IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    ниски лихви,
    печатане,

И много други трикове ще бъдат приложени преди да се стигне до ситуацията описана от Mike Florida.

Коментар

• ниски лихви,
      печатане,

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
        Не искам да налагам мнението си, а просто го изразявам в опит да споделя своето виждане.
        Определено съм на мнение, че ЕС ще продължи да съществува, дори ако трябва да се промени формата (иключат някои членове или включат нови).
        Представете си каква загуба най-малкото от научна гледна точка би било ако се спре свободното преминаване на учени между европейски страни..... Стане ли BREXIT, смятай, че това ще бъде абсолютна катастрофа не само за останалите членки на ЕС, а и на самата Великобритания.
        Няма да е никаква загуба, защото придвижването може да е с пунктове и визи, но това ще са максимално облекчени процедури!

За мен несъстоятелен аргумент! Нима след като САЩ е извън Шенген и ЕС, има някакво препядствие за комуникацията и пътуванията на учените?
        С много от страните САЩ е в безвизов режим! Така ще бъде и в Европа без ЕС, между много от страните!

Единственото което прави ЕС в момента, е да обслужва тъй нареченият Нов световен ред, при който се създава огромен териториален и ресурсен субект, който цели да унищожи националните ядра и етноси, за да подготви почвата за глобален господар!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          И защо да запази единната си цялост???
          Не искам да налагам мнението си, а просто го изразявам в опит да споделя своето виждане.
          Определено съм на мнение, че ЕС ще продължи да съществува, дори ако трябва да се промени формата (иключат някои членове или включат нови).
          Представете си каква загуба най-малкото от научна гледна точка би било ако се спре свободното преминаване на учени между европейски страни..... Стане ли BREXIT, смятай, че това ще бъде абсолютна катастрофа не само за останалите членки на ЕС, а и на самата Великобритания.

Коментар

Майки, не казвам, че Еврозоната няма проблеми. Проблеми има навсякъде, както в САЩ, Русия, Китай така и в Европа. Редица страни са задлъжнели, но въпреки това смятам, че еврозоната ще запази единната си валута на всяка цена.
            И защо да запази единната си цялост???

Не е въпрос само на дългове, въпреки, че това е същина! Говорим за домино!

54% от британците за са EXIT. Колко биха били те при настъпването на една финансова и икономическа криза? Може би 85%???
            Всичкото изгладнял западноевропеец, като испанци, гърци и италианци, ще тръгнат към Албиона, за другите да не говорим! Великобритания имат една от най-диверсифицираните икономики, разчитаща на третичен сектор и тя ще бъде, сред най-слабо ударените, особено след това, което ще се случи на Германия! Дори финансовата им система ще се окаже по-устойчива! Те и в преносния смисъл ще се окажат "остров"!
            Защо им е да са в ЕС, щом там няма благосъстояние за тях повече, а има само "солидарност", която трябва да проявяват?
            Няма ли я Великобритания вътре, няма ги и парите, които държат единството!
            На практика отстъпките, които направиха на Великобритания, са един от последните пирони в ковчега на ЕС, но за това не се говори! Това вече не е клуб на равните, дори и сред силните страни! Сепаратизмът предстои!

В страни като Унгария се изсипват много китайски и като цяло азиятски инвестиции! Нима при един тотален срив в икономиката и пълен блокаж на ЕС, силните националистически режими ще стоят в ЕС, за да може някакъв обезумял булдог като Меркел да им размахва пръст и да ги ръководи???

Орбан е казал:

Ние сме в ЕС, за да сме на трапезата, а не да бъдем част от менюто!

Когато няма "трапеза" и няма сила, за да си част от менюто, ти имаш свободата и силата да следваш бъдещите си интереси!

Това се отнася до всички страни от Източна Европа, а не само до Унгария!

От там на сетне, притока на "бежанци", само временно ще бъде забавен, но не и спрян! Турция съвсем скоро ще потъне в хаос! Ердоган няма подкрепата на големия брат САЩ, санкциите на Русия ще окажат жестоко влияние, това за сега е забравено, но предстои. Икономическия срив в страната, който ще следва общоевропейския, ще го свали от власт, дори и с цената на гражданска война! Когато това стане, единствената надежда на България е, че Гърция ще бъде в по-голям хаос и 95% от потока ще се опита да мине от там първите месеци!

След колапса на ЕС, който ще се случва същевременно с тези събития, колкото и да е зле в Турция или Азия, път за мангасарите на Запад няма да има, тъй като нещата ще са изострени както на Балканите, така и в страните като Германия!

Стрелбата на месо, ще е напълно възможна, а либерастията ще отсъства в този момент!

В краткосрочен план, предстой да гледаме пълна несъстоятелност на ФЕД и ЕЦБ! Пълно разминаване с очаквания от изказвания и случващо се на пазара! Това е само подготовка за края на играта!

Единственото, което ме притеснява е, че за мен разпадането на ЕС, е мокрият ми сън и това прави прогнозата ми, в някаква степен предубедена!

Като изключим това обаче, аргументите за разпад са много, ама много сериозни!

Коментар

Майки, не казвам, че Еврозоната няма проблеми. Проблеми има навсякъде, както в САЩ, Русия, Китай така и в Европа. Редица страни са задлъжнели, но въпреки това смятам, че еврозоната ще запази единната си валута на всяка цена.
              големият въпрос е как ще се задържат под една шапка при положение, че Италия примерно си е с единия крак фалирала само малко да се качи цената на която се финансира дълга и...

остава Драги да ги финансира с печатане нон-стоп, но това пък директно бърка в джоба на немския спестител, които трябва да преглъща нулеви, че и отрицателни лихви..щото жабаря трябвало да не фалира и да си живее в долче вита...
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Майки, не казвам, че Еврозоната няма проблеми. Проблеми има навсякъде, както в САЩ, Русия, Китай така и в Европа. Редица страни са задлъжнели, но въпреки това смятам, че еврозоната ще запази единната си валута на всяка цена.

Коментар

Аз не вярвам да няма валута евро през 2018г. Ако ще да стане хиперинфлация, евро ще има въпреки всички проблеми и сътресения на страни като Гърция, Испания, Италия, Португалия и др.
                  Хиперинфлацията, за която говориш, за да се състои, страните, които са слабозадлъжнели, трябва да поемат удара на дълговете на силнозадлъжнелите!

Изпаряването на благосъстояние чрез инфлация е равносилно на това, слабозадлъжнелите страни, да подаряват буквално от собственото си благосъстояние на задлъжнелите! Дали ще се случи и какъв ще е ентусиазма на първите!

Отделно има нещо много важно, което се пропуска от хората! Това е есенцията, ядрото на това, което ще се случи!
                  Запада няма право да консумира същото благосъстояние, както до сега! Не го изкарва!

Дълговете изкривяваха кривата на потреблението, но това не може да бъде вечно и идва края!

Вижда се пределно ясно, че без "КАТАКЛИЗЪМ", хората отказват да резнат благосъстоянието си до реалните си възможности!

Гърците трябва да отрежат с 2,5 пъти, за тях края на света е, че са отрязали с 0,6!

Социална революция и срив, но не и доброволно рязане до реални стойности!

Това е реалността и тя е доказана през вековете от човешката природа!!!

Може да предизвикат световна война или да изтрелят ядрените ракети, да правят каквото искат, но системата си и благосъстоянието си, НЕ МОГАТ ДА ЗАПАЗЯТ!

Коментар

За златото, смятам, че нещата ще се случват много по-експлозивно, ама много!

Иначе за 2018г., не смятам, че EUR/USD ще бъде 1,4, просто защото не смятам, че тогава ще има евро!
                    Аз не вярвам да няма валута евро през 2018г. Ако ще да стане хиперинфлация, евро ще има въпреки всички проблеми и сътресения на страни като Гърция, Испания, Италия, Португалия и др.

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                      Какво би станало с борда, ако няма евро?
                      Отново прикрепени към Дойче марката? Ще бъде интересно кога и при какъв курс. Немците вероятно ще се разделят едни от последните с еврото, защото нямат нужда от силна марка в момента..
                      Германия няма да е повече това, което беше. От там на сетне, всичко трябва да се гледа през тази нова реалност! Разместванията и промените, каквито и да са те, ще отговарят на тази новата реалност!

При изчезване на ЕС и еврото, ще се преформатира цялостната геополитика, от там на сетне, съществуване на валутен борд или прикрепяне към каквото и да е, зависи от геополитическата орбита към, която ще е страната!

Германия е великан, с глинени крака и това съвсем скоро ще се рзбере!

Коментар

• Какво би станало с борда, ако няма евро?
                        Отново прикрепени към Дойче марката? Ще бъде интересно кога и при какъв курс. Немците вероятно ще се разделят едни от последните с еврото, защото нямат нужда от силна марка в момента..

Коментар

• END OF THE GAME

US interest rates have now been pathologically falling for over three decades and we are past the point of no return.

Be prepared for the worst.

Ходовете за тъй нареченото "стимулиране" са изчерпани! Глобалната икономика е НЕПРЕСТРУКТУРИРАНА КЪМ НОВИТЕ РЕАЛНОСТИ! Задлъжнялостта и икономико-политическата неадекватност на тъй наречените "елити", ще доведе да закономерното следствие...

Както се казва:

Coming soon...

Коментар

Аз бих казал, че дори и да видим цена от 1500$, не мисля, че ще се задържи през тази година. Бих предположил, че в средата до края на декември 2016г. цената ще бъде около 1350$.
                            Ако има някаква вероятност да видим цена от 1500$, то това определено би трябвало да бъде около изборите за президент в Сашово на есен.
                            Моите очаквания за 2017г. са да видим увеличение на златото в $ с 2% месечно (или през Q4, 2017г. да цена да варира между 1600$-1700$).
                            Очакванията ми за 2018г. са доста по амбициозни, и бих казал, че може да ме сметнете за луд, но тогава ще видим цена от поне 2500$ за унция.

Смятам, че пре 2018г. валутната двойка EURUSD, ще бъде около 1,4 (спрямо 1,10 сега)
                            За златото, смятам, че нещата ще се случват много по-експлозивно, ама много!

Иначе за 2018г., не смятам, че EUR/USD ще бъде 1,4, просто защото не смятам, че тогава ще има евро!

Коментар

От тук на сетне казвам, че независимо от посланията на централните банки, фондовите пазари ще държат рейндж, а в рамките на 6 месеца от тук на сетне ще имаме сериозни спадове, а златото ще докосне 1500 долара!
                              Аз бих казал, че дори и да видим цена от 1500$, не мисля, че ще се задържи през тази година. Бих предположил, че в средата до края на декември 2016г. цената ще бъде около 1350$.
                              Ако има някаква вероятност да видим цена от 1500$, то това определено би трябвало да бъде около изборите за президент в Сашово на есен.
                              Моите очаквания за 2017г. са да видим увеличение на златото в $ с 2% месечно (или през Q4, 2017г. да цена да варира между 1600$-1700$).
                              Очакванията ми за 2018г. са доста по амбициозни, и бих казал, че може да ме сметнете за луд, но тогава ще видим цена от поне 2500$ за унция.

Смятам, че пре 2018г. валутната двойка EURUSD, ще бъде около 1,4 (спрямо 1,10 сега)

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                                Бях пуснал една графика кой колко злато копа. Тези си купуват собственото злато, даже им остава за продажба на международните пазари.

Да го кажем така. Централната банка дава едни кинти на едни хора дето копат злато. После го затваря това злато в трезорите да отлежава. Според мен е тъпо. Ако даваха парите за инфраструктура щеше да е по-добре, примерно.
                                Бих казал, че банките не са от тези "тъпите", че да си продадат изкопаното злато за да открият 2 завода или да направят ЖП линии и прочие. Нека не забравяме, че в момента няма проблем никъде с инфрасруктура, а по скоро с отказа за пре-консумация (предлагането на суровини и стоки е повече от потребелението).
                                Банките много добре знаят, че каквото и да се служи на пазара в дадена страна или в световен мащаб, притежавайки злато, те биха били обезпечени до известна степен.

Аз лично бих вкарал кеша си в банка, която има големи резерви от злато, тъй като не търся печалба, а по-скоро сигурност и обезпечение с опция за златна протекция, спрямо курса на златото при първоначално депозираните средства.

Коментар

Working...
                                X