IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    Тези, които са решили да инвестират в злато, според мен не трябва да се притесняват от спада на котировките в момента, а да го приемат като възможност, за добър ВХОД!

Вижда се, че след последните действия на Драги, еврото на пук на, логичните за мен очаквания да спада, повиши своя курс! Намалят се лихвите, а количествените улеснения, са си своего рода, печатане на пари! Но видите ли обясненията за възхода, са от сорта:

"Те пазарите се постреснали, че Драги казал, че отрицателните лихви са ограничен инструмент във времето, лоша комуникационна политика! Можело и да не го казва точно така!"

С други думи, ние вече сме преминали границата на пазарната рационалност, като стойността на отделните активи е плод преди всичко на някакво безумно наддаване или покер, при които стойност = какво ще направ този срещу мен! Класически пример за пирамида (липса на адеквата оценка за стойност, последната се определя от възможността, по точно от хипотезата, че може да "напуснеш пръв стаята"! НО ДАЛИ!)!

Съвсем скоро реалността за икономиката, ще стане толкова очевидна, че трудно биха могли да си затварят очите, пазарните участници, а желаещите да напусната стаята изведнъж ще се "сблъскат на вратата"!

Арационалността на пазарите предопределя, невъзможността за достоверни прогнози при злато, в тесни граници 50-130 долара! Това от своя страна ще рече, че перспективите да изпуснем момента, за мен, надделяват над опасенията, че може да имаме пропуснати ползи, при последващ спад от 5-8%, примерно!
    по-скоро на всички им стана ясно, че след японците, европейците и баба Елена ще трябва да признае, че икономиката е спек и всяко повишение на лихвите при долара ще събори кулата от карти, която дружно построиха в последните 7 години
    та долара няма да има много изгледи да поскъпва
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Тези, които са решили да инвестират в злато, според мен не трябва да се притесняват от спада на котировките в момента, а да го приемат като възможност, за добър ВХОД!

Вижда се, че след последните действия на Драги, еврото на пук на, логичните за мен очаквания да спада, повиши своя курс! Намалят се лихвите, а количествените улеснения, са си своего рода, печатане на пари! Но видите ли обясненията за възхода, са от сорта:

"Те пазарите се постреснали, че Драги казал, че отрицателните лихви са ограничен инструмент във времето, лоша комуникационна политика! Можело и да не го казва точно така!"

С други думи, ние вече сме преминали границата на пазарната рационалност, като стойността на отделните активи е плод преди всичко на някакво безумно наддаване или покер, при които стойност = какво ще направ този срещу мен! Класически пример за пирамида (липса на адеквата оценка за стойност, последната се определя от възможността, по точно от хипотезата, че може да "напуснеш пръв стаята"! НО ДАЛИ!)!

Съвсем скоро реалността за икономиката, ще стане толкова очевидна, че трудно биха могли да си затварят очите, пазарните участници, а желаещите да напусната стаята изведнъж ще се "сблъскат на вратата"!

Арационалността на пазарите предопределя, невъзможността за достоверни прогнози при злато, в тесни граници 50-130 долара! Това от своя страна ще рече, че перспективите да изпуснем момента, за мен, надделяват над опасенията, че може да имаме пропуснати ползи, при последващ спад от 5-8%, примерно!
      Last edited by Mike Florida; 15.03.2016, 12:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
        Така нареченото "лошо го натискат", може само да ни радва, тъй като бурята ще дойде по-бързо и все по-силна.
        После ще кажат, че се балонизирало и че не е нормално да расте с 50$ на ден, а като го манипулират на долу е било нормално да пада с по 20$.
        Бурята наистина ще дойде бързо!

Електронните пари ще се "пържат в собствен сос"!

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
          Лошо го натискат
          Така нареченото "лошо го натискат", може само да ни радва, тъй като бурята ще дойде по-бързо и все по-силна.
          После ще кажат, че се балонизирало и че не е нормално да расте с 50$ на ден, а като го манипулират на долу е било нормално да пада с по 20$.

Коментар

• Мисля да го чакам на 1000Е и да дозаредя..

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
              Лошо го натискат
              Станаха ред неща последните 2-3 седмици-примирието в Сирия,петроло повиши цената си,изненадващо Китайската Народна Банка засили доста юана противно на очакванията и то в момент когато при отваряне на азиатските пазари златото беше минало 1280$ ,банкерите нямат избор -златото е техния най-голям враг

Коментар

• Лошо го натискат

Коментар

• Sounds scarry:

http://www.zerohedge.com/news/2015-0...ng-debt-crisis

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    след дъжд качулка....това е силно притеснително като излязат тия безплатни семинари за мен е индикация, че предстои корекция
                    мдаа , само като прочетох:
                    Фундаментални фактори за цената на златото. Причини за поскъпване и перспективи.
                    ... и си викам - надолеее

Коментар

• след дъжд качулка....това е силно притеснително като излязат тия безплатни семинари за мен е индикация, че предстои корекция

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        по-скоро ще го разпродадат (хартиеното) след решението на ФЕД за лихвите, което очаквам да е, че са на стенд бай за повишение, но с оглед на международното положение оставят процента непроменен...бабичката няма да пропусне възможността да каже как хубаво създават работни места и как безработицата е никаква и как икономиката е силна и дъра бъра предизборни глупости... но също така ще каже, че ако нещата се влошат ще помагат (печатат) като за последно....

след това ще има вихрушка не толкова фундаментална колкото техническа и психологически удар по трейдърите.

ако пропадне надолу според мен ще има добри нива за покупка.
                        Според мен няма да има повече от две увеличения на лихвите през тази година, ако въобще има. Дойдат ли изборите в Сашово и $ отича спрямо евро и златце.
                        До няколко месеца след изборите ще пуснат реновираната частна печатница наречена ФЕД с неудържима производистелност и висока печалба (100$, себестойност 0,1$)

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                          Дали ще видим още тази седмица 1300$ или пазарът вече се е настроил, че няма да има увеличение на лихвите, което дори и Tyrista, вече знае че ще е така......
                          по-скоро ще го разпродадат (хартиеното) след решението на ФЕД за лихвите, което очаквам да е, че са на стенд бай за повишение, но с оглед на международното положение оставят процента непроменен...бабичката няма да пропусне възможността да каже как хубаво създават работни места и как безработицата е никаква и как икономиката е силна и дъра бъра предизборни глупости... но също така ще каже, че ако нещата се влошат ще помагат (печатат) като за последно....

след това ще има вихрушка не толкова фундаментална колкото техническа и психологически удар по трейдърите.

ако пропадне надолу според мен ще има добри нива за покупка.
                          Last edited by bertram; 14.03.2016, 15:54.

Коментар

• Дали ще видим още тази седмица 1300$ или пазарът вече се е настроил, че няма да има увеличение на лихвите, което дори и Tyrista, вече знае че ще е така......

Коментар

• Първоначално изпратено от Forexincho Разгледай мнение
                              Не казвам ,че за момента съм против покупка на физическо злато, напротив.Трезорите са пълни с добито вече злато , което си седи някъде.Въпроса е доколко коректно е еврейското правило-една трета в злато , една трета недвижимост , една трета твърда валута (има ли още такава).
                              От близо 2000 години християните се питат това! А евреите си траят и подсмихват!

Коментар

Working...
                              X