IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
    напълно ми е ясно защо си толкова нервен и агресивен
    Колега Шемата, защо смятате че всеки, който не ви вярва е нервен и агресивен?
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• IvanG,

напълно ми е ясно защо си толкова нервен и агресивен . Все пак ти беше от хората, които вярвахте, че Златото след пика от 2011-а пак ще стане 1900-2000 $ и на нива 1650-1700 $ обяснявахте как това е супер изгодна инвестиция да купуваш Злато и да откриваш дълги позиции . Явно доста пари изгубихте последните 1-2 години от играта по дълго злато и за това сега сте такива нервни (определени форумни участници тук; вие много добре се знаете точно при Златото кои от вас глътнахте доста вода и в момента ви виждам повечето от вас тук пак да лаете като кучета).

ПУКККККККККККККККк!!!!
      п.с. между другото ти и при Среброто през 2011-а по 35-40 $ обясняваше как щяло да расте . Май и там глътна вода.

Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
      Абе що се излагаш....
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Колега,

в продължение на години съм писал, че не използвам STOP-ове. Питали са ме много пъти последните 3-4 години. Аз не използвам стоповет . Десетки пъти съм обяснявал какво ми е правилото за управление на капитала и защо не използвам стопове . Т.ч. повечето които знаят, че съм отварял позиции, знаят че са ми без стопове .
        Абе що се излагаш..по тия твоите къси които толкоз се перчиш с тях че си спечелил по едно време бяха почти 10 хиляди на минус. Казвам го, щото е факт. Ако имаше реална сметка помисли си какво чувство е да гледаш всеки ден такава загуба и да си мислиш че нямаш нужда от стоп. За да можеш да стискаш 10к при реален акаунт капитала трябва да ти е поне 15-20 пъти в повече за да понесеш такава волатилност...т.е. суми над 250 хиляди по сметка. И това долъри... Тая седмица идваш и се фалиш че си спечелил пет лева и другите ти завиждали...ами вервай си..
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

в продължение на години съм писал, че не използвам STOP-ове.
          Колега Шемата, всеки който търгува на марджин през брокер доброволно или доброзорно използва стопове. Ако ти не сложиш стоп-загуба поръчка доброволно, то брокера ти я слага доброзорно на 80% от гаранционния депозит. Срамота е да не го знаеш! Ако не ми вярваш на мен, вдигни телефона и питай брокера си? Стопове ВИНАГИ има независимо дали ти сам ги слагаш или някой друг ги слага вместо теб!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Колега,

в продължение на години съм писал, че не използвам STOP-ове. Питали са ме много пъти последните 3-4 години. Аз не използвам стоповет . Десетки пъти съм обяснявал какво ми е правилото за управление на капитала и защо не използвам стопове . Т.ч. повечето които знаят, че съм отварял позиции, знаят че са ми без стопове .

Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
            Вярвай, ми че си имам много друга по-важна работа, че да ме интересуват сделките и печалбите ти Схемов. Ала можеш да запазиш достойнство и да си признаеш, че таймингът ти за късо злато на 1368 беше ужасен. Това всички го видяха. Също така не мога да си обясня защо се кри по темата и не ми отговори, че "не използваш стопове" веднага когато те питах, т.е веднага като влезе позиция. За мен това е менташко поведение и по-добре не ни занимавай с такива глупости в тази тема. Отворете си тема виртуални сделки и се надлъгвайте там.

Коментар

))).

Колега аз не използвам STOP-ове .

п.с. много хора завиждат, че от къси при Златото и Среброто изкарах добри печалби последните 1-2 години и виждам, че доста от тях са останали завистливи както преди и не са забравли, че изкарах добри пари от къси Сребро и после Злато. Виждам, че зависта им още се е запазила, въпреки, че от както закрих последната си позиция при Златото минаха около 4 месеца, т.е. запазилата се у тях злоба е знак, че просто тези хора неприкъснато губят на валутните пазари и са агресивни към хората, които печелят, т.к. не могат да се примерят с мисълта, че някой може да печели . Това е типична характерна черта за неудачния трейдър. На много хора виждам, че им се иска точно аз да загубя някъде при някоя сделка .

просто много завист и много злоба в този форум . Надявам се някога на повечето да им мине
              Вярвай, ми че си имам много друга по-важна работа, че да ме интересуват сделките и печалбите ти Схемов. Ала можеш да запазиш достойнство и да си признаеш, че таймингът ти за късо злато на 1368 беше ужасен. Това всички го видяха. Също така не мога да си обясня защо се кри по темата и не ми отговори, че "не използваш стопове" веднага когато те питах, т.е веднага като влезе позиция. За мен това е менташко поведение и по-добре не ни занимавай с такива глупости в тази тема. Отворете си тема виртуални сделки и се надлъгвайте там.

Коментар

• ))).

Колега аз не използвам STOP-ове .

п.с. много хора завиждат, че от къси при Златото и Среброто изкарах добри печалби последните 1-2 години и виждам, че доста от тях са останали завистливи както преди и не са забравли, че изкарах добри пари от къси Сребро и после Злато. Виждам, че зависта им още се е запазила, въпреки, че от както закрих последната си позиция при Златото минаха около 4 месеца, т.е. запазилата се у тях злоба е знак, че просто тези хора неприкъснато губят на валутните пазари и са агресивни към хората, които печелят, т.к. не могат да се примерят с мисълта, че някой може да печели . Това е типична характерна черта за неудачния трейдър. На много хора виждам, че им се иска точно аз да загубя някъде при някоя сделка .

просто много завист и много злоба в този форум . Надявам се някога на повечето да им мине

Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                Глупости. Не случайно те питах къде е стопа. Защото при нормални обстоятелства при 1434 трябваше да е гръмнал...
                Last edited by Shemata; 11.09.2013, 00:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Радвам се като виждам че разсъждаваме по еднакъв начин за среброто. Аз освен него шортя и нефта за да профитирам надолу, тъй като си държа дългосрочно 7-8 нефтени компании. Печалбата тъкмо ще използвам да си донадя още от тях, ако се спихнат доста при 80-85$ нефт или сериозна корекция на индексите.
                  Мойта експозиция също не е голяма, без левъриджа 2-та ми етф-а са 11% от портфейла. Днес главно те дърпат каруцата, аче резултата от останалите 19 акции е съвсем малко на зеленко.
                  Досега - + 3.7% от нефта за 2 седмици и + 12.5 % от среброто за седмица от влизането
                  Нефта едва ли ще падне толкова. В момента Сирия е само малкия проблем при нефта. Всъщност Китай изкара добро индустриално производство, което предполага че търсенето ще остане силно. И същевременно Ирак и либия имат проблеми с износа. Така че петрола няма да падне особено поне следващите седмици

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Експозицията ми към среброто е средна работа. Като под експозиция имам в предвид като не броя ливърджа - т.е. цялостната ми експозиция към среброто не е нищо особено спрямо сметката ми. Всичко останало е акции, какъв е основния риск пред акциите - промяната на паричната политика от ФЕД. Ако ФЕД затегне политиката и това се отрази лошо на акциите, то среброто ще се срине - хеджирам част от експозицията си в акции. Ако ФЕД не затегне политиката и среброто скочи - то абсолютната сума на печалбата ми от акции ще е многократно по-голяма от евентуална загуба от среброто. А в един момент фед ще затегне политиката си, дали ще другата седмица или декември няма голямо значение. когато това се случи и среброто ще потъне като Титаник следващите месеци. И в края на краищата ще изляза на прилична печалба и от среброто. като на всичкото отгоре ще ми осигури екстра пари за инвестиране в акции, точно когато те са паднали заради политиката на ФЕД.
                    Радвам се като виждам че разсъждаваме по еднакъв начин за среброто. Аз освен него шортя и нефта за да профитирам надолу, тъй като си държа дългосрочно 7-8 нефтени компании. Печалбата тъкмо ще използвам да си донадя още от тях, ако се спихнат доста при 80-85$ нефт или сериозна корекция на индексите.
                    Мойта експозиция също не е голяма, без левъриджа 2-та ми етф-а са 11% от портфейла. Днес главно те дърпат каруцата, аче резултата от останалите 19 акции е съвсем малко на зеленко.
                    Досега - + 3.7% от нефта за 2 седмици и + 12.5 % от среброто за седмица от влизането

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      Направените сметки не са от купено злато и сребро, те са от продадено! Шушулките които продават книжно злато и сребро плачат да им оберат стинките и стях да платят част от сметките на големите пазарни манипулатори, които правят всичко възможно да държат златото и среброто евтино. Това е така, защото са продали чуждо злато и сребро и ако не успеят да го купят обратно, просто са фалирали. А няма как да го купят. Ако можеше САЩ нямаше да връщат германското злато в течение на 10 години а щяха да го направят за 1 седмица!
                      Добре Мастъре. Ти и други мислещи като теб работите, за да ме направите по-богат

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        И тъй като безплатен обяд няма, то очевидно помпащите златото и среброто са просто балъци плачещи да платят сметката на други.
                        Направените сметки не са от купено злато и сребро, те са от продадено! Шушулките които продават книжно злато и сребро плачат да им оберат стинките и стях да платят част от сметките на големите пазарни манипулатори, които правят всичко възможно да държат златото и среброто евтино. Това е така, защото са продали чуждо злато и сребро и ако не успеят да го купят обратно, просто са фалирали. А няма как да го купят. Ако можеше САЩ нямаше да връщат германското злато в течение на 10 години а щяха да го направят за 1 седмица!

Коментар

• За това и казвам че тези които сега купуват злато и сребро не са никак в час. Това избухване нагоре на златото и среброто дават такава прекрасна възможност за хеджиране срещу политиката на ФЕД че почва да прилича чак на безплатен обяд. И тъй като безплатен обяд няма, то очевидно помпащите златото и среброто са просто балъци плачещи да платят сметката на други.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                            Ахъ-хъъъъммммм - прозявам се
                            Пожелания
                            То всичко са пожелания. Моите поне вече доста години като цяло предимно се сбъдват. Можеш ли да кажеш същото за твоите

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                              Бах тайминга имаш
                              Това 11$ към 2025 година може и да ти излезе
                              Хаха. Каква е волатилността на среброто на годишна база - смятал ли си я. От 18 до 11 може да го направи за по-малко от половин година и то ако не броим все пак възможно повишаване на волатилността.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                                Виж сега..тука имаме аналогични случаи 'участници' стискат по 5-6х загуби десетки месеци..
                                Експозицията ми към среброто е средна работа. Като под експозиция имам в предвид като не броя ливърджа - т.е. цялостната ми експозиция към среброто не е нищо особено спрямо сметката ми. Всичко останало е акции, какъв е основния риск пред акциите - промяната на паричната политика от ФЕД. Ако ФЕД затегне политиката и това се отрази лошо на акциите, то среброто ще се срине - хеджирам част от експозицията си в акции. Ако ФЕД не затегне политиката и среброто скочи - то абсолютната сума на печалбата ми от акции ще е многократно по-голяма от евентуална загуба от среброто. А в един момент фед ще затегне политиката си, дали ще другата седмица или декември няма голямо значение. когато това се случи и среброто ще потъне като Титаник следващите месеци. И в края на краищата ще изляза на прилична печалба и от среброто. като на всичкото отгоре ще ми осигури екстра пари за инвестиране в акции, точно когато те са паднали заради политиката на ФЕД.

Коментар

Working...
                                X