IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
    златцето от 19-я етаж веке е 11-я
    Е и ?????????

Коментар

• Първоначално изпратено от i1939 Разгледай мнение
      Е ако всичко ще се срива по-добре да нямаш много недвижими имоти

Мъдро.

Коментар

• златцето от 19-я етаж веке е на 11-я
        Last edited by ТАТО; 28.06.2013, 22:57.
        Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от Coininvest Разгледай мнение
          Аз ще ти кажа нещо просто по темата, последно, и ако не го проумееш, значи няма спасение за теб: недей връзва златото към петрол, храни, валути, имоти и каквото и да било! Златото си е злато, така както са били имотните балони в много страни и са се сривали на десеторно по-ниски цени (без да са обвързани със злато или друго), така и златото скача и пада, а тия приказки за инфлацията ви ги набиваха в главите големите играчи, които отдавна си продадоха златцето. Сега си правят банкети с отлежало винце и ви гледат сеира. Изиграха ви, но ще минат поне 10 години преди да го осъзнаете всички. Помисли например, защо Сорос си продаде златото, както и още двама-трима негови авери, с които си плетат кошниците повече от 30-40 години.
          Приятелю, как може да сравняваш имотния балон с този при златото? И да твърдиш, че няма нищо общо с петрола? Тц...тц...наистина няма спасение за простата ми душица.

А затова, че златото го манипулират както си искат, ами добро утро. За какво мисли, че в момента обират и физическото. Играч до играч. Машала.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Спекула е всяко нещо от което единствения доход е от промяна в цената му.

Ако златото даваше дивиденти или лихви можеше да се приеме и за инвестиция, но то не дава. Единствената причина да се използва и за диверсификация е ако човек очаква че всичко ще се срине. но дори и в този случай по-добре да държи земя или недвижими имоти - от тях поне има регулярни доходи.
            Е ако всичко ще се срива по-добре да нямаш много недвижими имоти

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Нищо не разбирате. Цената на златото е точно толкова, колкото беше преди година
              http://ycharts.com/indicators/gold_price_in_yen
              Да и това съм го виждал, как йената определя златото. Но ако йената удари 150 за долар, където ми се струва че се е запътила дългосрочно то златото му предстои още много спад

Коментар

Глупости!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Златото е сигурност и девирсификация на портфейла и нищо повече.
                Само свръх големите могат да си позволят да спекулират, а останалите просто ги захранват с мижавите си пари.
                Въобще нищо не разбираш. Чудя се, защо въобще продължаваш да пишеш?
                Спекула е всяко нещо от което единствения доход е от промяна в цената му.

Ако златото даваше дивиденти или лихви можеше да се приеме и за инвестиция, но то не дава. Единствената причина да се използва и за диверсификация е ако човек очаква че всичко ще се срине. но дори и в този случай по-добре да държи земя или недвижими имоти - от тях поне има регулярни доходи.

Коментар

• Нищо не разбирате. Цената на златото е точно толкова, колкото беше преди година
                  http://ycharts.com/indicators/gold_price_in_yen

Коментар

че то златото е само спекула - златото не дава никакви доходи.
                    Глупости!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Златото е сигурност и девирсификация на портфейла и нищо повече.
                    Само свръх големите могат да си позволят да спекулират, а останалите просто ги захранват с мижавите си пари.
                    Въобще нищо не разбираш. Чудя се, защо въобще продължаваш да пишеш?

Коментар

• Russia Launches Ruble Gold Exchange
                      The COMEX is set to have a new competitor in Russia after the Russian stock exchange announced that they plan to launch ruble denominated gold, silver, platinum and palladium exchanges according to Russia Today.
                      Играта продължава

Коментар

Не е трябвало да спекулира.
                        Това е един от най-опасните пазари.
                        че то златото е само спекула - златото не дава никакви доходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
                          Не ходя с варел на гърба до бакалията. Ти ходиш ли? Петрола се купува с долари, а на базата на разходите за добива на златото се изчислява и неговата цена. Толкова е сложно, че ми отне месеци да го осмисля.
                          Цената на златото се определя от пазара. Себестойността се наглася според пазара. като подне до 300 долара и ще се добива само златото което си заслужава. мините ще спрат да добиват в тези в които не могат да си оптимизират дейността, в тези които могат ще си оптимизират дейността, ще си намалят разходите и ще се вместват в това което им дава като цена пазара. Ако това не им изнася просто ще фалират - никой не е казал че всички мини трябва да работят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
                            Ехеееее, какво ма направи бе, човек. От къде да знам толкова детайли като теб.

Знам обаче следното.

"Когато цената на златото бе 300 долара 1 барел нефт бе 15 долара. Сега 1 барел нефт е над 100 долара."

Бързо. Кажи нещо умно.
                            Аз ще ти кажа нещо просто по темата, последно, и ако не го проумееш, значи няма спасение за теб: недей връзва златото към петрол, храни, валути, имоти и каквото и да било! Златото си е злато, така както са били имотните балони в много страни и са се сривали на десеторно по-ниски цени (без да са обвързани със злато или друго), така и златото скача и пада, а тия приказки за инфлацията ви ги набиваха в главите големите играчи, които отдавна си продадоха златцето. Сега си правят банкети с отлежало винце и ви гледат сеира. Изиграха ви, но ще минат поне 10 години преди да го осъзнаете всички. Помисли например, защо Сорос си продаде златото, както и още двама-трима негови авери, с които си плетат кошниците повече от 30-40 години.
                            Last edited by Coininvest; 28.06.2013, 22:38.

Коментар

да да, последния път когато водих спор с един приятел за златото бе преди две или три години. същите глупости ги слушах и от него. Приказвам му аз - не се занимавай с това ще си загубиш парите, не та не, то не бе инфлация то не бе петрол, то не бяха обезценки.

за два месеца загуби 10 бона. Добре че се отказа че до сегашната цена да бе профукал 40-50 бона.
                              Не е трябвало да спекулира.
                              Това е един от най-опасните пазари.

Коментар

Ми добре, смятай я унцията в петрол. Аз не се сещам в някоя бакалия да приемат варели със суров петрол
                                Не ходя с варел на гърба до бакалията. Ти ходиш ли? Петрола се купува с долари, а на базата на разходите за добива на златото се изчислява и неговата цена. Толкова е сложно, че ми отне месеци да го осмисля.

Коментар

Working...
                                X