IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Fair Разгледай мнение
    Аз купувам доста. Досега менте съм виждал само на монетите от 1916г. Останалите са прекалено евтини явно за да си струва труда и разходите.
    А ти от кои сайтове и търговци пазаруваш? Къде и как проверяваш дали са истински?

Цените са сравнително близо до спота за разлика от Тавекс Това ДДС е направо смазващо при търговци като Тавекс И на мен монети от по 2лв-10лв ми се виждат прекалено евтини да се фалшифицират но не съм експерт в тази област

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
      Някой купува ли Български стари сребърни монети от сайтове като продавалник?

Дали има много ментета на по евтините монети?
      Аз купувам доста. Досега менте съм виждал само на монетите от 1916г. Останалите са прекалено евтини явно за да си струва труда и разходите.

Коментар

• Някой купува ли Български стари сребърни монети от сайтове като продавалник?

Дали има много ментета на по евтините монети?

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
          Я, бравос.. а нещо европейско, Австрия, Швейцария?
          www.goldvorsorge.at
          Ето ти и в Австрия златните стотинки

И една добра новина за златарите, включително и мен

http://www.forbes.com/sites/greatspe...o-buy-up-gold/

Китайците купуали тайно Gold, що ли ми щото имат 4-5 трилиона напечатани долара и решават хората да ги трампят за злато, същото бих напраил и аз

Коментар

• Първоначално изпратено от i1939 Разгледай мнение
            Подранил си. Би трябвало да пада още дъно около 800 долара
            Имах си аз да пробие психо границата от 1000
            тва до година към края сега в началото има вълна B а тя е на горе до каде 1.4 - 1.5, няма още дъно на 800 а като стигне там вълна C 800 е тогава почва новия bull тренд за златото с таргет 2.5-3 ако полудее народа може и 4рка да го избутат, но при всички случаи ще има нови върхове
            Това също съвпада с корекцията на тва олигофреничното SP500 на 1500 тряаа да слезне
            Last edited by michaelis; 20.12.2013, 21:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
              Таргет fibu level за месеца сочи, че разпродажбата би трябвало да кацне на 1169 +/-
              аз вече претоварих каруцата със gold да не хване да се обърне дееа или ше си поръчам нова каруца напрао да товарим там
              Подранил си. Би трябвало да пада още дъно около 800 долара
              Имах си аз да пробие психо границата от 1000

Коментар

Абе продават ли се по принцип опаковани златни монети.. някак не ме блазни мисълта да подмятам насам-натам с голи ръце разни Филхармонии втора и трета употреба..
                Пет деветки кленов лист е опакован в капсулирана опаковка със сертификат ама е по-скъп и леко колекционерски с лимитиран тираж между 14000 до 40000 броя в зависимост от годината.

Коментар

Я, бравос.. а нещо европейско, Австрия, Швейцария?
                  Швейцария - има кюлчета. За опаковани монети - не знам.
                  http://goldderoyale.com.au/shopping/products.php?cat=1

Австрия - има някой по стари монети в кутии и капсули.

Е от тези,преди еврото..

Коментар

• Я, бравос.. а нещо европейско, Австрия, Швейцария?

Коментар

Абе продават ли се по принцип опаковани златни монети.. някак не ме блазни мисълта да подмятам насам-натам с голи ръце разни Филхармонии втора и трета употреба..
                      Ъ-хъ,има и такива

Коментар

• Абе продават ли се по принцип опаковани златни монети.. някак не ме блазни мисълта да подмятам насам-натам с голи ръце разни Филхармонии втора и трета употреба..

Коментар

• Първоначално изпратено от ivopashov Разгледай мнение
                          Физическо сребро има в Германия със 7% ддс (на повечето монети) , но това е до края на годината. Иначе в Естония няма ддс на среброто и има 2-3 надеждни дилъра:
                          celticgold.eu
                          www.libertysilver.ee

Обаче да ти излезе сметката с преводите и транспорта трябва да си поръчаш поне 100-200 монети за да ти се върже към 34-36 лв/Oz крайна цена по днешен курс (ок. 19.20$).
                          От месец не ги бях гледал тези дилъри и с изненада откривам, че при celticgold почти няма останали продукти (сребро)- може би се чака 2014 за новите неща. А в liberysilver премиите са станали по 40-50% - по принцип са към 20-22% в Естония, вкл и в celticgold. Та libertysilver отпада и остава да се чака celticgold или някой друг за монетите от 2014.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                            Мерси за съвета! Искам да притежавам физически малко сребро но мисля че има да пада още както е тръгнало не знам тези ETF-и дали наистина притежават нещо или и те са понци схема

Та има ли някой инфо за покупка на физическо сребро на изгодна цена?
                            Физическо сребро има в Германия със 7% ддс (на повечето монети) , но това е до края на годината. Иначе в Естония няма ддс на среброто и има 2-3 надеждни дилъра:
                            celticgold.eu
                            www.libertysilver.ee

Обаче да ти излезе сметката с преводите и транспорта трябва да си поръчаш поне 100-200 монети за да ти се върже към 34-36 лв/Oz крайна цена по днешен курс (ок. 19.20$).

Коментар

• Първоначално изпратено от hitfx Разгледай мнение
                              Бавно но си достигна 1180-почти де
                              Таргет fibu level за месеца сочи, че разпродажбата би трябвало да кацне на 1169 +/-
                              аз вече претоварих каруцата със gold да не хване да се обърне дееа или ше си поръчам нова каруца напрао да товарим там

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Га река нещо и го върша ази.
                                Айде на контрарните кафенца ( със захар ) и уранец (без да съм иранец или фен на Белене!)
                                JO 22.61$ SGG 54.10 URA 14.35 Plus TUR 54.4.
                                И младоците от GDXJ на 29.2$ свих. Да видим ша стане ли да усредняваме на 24-25..
                                Лошото че почти без кеш останах вече. До другия превод след седмица май само ще се почесвам и киризя...

Забелязахте ли нещо странно днес. Злото над 3% даже 3.5%, а артиите за разлика от друг път не щат да падат толкози.
                                Айдe младоците чат пат бива, ма старите GDX кримки дори и 2% не щат да падат...гаче яка съпротива има около 20.4-5$. Чакаля аз с чифтето и за тях на 20$...ма нямааа
                                Аз GDXJ си ги имам от 31 нека ходат кадет щат, нема гоним всеки 2 стотинки, после злодея като отиде на 1,5 турбо, тея ше са x 3 + тва и дивидента им е тужур

Поглени има една компания в Австрия Agrana - занимава се със захарни изделия
                                http://www.gurufocus.com/fair_value_dcf.php
                                http://www.gurufocus.com/stock/WBO:AGR
                                Като я изтърбушат съвсем отивам там за дълго държане, ама не знам дали ше падне много да стане евтина да и се невиди

Коментар

Working...
                                X