IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    китайци и руснаци купуват като невидели и реално всяко наливане и натискане на цената надолу е сипване в гърлата на китайците...

Бях пуснал една графика кой колко злато копа. Тези си купуват собственото злато, даже им остава за продажба на международните пазари.

Да го кажем така. Централната банка дава едни кинти на едни хора дето копат злато. После го затваря това злато в трезорите да отлежава. Според мен е тъпо. Ако даваха парите за инфраструктура щеше да е по-добре, примерно.

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
      А аз пък казвам, че няма да докоснем 1500 и ще направим ново дъно преди да видим1500 . Индексите - казвам - нови върхове преди КРАША . Това е . Нищо лично . Просто да го има .
      напълно е възможно...в момента е заложено всичко на карта и централните банки от позицията на силния правят 'чудеса'

но да не сме максималисти! за мен в текущия момент един златен резерв не е излишен за тези, които имат свободен кеш.

и да падне златото ще дойде златния му период...рано или късно.

само физическо! хартиеното не е нито хеджи нито резерв, а чиста 100%-това спекула.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
        А аз пък казвам, че няма да докоснем 1500 и ще направим ново дъно преди да видим1500 . Индексите - казвам - нови върхове преди КРАША . Това е . Нищо лично . Просто да го има .
        Какво лично да има, БАЦЕ? Всеки с прогнозите си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          М зетки, Мем зетки, тука много дървени философи се изявяваха!

Сега ще си направя малко самореклама!

Който е следил какво съм писал в темата, знае, че още от лятото на 2015г., требя за преближаващата рецесия, което е пряко отражение на случващото се в Китай,(който е само катализатор, а не причина), независимо какви са обясненията на голяма част от "експертите"!
          Масата заговори малко преди Нова година!

Казах, че обръщачката при златото, ще започне след първите сигнали за пречупване на фондовия пазар! Така и стана!
          Когато много хора се бяха паникьосали при спадовете от началото на януари, аз казах, че предстои успокоение. Така и стана, Сега сме в него!

От тук на сетне казвам, че независимо от посланията на централните банки, фондовите пазари ще държат рейндж, а в рамките на 6 месеца от тук на сетне ще имаме сериозни спадове, а златото ще докосне 1500 долара!
          За мен фондовите пазари нямат потенциал за ръст, въпроса е кога ще дойдат спадовете!
          Драги - Мраги, ще влияят краткосрочно на пазарите в рамките на 1-2 седмици и измествания от 2-5%!
          Драги може да е единствено фактор на нестабилност, който да дообезцени еврото, което не само, че няма да подпомогне експорта, а ще удари суровините и петрола при поскъпващ долар, което още повече ще натисне пазарите, в краткосрочен план!
          Китайската икономика ще крета, а данните ще са колебливи, дори може да има някакъв временен позитивизъм, като корекция на лошите данни, докато не излезнат до 3-5 месеца, наистина ужасяващи такива от там!
          Смятам, че съвсем скоро, ще сме свидетели на много причудливи изказвания от страна на бабето Йелън!

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
            Майки, кога съм ти пращал снимка на трезора си, че си постнал тази снимка

Сега ако МЗ-тката ги има тези монетки, веднага отива на "Балканто" и за скрап....
            М зетки, Мем зетки, тука много дървени философи се изявяваха!

Сега ще си направя малко самореклама!

Който е следил какво съм писал в темата, знае, че още от лятото на 2015г., требя за преближаващата рецесия, което е пряко отражение на случващото се в Китай,(който е само катализатор, а не причина), независимо какви са обясненията на голяма част от "експертите"!
            Масата заговори малко преди Нова година!

Казах, че обръщачката при златото, ще започне след първите сигнали за пречупване на фондовия пазар! Така и стана!
            Когато много хора се бяха паникьосали при спадовете от началото на януари, аз казах, че предстои успокоение. Така и стана, Сега сме в него!

От тук на сетне казвам, че независимо от посланията на централните банки, фондовите пазари ще държат рейндж, а в рамките на 6 месеца от тук на сетне ще имаме сериозни спадове, а златото ще докосне 1500 долара!
            За мен фондовите пазари нямат потенциал за ръст, въпроса е кога ще дойдат спадовете!
            Драги - Мраги, ще влияят краткосрочно на пазарите в рамките на 1-2 седмици и измествания от 2-5%!
            Драги може да е единствено фактор на нестабилност, който да дообезцени еврото, което не само, че няма да подпомогне експорта, а ще удари суровините и петрола при поскъпващ долар, което още повече ще натисне пазарите, в краткосрочен план!
            Китайската икономика ще крета, а данните ще са колебливи, дори може да има някакъв временен позитивизъм, като корекция на лошите данни, докато не излезнат до 3-5 месеца, наистина ужасяващи такива от там!
            Смятам, че съвсем скоро, ще сме свидетели на много причудливи изказвания от страна на бабето Йелън!

Коментар

• Майки, кога съм ти пращал снимка на трезора си, че си постнал тази снимка

Сега ако МЗ-тката ги има тези монетки, веднага отива на "Балканто" и за скрап....

Коментар

• Моля те, не пускай такива снимки, че Импето ще си олигави клавиатурата...

Според мен въпроса е дали ще има затваряне на новогодишния гап при индексите или направо ще цепи надолу...
                Ламарината съответно нагоре. Разбира се, със съответните корекции по пътя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Скоро идва момента на златото! Много е вероятно да наблюдаваме краткотраен спад на цените с едно 50-60 долара, защото Драги ще обезцени допълнително еврото, по всяка вероятност! За купуващите в лева, обаче, този спад може да се окаже поскъпване! От там на сетне, тренда си мисля, че се затвърждава в бичи!

Аз съм разкарал почти всички акции, които съм държал още преди нова година! Не бяха много, но принципната ми позиция отрича държане към момента!
                  След възстановяването на част от индексите, си мисля, че това е един от последните моменти, в които ще може да се продава на сравнително високи цени!

Предстои да видим!

п.п.
                  Мнението е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба!
                  Картинката е наслада за окото

Коментар

• Скоро идва момента на златото! Много е вероятно да наблюдаваме краткотраен спад на цените с едно 50-60 долара, защото Драги ще обезцени допълнително еврото, по всяка вероятност! За купуващите в лева, обаче, този спад може да се окаже поскъпване! От там на сетне, тренда си мисля, че се затвърждава в бичи!

Аз съм разкарал почти всички акции, които съм държал още преди нова година! Не бяха много, но принципната ми позиция отрича държане към момента!
                    След възстановяването на част от индексите, си мисля, че това е един от последните моменти, в които ще може да се продава на сравнително високи цени!

Предстои да видим!

п.п.
                    Мнението е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнение
                      Доживяхме да видим злато в евро само 19% по-ниско от най-високите нива, ever.
                      1375 vs 1152
                      A и 2016 се очертава волатилна.
                      Не се притеснявай, ще доживееш и да видиш 20% над най-високото ниво EVER
                      1375 vs 1650

п.с. калкулацията ти в % не е правилна - не е 19%, а е 16%.

Коментар

• Доживяхме да видим злато в евро само 19% по-ниско от най-високите нива, ever.
                        1375 vs 1152
                        A и 2016 се очертава волатилна.
                        „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• More Paper Than Gold: Issuance of ETF Shares Suspended Due to Surging Metal Demand

The world’s largest asset manager has temporarily suspended the creation of new shares of its gold ETF due to the demand for physical gold.

BlackRock announced it would temporarily stop issuing new shares of Gold Trust (IAU) on Friday:
                          "Since the start of 2016, in response to global macroeconomic conditions, demand for gold and for IAU has surged among global investors. IAU has $8 billion in assets under management, and has expanded $1.4 billion year to date. February marked its largest creation activity in the last decade. This surge in demand has led to the temporary exhaustion of IAU shares currently registered under the ’33 Act.”

It appears the huge demand for physical gold (and lack of supply) is finally catching up with the manipulation of paper prices. If this is anything other than a brief technical suspension, it could well unleash panic-buying as we already pointed out – there is no physical gold.

Well, after hitting a record low of 120,000 ounces in early December 2015, COMEX Registered Gold inventories declined another 73% in one day in late January. That left less than 74,000 ounces to cover 40 million ounces open interest (the total number outstanding of derivative contracts that have not been settled).

COMEX stores physical gold for banks and their clients. The gold warehoused by COMEX can be used to settle futures contracts, transferred, or simply withdrawn. It is also used to “back” paper gold. COMEX gold is categorized as either “registered” or “eligible.” Registered gold is available for delivery to settle futures contracts. Eligible metals are stored on behalf of banks and private parties, but are not available delivery. In late January, 201,345 ounces of the total 275,325 ounces of COMEX Registered Gold was transferred to eligible – making it unavailable for delivery.

The 40 million ounces of gold open interest and the record low 74 thousand ounces of registered gold imply…there was a whopping 542 ounces in potential paper claims to every ounces of physical gold. Call it a 0.2% dilution factor.
                          WTF???

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                            И какво мислиш ,че ще последва?
                            Ще последва, това, което е последвало стотици пъти, в стопанската история на човечеството! ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА!

С тази разлика, че за първи път имаме електронни пари, чрез които трябва да се изпарява благосъстояние!

Икономическите кризи, са си стандартни като протичане, този път ще имаме доминация на финансовия аспект!

За мен по-интересното е как ще се преформатира геополитиката? Какво ще стане с Еврозоната и ЕС? За САЩ, нещата са ясни. Инфлация и обедняване на средната класа, плюс загуба на хегемонията! В Китай буреносни събития, опит за "Цветна революция" - неуспешен и затвърждаването на страната като стопански и военен лидер, но не в абсолютната степен, която дълго държеше САЩ, след 5-7 години!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                              Вчера прочетох че холандците ще правят ремонт на златното си хранилище и временно 200 тона злато ще бъде изпратено за съхранение отвъд океана,та си прав че в боя вече влизат дълбоките резерви
                              тези са луди, но по-скоро виждаме лицето на изключителна сериозна и дълбока корупция и зависимост от всякакви подмолни организации тип масони и тн..

гордън браун е също брилиянтен пример за плитичексо-масонска корупция, когато продава 50% от резерва на великобритания при исторически ниски цени и даже формира 'дъното на браун'...

https://en.wikipedia.org/wiki/Sale_o...9%E2%80%932002
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                при златото има голям натиск в последно време, но в момента го поотпуснаха защото нараства търсенето на физическо злато и съотношението в комекса хартия/тенеке става космическо....

канадците са без златен резерв вече, китайци и руснаци купуват като невидели и реално всяко наливане и натискане на цената надолу е сипване в гърлата на китайците...

не знам как ще се получи на Голдмън заканата за тест на 1000, но ще е с цената на резерва на още някоя държава...
                                Само за последните 3 месеца китайците хвърлиха 230 милиярда долара за крепене на юана,само с 15-20% от тази сума могат да взривят пазара на злато

Коментар

Working...
                                X