If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съгласен съм за златото, в дългосрочен план няма по-добър начин да си запази човек парите.
И да реализира огромни пропуснати ползи които биха направили живота му доста по комфортен. И ще си чука главата после колко проЗт е бил.
Затова в злато не повече от 5-6% макс ( айде до 10 ако основно купуваш под 1000$/унцията), другото са апокалиптизми и циклофрения.
В обозримо бъдеще не виждам стимул това да брейкне над 1400, поне докато света се бори с дефлацията. Но пък спокойно може да си се скине поне до 1000.
На тия нива за 6-7 % профит при риск от 25% пропадане - никак не ми излиза сметката и не ми е интересно, най много за шортене да се замисли човек
Особено на фона на много по интересни неща на пазара,които са паднали много повече от тая тенекийка и без които човек не може.
какви инвестиции бе колега, колко пати тряя се каже, че ланците са гарант срещу тапептите които се печатат там, те нищо не струват, относително е, че някой си е купил "злато на върха" няма връх с времето е константно на горе, това, че сега има няква major correction не значи, че ще слезне пак на 300$ както си е било, това е невъзможно ....
Както казах, има много истина във филмчетата, но човека иска да продава на всяка цена, независимо къде се намира пазара, затова не трябва да му се вярва много.
Съгласен съм за златото, в дългосрочен план няма по-добър начин да си запази човек парите.
Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.
Супер са филмчетата но са маркетинг и много хора са изгорели покрай този като са купили злато/сребро на върха.
Колкото и истини да има във маркетинга му, това не е човека от който да се черпи информация за инвестиции.
ПП: книгата му я има на витрината на Тавекс, познай защо :P
какви инвестиции бе колега, колко пати тряя се каже, че ланците са гарант срещу тапептите които се печатат там, те нищо не струват, относително е, че някой си е купил "злато на върха" няма връх с времето е константно на горе, това, че сега има няква major correction не значи, че ще слезне пак на 300$ както си е било, това е невъзможно ....
Пичове, следя темата от 2 години, и мисля че след тази новина няма какво повече да се добави http://darikfinance.bg/novini/107715...E+%C9%EE%F0%EA
За жалост свободен пазар няма. Всичко се определя от шепа хора и Европа е васал на САЩ. Ако някой може да прави пари от този актив - шапка му свалям.
Не е много точно казано това, че "Всичко се определя от шепа хора", защото жълтият метал е символ за едни доста големи струпвания от хора... Ега ти "шепата хора", които отдавна са надхвърлили ЕДИН милиард... За Индия напомням, за да стане ясно. Какво означава тоя "символ" /златото/ - за индийките - е ясно, колкото е ясен и фактът, че Индия е между големите "консуматори" на злато в света.
Защо говоря това, ли? Просто така - напомням някои факти...
Ако към тях добавим нещо ново, а именно - съобщението на Meril Linch, че очаква индийското правителство да понижи митото за внос на злато...,
...всеки почва да умува според своите виждания: дали има смисъл такава новина,..., доколко тя е коректно поднесена на аудиторията,..., не е ли вече калкулирана в цената на златото, което тръгна, след началото на юни..., има ли ход още нагоре...
Всеки преценява, дали може да гони влака и доколко е безопасно, ако вече се е наместил в него...
Все си мислех че 3 000 тона физическо Щатите ще могат да съберат, до 2020г., което нямаше как да не се отрази на цената. Иначе вярно е подходящо за пенсионен фонд и е застраховка срещу хартията, но също така виждам как в последните дни някой обменни бюра и дилъри на физическо в БГ използват ситуацията с тази банкова паника, за да разширяват спредовете с много. Т.е абсурд е към настоящия момент жълтото, да се държи една - две години и да имаш доходност някаква. Мисля че до 10% за баланс на портфейла каквито мнения имаше за хедж някакъв, но това като че ли са заровени пари.
именно заровени бели пари за черни дни
иначе си прав и за спредовете комисионните са пладнешки обир както и банките с 3ст спред при валутите
Все си мислех че 3 000 тона физическо Щатите ще могат да съберат, до 2020г., което нямаше как да не се отрази на цената. Иначе вярно е подходящо за пенсионен фонд и е застраховка срещу хартията, но също така виждам как в последните дни някой обменни бюра и дилъри на физическо в БГ използват ситуацията с тази банкова паника, за да разширяват спредовете с много. Т.е абсурд е към настоящия момент жълтото, да се държи една - две години и да имаш доходност някаква. Мисля че до 10% за баланс на портфейла каквито мнения имаше за хедж някакъв, но това като че ли са заровени пари.
Коментар