IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ало къде са всички, където златото беше надценено, че и балонизирано?
    Къде са всичко онези където, си нямат и понятие от фундамента на златото, но пък тръбяха това, което писах по горе Хора дето бъркат спекулацията с хартиеноето злато със историческите покупики на физ. злато.
    Най ми бе кеф как ми обесняваха някои хора, за златото като за тях златото са онези хартийки без стойност на борсата. Чудно ми е някоя от големите bullion bank-те, като обяви, че спира да изплаща златните си задължения и ги ги обърне в кеш, тогава какво ще стане с цената
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• На Лондонската борса само като и видиш данните отпреди 2-3 години и ти става ясно

Коментар

• Вече съм на средна печалба на експозициите си в злато. Чудесно.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
          от 28/06/2013 - златото е 14% нагоре!!!
          След като приспаднем маржа на Тавекс - който е около 4% - остава чисто 10%
          т.е. покупка 1929 лв. - сега продажба 2123 лв. за 1 унция
          та така .........

П.С. само да добавя, че среброто за същия период е около 21% нагоре. края на юни Сребърната Виенска Филхармония се харчеше за 43 лв. бройката - сега е 52 лв.

Браво! А едно време на какви ръстове се радвахме...

Аз обаче не виждам особени причини за оптимизъм като гледам тук - http://www.lbma.org.uk/pages/index.c...e=daily#latest

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Абе, къде се изпокриха всички мишки, които продаваха злато и сребро?
            Ем смятай Шемета да е продал 1000 долара позиция на 1600 вече пие коктейли.
            yolo

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              А от земята актив по-лесен за конфискуване няма..
              Мислиш ли ?
              Всъщност като ти знам политубежденията - не се учудвам.
              Вие сте наистина специалисти в това.

Коментар

• Абе, къде се изпокриха всички мишки, които продаваха злато и сребро?
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  ма тебе като те видят с наполеончето
                  Ако не го показвам няма как да ме видят!
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Е то ако е въпроса пак да навлизаме в апокалиптичните сценарии - ОК.
                    Земята може и да ми я конфискуват, ма тебе като те видят с наполеончето - смятай се за изкормен на момента
                    В Сирия дали има такива оптимисти да купуват земя сега
                    yolo

Коментар

• Първоначално изпратено от KostaBee Разгледай мнение
                      Земята при война може даже да ти я конфискуват ако си жив още.
                      Е то ако е въпроса пак да навлизаме в апокалиптичните сценарии - ОК.
                      Земята може и да ми я конфискуват, ма тебе като те видят с наполеончето - смятай се за изкормен на момента

Коментар

• Първоначално изпратено от KostaBee Разгледай мнение
                        Земята при война може даже да ти я конфискуват ако си жив още.
                        При война и/или дълбоки структурни кризи всичко може да се конфискува... Въпросът е да имаш активи които са възможно най-трудни за конфискуване. А от земята актив по-лесен за конфискуване няма..

Коментар

• Земята при война може даже да ти я конфискуват ако си жив още.
                          yolo

Коментар

От изброените най доброто си го турнал най накрая.
                            От всички изброени нефтът е най-труден за складиране и опазване. Затова съм го сложил най-накрая.

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            И си "забравил" най добрия лонгран актив де се не печата - земята.
                            Земята е най-тъпия актив при турбулентни времена... Не можеш да си го сложиш в куфарчето и да се изнесеш. Земята може да я имаш само ако имаш документ че я имаш. Някой трябва да ти признава и опазва правото да притежаваш земя. А всички знаем, че ако има някой такъв то той е повече или по-малко рекетьор и ще ти иска данъци за да те пази от себе си...

Коментар

• @Pipbel
                              Ами ако конфликта в близкия изток се закучи, включат се примерно Иран и затворят Ормузкия пролив? Тогава съотношението ще се "оправи" и без да е нужно да пада златото.

Коментар

• Днеска ако пробием 1423 отиваме и на 50 мн бързо.
                                yolo

Коментар

Working...
                                X