IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ми така е... Като в египетска пирамида, тихо... тъмно... но златото си седи и чака да заблести.

Коментар

• Айде 2-е къси на 1368 $. Т.е. ставам със 7-м къси на средно ниво от 1323,70 $

Успех!

Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение

18.09.2013 10:59

Открих 5 къси унции на ниво 1306 $ .

Успех!!! с възможност да открия до 15 къси унции ако скочи до 1360-1370 $ .

Успех!

ПУКККККККККККККККККККККк!!!!
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Колега ghettoff,

аз никога не търгувам против ФЕД. Докато не ми дадат ясен сигнал за намаляне на QE, няма да бързам да добавям къси )). Плюс, низходящият тренд в средносрочен период при Златото е счупен . Т.е. започва си класическо движение настрана(коридор). Аз ще изчакам да се оформи максимума, тогава и фундамента (индикатори ще го подкрепят) и ще го скъся тогова Златото. Ако примерно сега имам 5 къси от 1305 $ ще изчакам да видя къде ще е нивото на съпротивление на този коридор . Определено в близките 6 месеца не очаквам спад под предишното дъно от 1180, а може би и до Април/Май 2014 . Но определно в коридора който ще се движи няма да купувам на дъното, просто при върховете ще скъсявам .

Вчера отворих 5 къси унции, ако евентуално ФЕД беше намалил с 5-15 млрд. $ QE-то. Но преди новини да изградя голяма позиция, никога не бих направил, т.к. това огромен риск . Затова отворих много малко, т.к. мога да си го позволя да рискувам. Но средносрочния тренд при Златото (5-8 месеца) е настрана . Минимума е вече ясен, да видим къде ще му е максимума (от 1410-1460 $). Т.ч. му чакам сега максимума и тогава ще го скъся с кеф . и ще си направя късите 15 унции .

Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        ...

Колега Схема, трендът е все още с вас, но пак объркахте тайминга. Аз бих изчакал вчерашния ден преди да вляза в позиция.
        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Златото не е стока. Златото е нещото, което от векове служи за разменен еквивалент на различни стоки и услуги. Надживяло е императори и фараони, ще надживее и сегашните управляващи на световния ред с тяхната пирамида. Въпрос на време. А времето започва да притиска здраво. Вече не говорим за десилетки.
          Прочети назад във темата (преди 2-3 дни бях писал), точно по въпроса, който повдигаш...за разменното средство! Не искам да се повтарям!

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
            Скока на златото, след новината, че печатането, на кухи и несъществуващи пари, ще продължи, е още едно доказателство в правилността на твърдението ми от преди 2 дни, че златото е "луксозна стока" и както всяка луксозна стока- "върви" когато има пари...пък било то и фалшиви! Има ли "перспектива за разтеж"- лукса продължава, има ли сигнали, че гювеча свършва- свършва и интереса към лукса! Елементарно е!

Ако се погледне исторически, златото е растяло значително, само и единствено- когато има оптимизъм! Свърши ли кеша, свършва и интереса към златото. Т.е. златото показва всички признаци на поведение на....най-обикновена "луксозна стока"!
            Извода е, че....кухите хартиени пари са по-силни от златото!
            Златото не е стока. Златото е нещото, което от векове служи за разменен еквивалент на различни стоки и услуги. Надживяло е императори и фараони, ще надживее и сегашните управляващи на световния ред с тяхната пирамида. Въпрос на време. А времето започва да притиска здраво. Вече не говорим за десилетки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Зайо Байо Разгледай мнение
              Между другото, защо ми се струва че си сменил доста очакванията си (преди няколко седмици мисля пишеше за злато 1440 до няколко седмици)?
              Че то си удари 1440. След което е нормално златото да продължи тренда си, защото кризата в Сирия временно се разминава.

Коментар

• Скока на златото, след новината, че печатането, на кухи и несъществуващи пари, ще продължи, е още едно доказателство в правилността на твърдението ми от преди 2 дни, че златото е "луксозна стока" и както всяка луксозна стока- "върви" когато има пари...пък било то и фалшиви! Има ли "перспектива за разтеж"- лукса продължава, има ли сигнали, че гювеча свършва- свършва и интереса към лукса! Елементарно е!

Ако се погледне исторически, златото е растяло значително, само и единствено- когато има оптимизъм! Свърши ли кеша, свършва и интереса към златото. Т.е. златото показва всички признаци на поведение на....най-обикновена "луксозна стока"!
                Извода е, че....кухите хартиени пари са по-силни от златото!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                  Странно защо вчера имаше изненадани от решението на ФЕД. Че то друго решение просто няма. Ала споко за мечетата, пазарът ще го калкулира ден-два и след това отново към 1200.
                  Между другото, защо ми се струва че си сменил доста очакванията си (преди няколко седмици мисля пишеше за злато 1440 до няколко седмици)?

Коментар

• Странно защо вчера имаше изненадани от решението на ФЕД. Че то друго решение просто няма. Ала споко за мечетата, пазарът ще го калкулира ден-два и след това отново към 1200.

Колега Схема, трендът е все още с вас, но пак объркахте тайминга. Аз бих изчакал вчерашния ден преди да вляза в позиция.

Коментар

• Сега да купувам или да продавам

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                        Копачите с подобрен рекорден обем - потчи 83М и ръст 10% за деня.
                        Крайната цифра е 115М. Брутално спрямо рекорда от началото на юли - 77.1М.
                        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от i1939 Разгледай мнение
                          Цък цък язък. Не съм. Няма дълго късо злато. Има инвестиране и спекула и комбинацията от двете. Кой знае какъв си опърпан или пък си някой тинейджър. И в двата случая едно е ясно. Сам си Убиваш време поради липсата на момичета, приятели, друг вид забавление. Търсиш социални контакти чрез мрежата, но някак си напълно анонимно, защото иначе щеше да ги осъществяваш през скайп или фейсбука. Имаш голямо его. Някакъв комплекс за малоценност, който се опитваш да компенсираш чрез постовете си тука. Ох отиди на психоанализа би трябвало да ти помогне
                          Колко взимаш за анализи Знаеш ли имам един повтарящ се сън, вървя си аз по една улица и гледам от небето пада 2000 тона кюлче злато, ама пада ли пада и пльос размазва се върху стадо овце. Не знам защо овце, то сънищата са ирационални, ама странното е че като се разпльока и някак си му се загуби 30% от масата, не знам защо, някаква ядрена реакция трябва да е. Ама нямаше никаква ядрена гъба, само разпльокани овце.

Коментар

• Първоначално изпратено от i1939 Разгледай мнение
                            Сори брато отивам да си лягам. Иначе бих се позабвлявал и с тебе. Някой ден ще си побъбриме непременно
                            Знам, с такава куца инвестиция утре трябва цел ден да опъваш каиша. А аз ще съм Мадурай (самурай който цял ден си играе с мадурите)

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                              Вервай си! Вия златарите ще продължавате да сте фанатици като шиитите, до момента докато не подне под 500 и не измрете.
                              Сори брато отивам да си лягам. Иначе бих се позабвлявал и с тебе. Някой ден ще си побъбриме непременно

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                                Според мен е РАК
                                Лъже ,маже,бяга,дърви се,нищо не казва,все е на контра,луд та дрънка
                                Гледай колко много говоря как можеш да кажеш, че не съм казвал нищо И не аз съм на контра, а вие сте на контра.

Коментар

Working...
                                X