IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
    Сега виждаме още един метод практикуван от Финансовия олигопол за манипулиране цената на златото, а именно поставянето на индийската икономика под натиск. Вече ставаме свидетели на ефектите до които води това и че има тясна връзка с търсенето и цената на благородния метал.
    Много ми е чудно как ще поставят китаиската под натиск.
    Пазарът там е втория по големина, с тенденция да стане първи т.е голямо търсене. Държат огромен американски дълг - имат силен коз и няма да се поддават толкова лесно на натиск.
    Златните им резерви са тайна т.е не се знае кога ще купуват или продават и изобщо какъв е таргета на цетралната им банка.

Коментар

• Сега виждаме още един метод практикуван от Финансовия олигопол за манипулиране цената на златото, а именно поставянето на индийската икономика под натиск. Вече ставаме свидетели на ефектите до които води това и че има тясна връзка с търсенето и цената на благородния метал.

Коментар

• Първоначално изпратено от i1939 Разгледай мнение
        Сигурен ли си? Щото аз не мисля така
        И ти си експерт разбирач, като повечето празни кратуни навъртащи се тука
        разбирач и то голям съм .........каква е цената?
        Last edited by GoldBear; 18.09.2013, 10:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
          Сарказъм знаеш ли какво е? Ами май не. Другият път когато критикуваш мнения и теории на колеги бъди открит и сподели своето виждане.

П.П. не е коректно от 5 мнения 4 да ги редактираш в последствие.

Успехи!
          Ами допълвам за да не поствам наново - никога не коригирам след отговор по дадения пост!

Разбира се че мога и ЩЕ споделя "моето виждане" - но моля те остави на мен да преценя кога!

П.С. има доста хора от форума на които съм споделил "моите виждания " Но, не виждам на теб това как ти помага, след като не виждаш елементарни "връзки" в реалността и се молиш никой да не ти разваля покоя, като ми благодариш за НЕсподеляне на каквото и да е!

Мисли: АКО "неудачниците" на високите нива се преразпределят като пари към по-умниТЕ такива, ТО как това се случва и с "хората" от средната класа поголовно, които нямат самостоятелността да са "неудачници" при едно и също заемано състояние в различни моменти от време (преди и по време на кризата)?
          Last edited by iivanoff; 17.09.2013, 20:48.
          Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Иваноффф

Сарказъм знаеш ли какво е? Ами май не. Другият път когато критикуваш мнения и теории на колеги бъди открит и сподели своето виждане.

П.П. не е коректно от 5 мнения 4 да ги редактираш в последствие.

Успехи!
            Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

С mos70 поне споделихме теориите си макар според теб и двете грешни

Адаптация=развитие ...игра на думи. Все е промяна за по-добро. И понеже темата е за златото, да я върна. Анализирай кой купува и кой продава злато. Азиатеца или европееца. Гледай и глобално на ниво държава, и на микро ново ЮЛ и на ФЛ.

Едва ли едните са глупави за да се развиват и да купуват физическо злато. В момента тече преразпределение на макро и микро ниво.

Това за маймуните ми е под достойнството да коментирам
              Спирам. Нека всеки си има своето мнение.
              Ти си спирай, ама преди това чЕкам да ми издумаш - КЪДЕ съм ти споделил истината за което толкова прибърза да ми благодариш?

- знаеш ли, понеже напъна ще надхвърли възможностите ти, ти сам показа колко си преднамерен в темата... поне по отношение на другите! А това знаеш ли какво означава - че дъжиш да защитаваш себе си /винаги, на всяка цена/ а не да търсиш истината! От тук следва, че ако не е по-любов темата със събеседници от другия пол, то разговора е безсмислен!

П.С. Ако вярваш в това: "Адаптация=развитие ...игра на думи." - наистина са много зле в "теорията" "нещата"!
              Last edited by iivanoff; 17.09.2013, 20:40.

Коментар

• Иваноффф

С mos70 поне споделихме теориите си макар според теб и двете грешни

Адаптация=развитие ...игра на думи. Все е промяна за по-добро. И понеже темата е за златото, да я върна. Анализирай кой купува и кой продава злато. Азиатеца или европееца. Гледай и глобално на ниво държава, и на микро ново ЮЛ и на ФЛ.

Едва ли едните са глупави за да се развиват и да купуват физическо злато. В момента тече преразпределение на макро и микро ниво.

Това за маймуните ми е под достойнството да коментирам
                Спирам. Нека всеки си има своето мнение.
                Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

Благодаря, че сподели безкористно и подробно на всички истината

П.П. мислих, мислих по инфото от линка ти и ...какво? Европейският пазар на автомобили е в криза. Ами азиатският??? Къде са парите, при кой се преразпределиха:-)

Кой е неудачника и кой адаптивния? Азиатеца или европееца? Факт!

Гледай глобално, не в часност. Написаното в икономическата литература по време на криза не важи. Наоборот...почти обратното е:-)
                  Никаква истина не съм споделял, че да ми благодариш подигравателно!

- като ти препрочитам отговора, гледам че съм направил много добре като не съм споделил нищо! Все пак, не е случайно че ми е принцип - защита е голяма от пуяци!

Азиатеца не се адаптира, той се развива! /по един и същи начин м/у другото/ Факт!

Ти сега ще искараш маймуните по дърветата на екватова по-умни от средния европеец - щото и тях кризата не ги касае!! Сигурно са най-адаптивни ... не мислиш ли

П.С. Абе я препиши къде съм ти споделил истината, еле пък "безкористно и подробно"!
                  , че и наглост има да ми благодари!
                  Last edited by iivanoff; 17.09.2013, 20:29.

Коментар

• Иваноффф

Благодаря, че сподели безкористно и подробно на всички истината

П.П. мислих, мислих по инфото от линка ти и ...какво? Европейският пазар на автомобили е в криза. Ами азиатският??? Къде са парите, при кой се преразпределиха:-)

Кой е неудачника и кой адаптивния? Азиатеца или европееца? Факт!

Гледай глобално, не в часност. Написаното в икономическата литература по време на криза не важи. Наоборот...почти обратното е:-)

Коментар

Би ли така благосклонен да отвориш очите, на нас невиждащите с твоята истина?
                      само сам!

трябва представата ти за света - "теорията" - да обхваща всички факти и аспекти от реалността - или не трябва да обяснява една част, а да противоречи на друга част! Ако това е така, значи не е вярна!

П.С. помисли за интегриране на информацията от линка на предния ми пост КЪМ твоята "теория"!

Помисли как АКО "неудачниците" на високите нива се преразпределят като пари към по-умниТЕ такива, ТО това се случва и с "хората" от средната класа поголовно, които нямат самостоятелността да са "неудачници" при едно и също заемано състояние в различни моменти от време (преди и по време на кризата)?
                      Last edited by iivanoff; 17.09.2013, 20:12.

Коментар

• Иваноффф

Би ли така благосклонен да отвориш очите, на нас невиждащите с твоята истина?

Коментар

Добре, дай да чуем твоята теория щом взички са неправилни

Нормално е търсенето на луксозни стоки да намалее. 1000 човека ядат по-малко черен хахвер от 10000 :-))) Но парите са си същите ( даже и повече ) Просто парите са преразпределени от неудачниците към адаптивните ( разбираи ФЛ и ЮЛ )

По време на криза гольо продава злато ( ако има ), а паралията купува. Масовката пък се облиза и лае.Факт!!!
                          Аз нямам теории, аз знам истината!

- показам ви собствените абсурди, за да стигнете до истината!

Виж, неудачниците са на всички нива: цък
                          Last edited by iivanoff; 17.09.2013, 19:59.

Коментар

• Иванофффф

Добре, дай да чуем твоята теория щом взички са неправилни

Нормално е търсенето на луксозни стоки да намалее. 1000 човека ядат по-малко черен хахвер от 10000 :-))) Но парите са си същите ( даже и повече ) Просто парите са преразпределени от неудачниците към адаптивните ( разбираи ФЛ и ЮЛ )

По време на криза гольо продава злато ( ако има ), а паралията купува. Масовката пък се облиза и лае.Факт!!!

Коментар

Примера с телефоните и златото е неуместен. Едното е технология и остарява с дни- излиза ново и така.

Кризата е само за НЯКОИ. Парите не са изчезнали и ако ти си в криза и нямаш пари, твоите пари са у Петкан и той има в излишък. Затова инвестира, харчи и купува луксозни стоки. В този ред на мисли кризата е полезно санитарно явление преразпределящо средствата. Нещо като естествен подбор. Слабите и неподготвените умират. Историята го доказва.
                              А твоя пример за преразпределянето на парите е грешен! Защото ако просто се преразпределяха, то консумацията на лукс. стоки щеше да е постоянна, нищо че от Драган, парите са отишли у Петкан...

А в реалността, консумацията на лукс. стоки е намаляла ! ...

От тук следва, че наистина парите са променили посоката и не са само с променено преразпределяне от Драган до Петкан... нищо че се печатат...

... и схемата е много различна от твоята представа за това което става и ... особенно самия процесс КРИЗА!

П.С. на опонента ти теорията също не е вярна
                              Last edited by iivanoff; 17.09.2013, 19:48.

Коментар

• mos70

Примера с телефоните и златото е неуместен. Едното е технология и остарява с дни- излиза ново и така.

Кризата е само за НЯКОИ. Парите не са изчезнали и ако ти си в криза и нямаш пари, твоите пари са у Петкан и той има в излишък. Затова инвестира, харчи и купува луксозни стоки. В този ред на мисли кризата е полезно санитарно явление преразпределящо средствата. Нещо като естествен подбор. Слабите и неподготвените умират. Историята го доказва.

Коментар

Working...
                                X