубите парите. но нямам намерение да ви взимам златото от ръцете че да не губите от него. Ваши са си парите, губете си ги.
                    Скъсяваш ли?

Коментар

Рон Пол: Доларът ще се срине, цената на златото е ракета !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      Равновесие ли да слушаме или един от най-еродираните представители на мериканското висше общество????????????
                      Ми слушай го Рон Пол.

Аз ви казвам че ако продължавате така ще си загубите парите. но нямам намерение да ви взимам златото от ръцете че да не губите от него. Ваши са си парите, губете си ги.

Коментар

• Рон Пол: Доларът ще се срине, цената на златото е ракета !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        Равновесие ли да слушаме или един от най-еродираните представители на американското висше общество????????????

Коментар

И за всичко това бе виновен Китай.
                          Да, да... А онези, които задлъжняваха до гуша за да купуват китайските стоки хич не са виновни...
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

А това случайно прочете ли го?

"А, ей така между другото, да имаш представа колко скочи петрола за това време? Защото по последни данни никъде не съм чувал да го копат и прекарват с двигатели на метан."

Толкова ли не успя да прозреш, че визирах копането и превоза на САМОТО злато.

Ей, ей, за смях ставате.....
                            Хайде кажи производствените разходи по отделни мини. Т.е. проценти от мините на какви средни производствени разходи го добиват. какъв е процента от предлагането от мини и какъв от скраб, какъв е процента на терсенето от ЕТФ, от бижутерийната индустрия, и за монети. защото аз тези работи ги знам. но ми се струва че ти не ги знаеш. Всъщност съм сигурен че не ги знаеш.

Коментар

десетилетие стоя около 300, защо още десетилетие да не се търгува пак около 300.
                              Пълно неразбиране на пазара.
                              Вероятно си загубил много пари от скъсяване на стоките през изминалите години

Коментар

Вярваш ли си на писанията?
                                Толкова много глупости събрани на едно място.
                                Шокиращо е
                                Шокиращо е само че го мислиш за шокиращо.

Приемете го - ако сте дълги в злато ще си загубите парите - както Форекс мастъра вече го знае от първо лице

Коментар

Working...
                                X