IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
    i am allready in, всичко върви както трябва исползвам тоя bounce за сега те после ще се върнат по някое време да си тестват дъното но имат nice weekly divergence тогава мисля да редуцирам

PRU.AX, SSRI, LODE, SQM, GDX, GDXJ, BVN, SIL

че ме е яд че не съм хванал и тази NCM Newcrest .. от 6.70 на 9тка и има още потенциал за double
    Всички, които са загубили така ги е било яд преди това, че не са купили по-рано. Като гледам за какви покачвания ми говориш явно си закъснял. Не се качвай на този влак да не се наиграеш и да не те боли главата.
    домоуправител

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      Мише, с удоволствие. Иначе златото и акциите на златодобивните компании в момента са за гледане, не за търгуване. Това в диапазон на златото 1190 - 1330 долара за унция..
      i am allready in, всичко върви както трябва исползвам тоя bounce за сега те после ще се върнат по някое време да си тестват дъното но имат nice weekly divergence тогава мисля да редуцирам

PRU.AX, SSRI, LODE, SQM, GDX, GDXJ, BVN, SIL

че ме е яд че не съм хванал и тази NCM Newcrest .. от 6.70 на 9тка и има още потенциал за double
      И златото сега би трябвало да се покатери за няколко месеца плавно на горе, както се очаква и 25-30% корекция на индексите се вписва точно в картинката
      Last edited by michaelis; 22.01.2014, 11:57.

Коментар

ооо айде бе колега, каде се изгуби айде като се пооправи времето ще се разхождаме повече. А равновесов май беше много къс на среброто и златото, ако подържи късите на среброто повечко виждам аз една сопа скрита в долапа за shortadjii
        Мише, с удоволствие. Иначе златото и акциите на златодобивните компании в момента са за гледане, не за търгуване. Това в диапазон на златото 1190 - 1330 долара за унция..

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Доход като дивиденти, лихви и така нат. Златото такова нещо не носи. Инвестиционни банки и хедж фондове го надуха по време на кризата, за да могат да печелят и от дълги позиции, вече го продадоха на балъците и си закриват или силно намаляват отделите за ресурси.
          За съжаление тук си много прав, златото е мъртъв ресурс за текущи доходи.
          А пък и постоянно го мисля къде да го вдена. Вече ме е страх че и къртовете ще го изровят на показ!

Коментар

• И тук:
            http://www.kitco.com/charts/techcharts_gold.html
            Последната би трябвало да е тази, която търсиш

Коментар

То тея чартове тряя да го вида каде е SMA200 на месечна (обикновенно max price/2 1900/2 около 950), че повечето народ като се юрне това на долу и не знаят кога ще спре, а SMA200 на месечна държи бая добре
              И нема са на борсата още малко откачат да продадат и на последния бастун акций и бутат индексите като за последно и после злодеите ше им го набият у човката. Златото след като започне корекция на индексите би трябвало така малко да позапали мотора така един зелен прът после още един ...
              Ето една:
              http://futures.tradingcharts.com/chart/DG/M
              Ама не знам индикаторът дали ще може да се настрои.

Коментар

• Първоначално изпратено от TeholBedict Разгледай мнение
                И аз нямам такава, но според мен сме надолу за известно време. Предполагам, че 1233 (около SMA 150 на H4) ще видим до края на седмицата, и там смятам да направя добавка.
                То тея чартове тряя да го вида каде е SMA200 на месечна (обикновенно max price/2 1900/2 около 950), че повечето народ като се юрне това на долу и не знаят кога ще спре, а SMA200 на месечна държи бая добре
                И нема са на борсата още малко откачат да продадат и на последния бастун акций и бутат индексите като за последно и после злодеите ше им го набият у човката. Златото след като започне корекция на индексите би трябвало така малко да позапали мотора така един зелен прът после още един ...

Коментар

Някой да имa historical chart на това злато че ми тряя да видя на месечна каде е SMA200 а при мойте може само SMA100 и то там е кацнало сега, да погледнем месечната да видя ако има поражения каде ще отиде
                  И аз нямам такава, но според мен сме надолу за известно време. Предполагам, че 1233 (около SMA 150 на H4) ще видим до края на седмицата, и там смятам да направя добавка.

Коментар

• Gold historical chart monthly

Някой да имa historical chart на това злато че ми тряя да видя на месечна каде е SMA200 а при мойте може само SMA100 и то там е кацнало сега, да погледнем месечната да видя ако има поражения каде ще отиде

Коментар

Доход като дивиденти, лихви и така нат. Златото такова нещо не носи. Инвестиционни банки и хедж фондове го надуха по време на кризата, за да могат да печелят и от дълги позиции, вече го продадоха на балъците и си закриват или силно намаляват отделите за ресурси.
                      Абе брачед купуай от тея бе там е постата те ше донесат 1000%
                      купуай дееба и ипотеките и дълговете, там е истината

ABS (asset-backed Most generic form of securitisation, Global securitisation*, $trn
                      security)
                      MBS (mortgage- Backed either by commercial (CMBS)
                      backed or residential (RMBS) mortgages.
                      security)
                      CDO (collateralised Pre-crisis these were often invested
                      debt obligation) in “tranches” of ABSs and MBSs
                      or in other CDOs.
                      CLO (collateralised Frequently filled with sliced and
                      loan obligation)

Коментар

Равновесов, не се прави на луд... Ако златото беше във възходящ тренд щеше да купуваш, че и пушек да се вдига. Тъй де, кажи че не купуваш, защото не вярваш на капиталови печалби в скоро време, а не говори, че не носело доход. На тези, които са купили на 500 и са продали на 1900 не малко доход е донесло...

Коментар

Аз не инвестирам в нещо, което не ми носи доходи. Златото носи само разходи. Така че колкото ще да пада или да се вдига, аз в това нещо няма да сложа пукнат лев.
                          Да не забравяме че освен всичко друго злото е и хедж за портфейла при спадове.
                          Така че определено си има своето място.
                          Аз в момента съм 6.5% в него чрез GDXJ, BVN и до известна степен EPU.
                          Но има и варианти за експозиция които да ти нoсят междувременно и над 11% дивидент. Като например тоя хибриден злато/нефт цеф, разпределящ по 9 цента месечно понастоящем. Днес вероятно ще вляза и в него.
                          http://finviz.com/quote.ashx?t=GGN&ty=c&ta=0&p=w

Коментар

• кой разпрааше, че нямало да има повече кризи и ценните метали били безполезни

http://www.bloomberg.com/news/2014-0...for-banks.html

The regulators’ exemption narrowly addresses CDOs, not the banking industry’s related complaint that the Volcker Rule could also force losses on certain collateralized loan obligations. Several industry groups including the Financial Services Roundtable and Securities Industry and Financial Markets Association have written letters to regulators warning of market disruptions if banks have to sell off CLO holdings.
                            .........
                            Forced Sale

“The regulators, acting without prior notice, far exceeded the requirements of the statute,” Robertson said. Banks could be forced to restructure $70 billion in CLO debt, he said, which could create a “rush to liquidate.”

ше се повтори май 2008 още веднъж + дългът който са наптрупали тея тапанари да видим дали златото ще стане 500$ или 10x500$

Коментар

Равновесов, не се прави на луд... Ако златото беше във възходящ тренд щеше да купуваш, че и пушек да се вдига. Тъй де, кажи че не купуваш, защото не вярваш на капиталови печалби в скоро време, а не говори, че не носело доход. На тези, които са купили на 500 и са продали на 1900 не малко доход е донесло...
                              ооо айде бе колега, каде се изгуби айде като се пооправи времето ще се разхождаме повече. А равновесов май беше много къс на среброто и златото, ако подържи късите на среброто повечко виждам аз една сопа скрита в долапа за shortadjii

Коментар

Едно нещо, което никой себеуважаващ се спекулант не иска да прави, е да купува евтино ,че да продава след това много по-евтино

Аз не инвестирам в нещо, което не ми носи доходи. Златото носи само разходи. Така че колкото ще да пада или да се вдига, аз в това нещо няма да сложа пукнат лев.

Коментар

Working...
                                X