Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Проблемът е че липсва тайминг, а това е ключът за всяка печеливша инвестиция.
ЗА да не ме разбереш погрешно - аз съм шорт на EWG, IBB, IYH, VBK (сток маркета като цяло) от добри нива! Очаквам спад (crash/burst и пр. определения), но нямам намерение да ПРОГНОЗИРАМ колко голям ще бъде!
Всеки който се опитва да вещае бъдещето се обрича на посредствени резултати заради емоционалното си въвличане в дадена позиция. Ако очакваш да има срив ще си стоиш с дългото злато (или златари) дори и пазара да ти покаже, че такъв НЯМА. Много хора се превръщат от спекуланти в дългосрочни инвестиотори защото отказват да приемат това което им казва пазара, а си държат на мнението че ще се случи това което те за ПРОГНОЗИРАЛИ. ЕГОто е най-големия враг в инвестирането (и не само)!
Макро аргументацията ти звучи разумно сама по себе си, но за мен е просто гледна точка.
Златодобивни компании ще купувам след корекцията (която може да продължи от месеци до години) при определени технически правила. Ако теорията за тотален срив на сток маркета се окаже вярна и златото отиде до 2-5-10 хилки ще съм в правилната посока. АКо НЕ, ще съм на малък + или на малък -.
п.с.
В тоя занаят кинти не се правят с търсене на върхове и дъна!
Коментар